:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: ELVIS THE EARLY YEARS SPECIAL EDITION
PERSBERICHT: ELVIS THE EARLY YEARS SPECIAL EDITION
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2006-07-27 - Geplaatst door: Werner
ELVIS THE EARLY YEARS SPECIAL EDITION
Winnaar van een Golden Globe Award (beste vertolking door Jonathan Rhys-Meyers) & genomineerd voor 6 Emmy's

Deze geweldige twee uur en half durende miniserie vertelt het leven van Elvis Presley vanaf het begin van zijn carrière tot hij een echt muziekicoon wordt. Eerst zien we Elvis zich als drieëndertigjarige voorbereiden om te zingen voor de 68 Comeback televisie special, maar al snel wordt er teruggeblikt naar de achtienjarige Presley. Op dat moment woont hij samen met zijn moeder, Gladys (Camryn Manheim), en zijn vader, Vernon (Robert Patrick), in een klein appartement in Memphis. Hoewel hij op dat moment truckchauffeur is, belooft hij dan al dat hij het ooit zal maken in de muziekbusiness.

Als tiener hangt Elvis vaak rond in Beale Street, waar hij naar R&B luistert en samen met zijn vriendin, Dixie Locke (Jennifer Rae Westley), droomt van een muziekcarrière. Aanvankelijk is de reactie op de eerste song die hij opneemt - een liedje dat hij voor zijn moeder heeft geschreven - erg lauw, maar wanneer Elvis met een andere soort stem begint te zingen, gaat platenproducer Sam Philips (Tim Guinee) toch overstag. De rest van de miniserie volgt Elvis doorheen zijn prille carrière. Voor het eerst mochten er authentieke geluidsfragmenten gebruikt worden voor een biografische film over Elvis, waardoor dit een unieke film is geworden.

Als extra vind je in deze speciale editie ook nog de interessante documentaire Elvis Presley - The Last 24 Hours.

Achtergrond
Jonathan Rhys-Meyers zorgde recentelijk voor heel wat ophef door te beweren dat Elvis Presley homoseksueel moet geweest zijn. Een dergelijke uitspraak zorgt natuurlijk ook voor heel wat (hernieuwde) aandacht voor een miniserie als deze, die uit drie nominaties een Golden Globe in de wacht sleepte en genomineerd was voor zes Emmy's. Verder werden ook prestigieuze prijzen als die van de Casting Society of America, de Directors Guild of America, de Costume Designers Guild Awards en de Satellite Awards binnen gehaald.

Niet alleen Jonathan Rhys-Meyers kreeg lovende kritieken van de pers, ook Randy Quaid (in de voor hem ongewone rol als 'Colonel' Tom Parker) en zijn andere tegenspelers konden op goede recensies rekenen. En sterke bezetting, dus. Dat regisseur James Steven Sadwith al ervaring had met het verfilmen van het leven van een zanger (Sinatra) hielp natuurlijk ook.

Op de tweede DVD staat de documentaire Elvis Presley - The Last 24 Hours, een intiem en eerbiedwaardig portret van de King dat verteld wordt door zijn beste en meest intieme vrienden en familieleden, die gezamenlijk bekend stonden als de "Memphis Mafia" Hier vertellen zij - voor de eerste keer weer samen - hun intieme, onthullende en vaak verbazingwekkende verhaal. Dit zijn de mannen die Elvis vertrouwde en waarmee hij zijn diepste gedachten en geheimen deelde. Zij waren aan zijn zijde tijdens de laatste uren van zijn leven, toen één van de grootste en meest populaire iconen en entertainers van de twintigste eeuw het podium voor de laatste keer verliet.

Specificaties
Regisseur: James Steven Sadwith (Sinatra, Cracker)
Cast: Jonathan Rhys-Meyers (Alexander, Bend It Like Beckham, I'll Sleep When I Am Dead), Rose Mcgowan (Scream, Win A Date With Tad Hamilton, Jawbreaker), Randy Quaid (Not Another Teen Movie, Independence Day, Grind), Camryn Manheim (The Practice, Dark Water), Jennifer Rae Westley (Traffic, Robert Patrick (Terminator 2, The X-Files)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen ( 1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Speelfilm
Speelduur: 166 Minuten
Leeftijd: 12, drugs en sex
DVD release: 15/08/2006

Extra's:
• De Documentaire: Elvis: The Last 24 Hours
(Speelduur: 55 minuten)

Wat de pers schrijft:
"Vanaf de muziek in het begin van de documentaire, Walking In Memphis van Mark Cohn, weet je dat je te maken hebt met een solide, goed gemaakte special. De herinneringen van de [Memphis Mafia] meden bieden belangrijke inzichten in zowel de psychologie van Elvis als van de Colonel..." - elvisinfo.net, over Elvis: The Last 24 Hours