:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: ESSENTIAL CINEMA: MOVIES THAT MATTER
PERSBERICHT: ESSENTIAL CINEMA: MOVIES THAT MATTER
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2006-08-22 - Geplaatst door: Werner
ESSENTIAL CINEMA: MOVIES THAT MATTER

Dutch FilmWorks brengt op 26 september de eerste tien films uit de Essential Collection op de markt. Essential Cinema is een unieke verzameling films die de afgelopen decennia een unieke plaats in de filmgeschiedenis hebben gekregen. Door de combinatie van hoge kwaliteit, de cultstatus, door de taboe doorbrekende thema’s en/of de carrière bepalende momenten van de cast of crew hebben deze films hun waarde bewezen. Kortom: films die er toe doen!

De eerste Essential Cinema worp bestaat uit de volgende titels: David Lean's Brief Encounter, And God Created Woman (De doorbraak van Brigitte Bardot), Oscarwinnaar Monster, Golden Globe Nominee A Love Song For Bobby Long, The Other Side Of The Bed (Winnaar Van Het Prestigieuze Goya En Fantasporto Festival), Tinto Brass' meesterwerk Paprika, de met een Gouden Globe genomineerde Balzac and The Little Chinese Seamstress en de met een Gouden Palm genomineerde Spider, 8-voudig Oscarwinnaar Cabaret en de met een Oscar genomineerde film Hero. Brief Encounter en And God Created Woman verschijnen voor het eerst op DVD!

Elke titel bestaat uit een hoogwaardige DVD. Een DVD met de film in de beste kwaliteit die beschikbaar is. Iedere film verschijnt inclusief een booklet met wetenswaardigheden over die film. De andere acht DVD's zijn opnieuw vormgegeven, met uniek, nog niet eerder gebruikt artwork.

UIT HET ARCHIEF