:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: ASIAN WORP AUGUSTUS 2006
PERSBERICHT: ASIAN WORP AUGUSTUS 2006
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2006-07-18 - Geplaatst door: Werner
ASIAN WORP AUGUSTUS
DVD release: 22/08/2006
Een nieuw pakket vol uitstekende Oosterse vechtfilms

In augustus brengt Dutch FilmWorks maar liefst acht (jawel, 8) Aziatische films van verschillende genres op de markt. Daarbij een aantal heuse krakers. Zo werd Hard Boiled van meesterregisseur John Woo, met de Chinese superster Chow Yun-Fat (in Europa doorgebroken met Crouching Tiger, Hidden Dragon), haast unaniem geprezen door de pers. Dezelfde hoofdrolspeler vinden we terug in het actie speelfilm Prison On Fire II, dat al even goed ontvangen werd, en in Peace Hotel, dat geregeld doet denken aan klassiekers als Unforgiven en Django.

Dat is echter nog lang niet alles. In de vechtfilm Muscle Heat - ook al uitstekend onthaald door kenners - schittert niemand minder dan Kane Kosugi, wiens vader op zijn eentje het ninjagenre populair maakte in Hollywood. Kosugi is binnenkort overigens ook te zien als Ryu in Dead Or Alive. De post-apocalyptische big budget film Dragonhead werd dit jaar op het Belgisch Internationaal Festival van de Fantastische Film getrakteerd op een overdonderend applaus, al moet Samurai Commando visueel niet onderdoen en doen de Japanners in die film waar de Koreanen niet in zijn geslaagd, namelijk een goede film maken waarin tijdreizigers uit het heden zich aan de zijde van krijgers uit feodaal Japan scharen.

Met een titel als Lorelei, The Witch From The Pacific Ocean zou je het niet verwachten, maar deze film handelt over de lotgevallen van de bemanning van een duikboot en werd overal vergeleken met meesterwerk Das Boot. Tenslotte verzamelt Dark Tales Of Japan een reeks korte horrorverhalen uit het Land van de Rijzende Zon, geregisseerd door grote namen als Hideo Nakata (Ringu), Takashi Shimizu (The Grudge) en Kiyoshi Kurosawa (Cure). Om vingers en duimen bij af te likken, dus!

Meer informatie over elke film (in alfabetische volgorde weergegeven) kan je hieronder vinden.

DARK TALES OF JAPAN
Vijf van de beste Japanse horrorregisseurs bereiken de buitenste grenzen van de Angst.

Synopsis
Takashi Ichise, de producent van de horrorfilms die Japan op de wereldkaart hebben gezet - Ringu, Ju-on, de Ju-on-remake The Grudge en Dark Water - heeft vijf vermaarde regisseurs uit eigen land bij elkaar gebracht om evenveel kortfilms in handen te nemen, die nu gebundeld zijn in dit Dark Tales Of Japan. Tussen deze heerschappen vinden we bekend volk, dat al vaker met Takashi samenwerkte. Een aantal interessante collaboraties dus, waar liefhebbers van series als The Twilight Zone wel pap van zullen lusten. Een korte samenvatting van de hier verzamelde verhalen:

In The Spiderwoman is Yamazaki voor het weinig respectabel magazine Mademoiselle op zoek naar de spinnenvrouw, die overdag lijkt op een normale vrouw, maar 's avonds een niet bepaald maatschappelijk aanvaarde eetlust ontwikkeld.
Crevices is een ijzingwekkende 'Lovecraftiaanse' kortfilm, waarin een man de spookachtige handen die uit elk scheurtje in de muur verschijnen probeert tegen te houden met rode plakband.
In het afschrikwekkende The Sacrifice wordt Reiko geplaagd door visioenen van haar grootmoeder, die - half opgegeten door een gigantisch hoofd - neerzijgt voor het familie altaar.
Blonde Kwaidan is een zelfkritische prent waarin een Japanse, op seks beluste, zakenman die in Hollywood werkt zťlf ten prooi valt aan een 'vrouw' - en dat woord schrijven we bewust tussen aanhalingstekens!
Tenslotte geraakt Fukawa in Presentiment opgesloten in een lift samen met drie andere individuen... die echter niet op de computerbeelden te zien zijn.

Features
Regisseurs:
Introduction & The Spiderwoman: Yoshihiro Nakamura (Dark Water, The Booth, Route 225)
Crevices: Norio Tsuruta (Ringu 0, Scarecrow, Yogen)
The Sacrifice: KŰji Shiraishi (Ju-rei)
Blonde Kwaidan: Takashi Shimizu (Ju-on, The Grudge)
Presentiment: Masayuki Ochiai (Hypnosis, Infection)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen [1.78:1]
Geluid: Dolby Surround 2.0 Japans Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Horror Thriller
Totale Speelduur DVD: 89 Minuten
Leeftijd: 16 en angst

Extra's:
ē Ook of Binnenkort Beschikbar

Wat de pers schrijft:
"Deze kortfilms ... zouden intrigerend moeten blijken voor fans van Japanse vreemde verhalen." - Channel 4DRAGONHEAD
Wat zal je doen als de wereld eindigt?

Synopsis
Student Teru (Satoshi Tsumabuki) ontwaakt in een donkere tunnel. Al snel ontdekt hij dat hij een van de drie enige overlevenden is van een dodelijk treinongeluk. Zijn lotgenote Ako (Sayaka) schaart zich snel aan zijn zijde, maar de psychotische Nobuo (Takayki Yamada) begint zich gaandeweg steeds krankzinniger te gedragen. De ongelukkige reizigers moeten ondanks hun wonden een uitweg vinden, maar buiten wachten hen enkel volledig verwoeste steden en op hol geslagen mensen... Dragonhead is zeker geen fantasy, maar wel een prachtig gefilmde, uiterst beklemmende postapocalyptische prent vol uitstekende special effects en surrealistische momenten. Verwijzingen naar rampenfilms als Deep Impact doen dit Dragonhead geen recht, want de Angst overheerst hier zonder dat er een poging wordt gedaan om alles wat op te vrolijken met een misplaatst grapje of zelfs een glimlach. Een topper op het Belgisch Intenationaal Festival van de Fantastische Film 2006.

Fea(r)tures
Regisseur: JŰji Iida
Cast: Satoshi Tsumabuki (Lorelei: The Witch Of The Pacific Ocean, Waterboys, Josee, The Tiger And The Fish), Sayaka (Bean Cake, Yankee Bokouni Kaeru), Takayuki Yamada (Long Love Letter, The Cat Returns, Densha Otoko), Naohito Fujiki (G@Me, Leave It To The Nurses, That's Cunning)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen [2.35:1]
Geluid: Dolby Surround 5.1 Japans Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Actie / Sci-Fi
Speelduur: 120 Minuten
Leeftijd: 16, angst en geweld

Extra's:
ē Ook of Binnenkort Beschikbar

Wat de pers schrijft:
"Regisseur Iida Joji heeft een enorm dwingende visie van de totale vernietiging van beschaafd Japan gecreŽerd ... Deze film is visueel overweldigend ... de inbeeldbrenging is overtuigend realistisch. Ik voelde aan dat vele scŤnes uit de verschrikkelijke beeldvorming van Hiroshima en Nagasaki tapten, beelden die ongetwijfeld verankerd zijn in de Japanse psyche." - Saraduma.com
"De kwaliteit van de special effects rivaliseert met die van Hollywood en het verhaal brengt nieuwe wendingen in het genre." - Maximillian, Blogcritics.orgHARD BOILED
Van de regisseur van Mission Impossible en Face/Off

Synopsis:
Tequila (Yun-Fat Chow) is een eenzame politieagent die tegen de wil van zijn baas (Philip Chan) ingaat om een Chinese triade op te rollen die verantwoordelijk is voor de dood van zijn partner. Daar ontmoet hij de eveneens geplaagde Tony (een glansrol van Tony Leung Chiu Wai), een collega die op illegale wijze is geÔnfiltreerd in het Chinese maffia milieu. Tony werkt als huurmoordenaar en moet tegen zijn zin mensen doden. Weigering zou zijn cover immers in gevaar kunnen brengen. Zowel Tequila als Tony willen uiteindelijk hetzelfde, maar hun onmiddellijke belangen lopen niet helemaal parallel met elkaar en dat zorgt voor heel wat morele ambiguÔteit. Hard Boiled is de laatste film die meesterregisseur John Woo in Hong Kong maakte voor hij - als reactie op de overname van zijn stad door de Chinese authoriteiten - naar de Verenigde Staten emigreerde. Zijn gevoelens daarover worden duidelijk weerspiegeld in de donkere toon van deze film, die actieheld Yun-Fat Chow samenbrengt met rasacteur Tony Leung Chiu Wai. Dat deze man duidelijk in staat is een film te dragen, weten we van het fantastische Infernal Affairs en het internationaal gelauwerde Hero, maar ook Hard Boiled werd haast unaniem op applaus getrakteerd... en terecht. Een must-see in het genre.

Features
Regisseur: John Woo
Cast: Yun-Fat Chow (Bulletproof Monk, Crouching Tiger, Hidden Dragon, Anna And The King), Tony Leung Chiu Wai (2046, Hero, Infernal Affairs), Anthony Wong Chau-Sang (Infernal Affairs, The Medallion, Initial D)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.85:1)
Geluid: Dolby Surround 2.0 Cantonees Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Actie
Speelduur: 122 Minuten
Leeftijd: 16, grof taalgebruik en geweld

Wat de pers schrijft:
"John Woo - een meesterstylist - is evenzeer briljant in het onderzoeken van de morele en sociale hiŽrarchieŽn van zijn patriarchale misdaadwerelden, terwijl hij vaak zijn vrouwelijke protagonisten gebruikt als suberversieven." - Ed Gonzales, Saint Magazine
"Schitterende vertolkingen van de hoofdrolspelers, geÔnspireerde regie en ontzagwekkende schietpartijen... Hard Boiled is het zoveelste meesterwerk van John Woo. Als je van actie houdt, is deze film voor jou!" - Montreal Film JournalLORELEI: THE WITCH OF THE PACIFIC OCEAN
Een experimentele duikboot probeert in de laatste weken van de Tweede Wereldoorlog een derde nucleaire aanval op Japan te voorkomen. In de geest van Das Boot en Crimson Tide.

Synopsis
Nadat de Amerikanen een atoombom op Hiroshima hebben gedropt, sturen de Japanners de van het verslagen Duitsland overgenomen experimentele onderzeeŽr I-507 erop uit om een nieuwe aanval te voorkomen. De duikboot is niet alleen uitgerust met een dubbel kannon, maar ook met het Lorelei systeem, dat is genoemd naar een mythologische Duitse vrouw wiens liedjes zeemannen naar een zekere dood lokten. Lorelei wordt bediend door de zeventienjarige Paula (Yu Kashii). Als gevolg van experimenten die de Nazi's op haar hebben uitgevoerd, heeft ze psychische gaven ontwikkeld. Wanneer op 9 augustus 1945 de bom op Nagasaki valt, komt de kapitein van het schip, Shinichi Masami (Koji Yakusho), dankzij Paula's krachten te weten dat de Amerikanen van plan zijn een derde bom te laten ontploffen... deze keer op Tokio. Een race tegen de tijd begint, maar al snel blijkt dat Masami hierin tegengewerkt wordt door zijn eigen superieuren en manschappen... Lorelei: The Witch Of The Pacific Ocean is een oorlogsfilm waar enkele bovennatuurlijke elementen aan zijn toegevoegd. Toch overheerst het fantastische nergens, en is Lorelei vooral schatplichting aan klassiekers als Das Boot en Crimson Tide. Het is dan ook fascinerend om de laatste weken van de oorlog door de ogen van de Japanners te zien, terwijl de intriges en politieke manoeuvres centraal staan in het verhaal. Deze film is overigens gebaseerd op de 1000 pagina tellende bestseller, Shuusen No Lorelei (Lorelei At War's End) van succesauteur Harutoshi Fukui.

Features
Regisseur: Shinji Higuchi
Cast: KŰji Yakusho (Memoirs Of A Geisha, Doppelganger, Pulse), Satoshi Tsumabuki
(Dragonhead, 69, Sabu), Shinichi Tsutsumi (The Graduation, Always, Sunset on Third Street), Yu Kashii (Linda Linda Linda, Death Note)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Japans Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Actie/ Thriller
Speelduur: 123 Minuten
Leeftijd: 12, angst en geweld

Wat de pers schrijft:
"De film krijgt ook krediet om niet toevlucht te nemen tot het demoniseren van de Amerikanen, die gewoon (en correct) uitgebeeld worden als [mensen die] bevelen volgen om de onderzeeŽr tot zinken te brengen, en niks meer." - Nix, Beyond Hollywood
"Koji Yakusho, die de hoofdrol speelde in Shall We Dance? (1996) en andere grote films, zet een overtuigende prestatie neer als de commandant van de onderzeeŽr. De rest van de bezetting, waaronder de Amerikanen op de destroyer ... presteert sterk." - Kamikaze ImagesMUSCLE HEAT
Een geweldige actiefilm waarin het beste van de cinema uit Hong Kong en Japan elkaar ontmoet

Synopsis
We schrijven 2009. De Japans-Amerikaanse NAVY Seal Joe (Kane Kosugi) is aan het bekomen in een Amerikaanse militaire gevangenis na bevelen te hebben genegeerd. Hij wordt echter uit zijn isolement gehaald door de Japanse rechercheur Aguri Katsuragi (Sho Aikawa). Het duo keert terug naar het Oosten om daar drugsbaas Kenji Rai (Masaya Kato) te stoppen. Deze heeft immers een erg verslavende en zeer gevaarlijke drug - Muscle Heat - op de wereldmarkt gegooid. Katsugari wordt tijdens een aanval op Kenji's nachtclub echter gevangen genomen en in de Muscle Dome - een arena waarin wordt gevochten tot de dood - gegooid. Daar weet de lokale kampioen, Lee Son-min (Ken Lo) hem te vermoorden. Joe lijkt het op zijn eentje te moeten opnemen tegen een overmacht, maar krijgt dan hulp van Aguri's dochter en een groepje weeskinderen, de Sewer Rats... Muscle Heat is geen typische Japanse actiefilm. Blote vuisten, knieŽn, ellebogen en voeten worden immers meer gebruikt dan schietwapens of zwaarden en dat is wellicht te danken aan de sterke Chinese inbreng van onder andere Ken Lo (die al in heel wat films met Jackie Chan en Jet Li schitterde) en Sam Wong (van onder andere het fantastische Police Story 3: Supercop). De echte blikvanger is echter actieheld pur sang Kane Kosugi, de zoon van het legendarisch ninjafilmicoon Sho Kosugi, die in deze film voor het eerst echt op de voorgrond treedt. Kenners weten waarin dat moet resulteren: een geweldige actiefilm, die gelijkaardige prenten met Jean-Claude Van Damme of Arnold Schwarzenegger ver achter zich laat.

Features
Regisseur: Ten Shimoyama
Cast: Kane Kosugi (Godzilla: Final Wars, Black Eagle, Zebraman), Sho Aikawa (Gozu, Pulse, Dead Or Alive), Masaya Kato (Gozu, Brother, Godzilla), Ken Lo
(Drunken Master II, Rush Hour, Police Story 2, Gen-X Cops)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.85:1)
Geluid: Dolby Surround 2.0 Japans & Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Actie
Speelduur: 93 Minuten
Leeftijd: 16 en geweld

Wat de pers schrijft:
"Muscle Heat raakt veel juiste plekken met een degelijke regie en indrukwekkende vechtchoreografie." - dragonsdenuk.com
"Niemand doet beter dan Kane Kosugi. Kanes onderricht door zijn vader, zijn jarenlange ervaring in en rond de filmindustrie sinds zijn kindertijd en zijn uitgebreide training in de vechtkunsten en trainingschema dienen hem goed... hij spreekt boekdelen met zijn woeste blik en fysieke bewegingen, die even goed of beter zijn dan bij bijna eenderwie uit Hong Kong. Hij toont stampen die het niveau van Donnie Yen bereiken en moeilijke gevechten die Jackie Chan onder de indruk zouden moeten brengen. De vele gevechten zijn kleine kunstwerkjes in de handen van Sam Wong." - Marc Pollard, kungfucinema.comPEACE HOTEL
Een 'Oosterse Spaghetti Western' met een van de grootste Chinese actiehelden.

Peace Hotel was de laatste film die Chow Yun-Fat maakte vooraleer hij Hong Kong verliet ten voordele van het warme Los Angeles. In deze western-achtige prent speelt hij 'The Killer' (waar hebben we die naam nog gehoord?), die in de openingsscŤne zijn hele bende afslacht nadat zijn vrouw werd verkracht en vermoord. Hij spaart enkel een aanwezige jongen, en dan nog omdat er enkele duiven verschijnen. The Killer beseft al snel met afschuw wat hij heeft gedaan, steekt zijn zwaard in een steen en bouwt op die plek zijn 'Peace Hotel' - een toevluchtsoord voor criminelen. Niemand anders zal immers voorbij zijn zwaard mogen stappen. Tien jaar lang verloopt alles naar wens, tot de irritante Shau-Siu (Cecilia Yip) arriveert. Deze dame vond het namelijk een goed idee een lokale triadebaas neer te steken en wordt nu achtervolgd door de hele bende. Deze keer lijkt men bovendien weinig te geven om het concept achter Peace Hotel. The Killer staat dus voor een verscheurende keuze: zal hij Shau-Siu verdedigen en daardoor de levens van de andere mensen in het hotel riskeren, of levert hij haar uit aan de triade? Peace Hotel is een soort hommage aan de Spaghetti Westerns van Sergio Leone, waarbij vooral Django regelmatig in herinnering springt. Chow Yun-Fat werkte hiervoor eens niet samen met John Woo (al naar Amerika vertrokken toen deze film werd gemaakt), die echter wel optrad als producent. Onder andere daardoor voelt deze film anders en uniek aan. Interessant kijkvoer.

Features
Regisseur: Wai Ka Fai
Cast: Chow Yun-Fat (Bulletproof Monk, Crouching Tiger, Hidden Dragon, Anna And The King), Cecilia Yip (What Time Is It Over There?, Miles Apart, Swordsman), Shun Lau (Beginnerís Luck, Ashes Of Time, The Invincible Shaolin)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1/Dolby Surround 2.0 Engels gesproken
Genre: Thriller
Speelduur: 100 Min
Leeftijd: 16, drugs, geweld en seks

Wat de pers schrijft:
"De cinematografie is super en verdiende waarschijnlijk zijn nominatie op het Hong Kong Filmfestival 1995." - Johan Fundin, 10kbullets.com
"Naast twee goede hoofdrolspelers, biedt Peace Hotel fantastische cinematografie ... hij ziet er verbazingwekkend uit en is heel goed verwezenlijkt voor dit soort film. Het hotel zelf is ook een overweldigende set ... Visueel is deze film om van te smullen." - Martin Cleary, LoveAsianFilm.comPRISON ON FIRE 2
Compleet gerestaureerd van een High Definition Transfer

Synopsis
Ah Ching (Chow Yun-Fat) is een goedlachse gedetineerde, die zich tussen twee groepjes gevangenen bevindt. De ene groep komt uit het vasteland, de andere uit Hong Kong. De nieuwe bewakingsofficier, Zau, blijkt even sadistisch als zijn voorganger en weigert Ching een gevangenisverlof om de begrafenis van diens moeder bij te wonen. Daaropvolgend ontdekt onze held dat zijn enige zoon, Siu Leung, tegen zijn wil in een weeshuis dreigt geplaatst te worden. Opnieuw krijgt hij geen verlof toegewezen, waarop hij dan maar samen met een medegevangene ontsnapt. Niet lang daarna wordt hij weer gearresteerd, maar ondertussen heeft Zau de bendes tegen Ching opgezet... Prison on Fire 2 is een erg geslaagd drama met veel actie, dat volledig op zichzelf kan staan. Het is dus zeker niet nodig om het eerste deel ook gezien te hebben! Regisseur Ringo Lam tekende ook al voor het eerste deel, City On Fire ťn School On Fire, maar is wellicht nog beter gekend voor zijn films Full Alert en Full Contact. Ervaring en talent zat, dus.

Features
Regisseur: Ringo Lam
Cast: Chow Yun-Fat (Bulletproof Monk, Crouching Tiger, Hidden Dragon, Anna And The King), Roy Cheung (In The Mood For Love, Infernal Affairs II, Chinese Odyssey 2002)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.85:1)
Geluid: Dolby Surround 2.0 Cantonees Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Thriller / Actie
Speelduur: 109 minuten
Leeftijd: 16, angst en geweld

Wat de pers schrijft:
"Prison On Fire 2 is een heel aangrijpend drama dat de hopeloosheid dat - en de onderdrukking die - gevangenen het hoofd moeten bieden overtuigend in beeld brengt... [Dit] vervolg is in veel opzichten nog beter dan het origineel en richt de schijnwerpers op Ching, perfect gespeeld door Chow Yun-Fat..." - Earl Cressey, DVD Talk
"Chow geeft een geweldige prestatie als ... Ah. He krijgt de kans om de reikwijdte van zijn acteertalent te tonen, waardoor hij aan [het publiek] toont dat hij andere rollen kan spelen dan wat we [van hem] hebben gezien in films van John Woo. In Prison On Fire 2 mag hij puur drama, actie en een beetje komedie spelen. Het is niet verwonderlijk dat deze kerel een van de grootste Aziatische acteurs is." - Stomptokyo.comSAMURAI COMMANDO: MISSION 1549
Een explosieve mix tussen Timecop, Ran en Apocalypse Now

Synopsis
Tijdens het testen van een magnetisch veld op een Japanse militaire basis, verdwijnt kolonel Tsuyoshi Matoba (Takeshi Kaga) samen met zijn hele eenheid opeens in het niets. In de plaats van gepantserde voertuigen verschijnt er een paard met daarop een dode Japanse krijger, doorboord door pijlen. Matoba blijkt per ongeluk naar het verleden gekatapulteerd te zijn. Het leger weet dit gegeven twee jaar lang verborgen te houden, maar wanneer blijkt dat deze anomalie het heden begint aan te tasten, wordt de weigerachtige ex-elite soldaat Yusuke Kashima (Yosuke Eguchi) uit zijn bar gesleurd om een eenheid die 'Romeo' wordt gedoopt naar het jaar 1549 te leiden. Kashima heeft maar 74 uur en 24 minuten om in zijn opdracht te slagen vooraleer het moderne Japan verdwijnt. 1549 werd gekenmerkt door bloederige burgeroorlogen, maar eenmaal daar blijkt Matoba zich de identiteit van de legendarische krijgsheer Nobunage Oda te hebben aangemeten. In die rol wilt hij Japan nog sterker maken dan ooit tevoren, en hij is dan ook bereid om tot het uiterste te gaan. In plaats van Matoba te redden, zal de Romeo eenheid de ex-kolonel nu moeten stoppen... Deze Japanse fantastische film werd speciaal voor de 60-jarige verjaardag van Kadokawa Pictures gemaakt om de gelegenheid te vieren. Kosten nog moeite werden gespaard om te benadrukken dat die filmmaatschappij tegenwoordig een van de belangrijkste spelers in het Japanse filmlandschap is. Ter gelegenheid werd de gedateerde cultfilm Time Slip (ook gekend als G.I. Samurai) opgevist. Samurai Commando: Mission 1549 is dan ook een dure, gemoderniseerde remake van die prent, al is het verhaal vernieuwd. Het origineel draaide immers volledig rond de verloren eenheid, terwijl er nu een tweede team wordt ingezet om het eerste te stoppen. Dat gegeven staat natuurlijk garant voor een flinke portie (letterlijk) explosieve actie...

Features
Regisseur: Tezuka Masaaki
Cast: Yosuke Eguchi (Another Heaven, Swallowtail, Gimmy Heaven), Kyoka Suzuki (Zebraman, Blood And Bones, Mike Yokohama: A Forest With No Name), Takeshi Kaga (Pokemon, Cabaret, Suspicion)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Surround 5.1 Japans Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Actie
Speelduur: 88 Minuten
Leeftijd: 16 en geweld

Wat de pers schrijft:
"Deze film is heel onderhoudend (als ik hem als anime zou gezien hebben, zou hij me hebben doen denken aan Roruni Kenshin), met heel goede computergegenereerde graphics en een uitstekend scenario..." - Cgnauta.blogspot.com
"...het valt niet te ontkennen dat een samurai die een machinegeweer tevoorschijn haalt er cool uitziet." - Mike Atherton, Firecracker Magazine

UIT HET ARCHIEF