:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2006
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2006
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2006-10-10 - Geplaatst door: Werner
THE DA VINCI CODE
Het filmevent van het jaar nu van de single disc DVD tot een must have voor verzamelaars, het cryptex pack.

Miljoenen mensen hebben de thriller van Dan Brown verslonden... En wereldwijd werd met spanning uitgekeken naar de verfilming van deze bijzondere bestseller. Ron Howard verzamelde de beste Amerikaanse, Engelse en Franse acteurs om dit cryptische verhaal dat zich op amper één nacht afspeelt zo nauwkeurig mogelijk in beeld te brengen.

Dr. Robert Langdon (Tom Hanks), een expert op het gebied van religieuze symboliek, raakt betrokken bij de moord op Jacques Saunière, de curator van het Louvre. Voor hij sterft in zijn eigen museum, brengt hij nog enkele mysterieuze codes aan op de vloer. Voor de Franse politie onder leiding van inspecteur Bezu Fache (Jean Reno) is er geen enkele twijfel en is Langdon verdachte nr. 1. De cryptologe Sophie Neveu (Audrey Tautou), ook in dienst van de politie, denkt daar anders over en helpt Langdon te ontsnappen. Als kleindochter van Saunière wil ze op zoek gaan naar de echte moordenaar en het geheim achterhalen dat haar grootvader blijkbaar aan haar wou ontsluieren. Langzaam ontrafelen Sophie en Robert de samenzwering en mysteries verborgen in tal van codes. Ligt de sleutel bij Leonardo da Vinci in een kerk in Parijs, in het Vaticaan of ergens in Londen?

Wie het boek las en de film al dan niet in de bioscoop zag of wie gewoon graag nog meer te weten komt over de geheimen rond Da Vinci kan de DVD's niet missen. Op 19 oktober komt de bioscoopversie op DVD uit in een 1 disc DVD. Wie meteen meer wil, kan ook kiezen voor een prachtig Reveal Pack. Dit is de 2-disc Extended Cut (25 minuten langer dan de bioscoopversie en meer dan 2 uur extra's), verpakt in een prachtige velvet luxebox. Hierbij zit ook het notitieboekje van Langdon met aantekeningen over de geheime codes èn een boekje met productie aantekeningen over de film.

Speciaal om kerstshoppers te verwennen komt er op 7 december nog een dubbele disc uit eveneens in een mooie verpakking met de Extended Cut (+25 minuten) en meer dan 2 uren extra's ... Maar het neusje van de zalm voor alle echte Da Vinci Code fans wordt ongetwijfeld het Cryptex Pack! Hierin zitten naast de uitgebreide filmversie en alle extra's op 2-discs, een geïllustreerde screenplay en productie aantekiningen. Daar bovenop niets minder dan een echte cryptex zoals Leonardo da Vinci hem ontwierp. Een absoluut collectors-item waar liefhebbers snel bij zullen zijn.

Regisseur: Ron Howard (Cinderella Man, The Missing, A Beautiful Mind, Apollo 13)
Acteurs: Tom Hanks (The Terminal, Catch Me If You Can, Road to Perdition, Cast Away, The Green Mile, Saving Private Ryan, Apollo 13, Forrest Gump), Audrey Tautou (Le Fabuleux Destin D'Amélie Poulain, Un Long Dimanche De Fiançailles), Ian McKellen (The Lord Of The Rings: The Return Of The King), Jean Reno (The Pink Panther, L'Empire Des Loups, L'Enquête Corse, Léon, Les Visiteurs)
Genre: Drama, thriller

Releases van The Da Vinci Code:
Rental:
17 oktober (1-disc Extended Cut)
Retail:
19 oktober (1-disc Theatrical Cut)
19 oktober (Reveal Pack: 2-disc Extended Cut)
Retail:
7 december (2-disc Extended Cut)
7 december (Cryptex Pack 2-disc Extended Cut)

Extra op de DVD's:
Op alle versies terug te vinden:
• Promospot Angels and Demons (Bernini Mysterie: wordt vervolgd...)
• Op alle dubbele discs staan meer dan 2 uur 'Behind the scenes':
Documentaires: "First Day on Set with Ron Howard", "Discussion with author Dan Brown", "A portrait of Robert Langdon", "Who is Sophie Neveu?", "Unusual Suspects: the International cast", "Magical Places: where was the film shot?", "Close-up on Mona Lisa", "The filmmaking experience", "The music of The Da Vinci Code", "The Codes of The Da Vinci Code"FREEDOMLAND
Samuel L. Jackson en Julianne Moore schitteren in een superspannende thriller…

Synopsis
De straten van Los Angeles, de oorlog in Irak… Op veel plaatsen in de wereld kampt men met een voortdurend probleem: rassenspanningen. Niet voor niets vormt dit gegeven het succes achter de bloedstollende thriller Freedomland, vanaf 5 oktober 2006 te koop op DVD. Op een avond komt de hysterische Brenda Martin (Julianne Moore) de Eerste Hulp van het ziekenhuis binnen met ernstige snijwonden aan haar handen. Ze is het slachtoffer geworden van een roofoverval waarbij haar auto is gestolen met haar 4-jarige zoontje Cody nog op de achterbank. Agent Lorenzo Council (Samuel L. Jackson) slaat groot alarm en er wordt een grote zoektocht opgezet naar de auto en het kind. Ze zouden meegenomen zijn door een jonge zwarte man die woont in een overwegend zwarte wijk. Terwijl de politie op zoek is, nemen de spanningen in de wijk, waar voornamelijk blanke politiemensen hun werk doen, toe. Council vreest dat er niet veel voor nodig is om de bom te laten barsten... Een topcast, een sterk verhaal en spannende scènes zorgen ervoor dat deze 101 minuten durende thriller je bij de keel grijpt en niet meer los laat. Freedomland is dan ook dé surprise-hit op DVD van dit moment!

Regisseur: Joe Roth
Acteurs: Samuel L. Jackson (Star Wars, S.W.A.T., xXx 1 & 2), Julianne Moore (The Forgotten, Hannibal, The Hours), Edie Falco (The Sopranos, The Quiet, Random Hearts, Cop Land)
Genre: Thriller
Release DVD KOOP: 5 oktober 2006
Release DVD HUUR: 5 september 2006

Extra op DVD:
• Verwijderde scène: "You can't Hit Her"
• Documentaires: "Adapting himself – writing Freedomland", "Race on the Job" en "The Look of Freedomland"
• Trailers: Click, Da Vinci Code, Hunt for Eagle One, Monster House en When a Stranger CallsTHE PRODUCERS
Produceert een lach op je gezicht...

Synopsis
Na verfilmingen van The Phantom Of The Opera en Chicago vierde het muziekgenre hoogtij. The Producers gaat echter een stapje verder… Vergezeld door een dansende, zingende en springende topcast tovert The Producers een lach op ieders gezicht. Vanaf 26 oktober is het wachten voorbij: The Producers is vanaf die datum te koop op DVD. In deze remake van de gelijknamige film uit 1968 en de Broadway sensatie zien we hoe de louche Broadway producent Max Bialystock (Nathan Lane) op zoek is naar een echte hit. Op een dag krijgt hij echter van zijn ijverige boekhouder Leo Blooms (Matthew Broderick) te horen dat het door een belastingtruc mogelijk is heel wat geld te verdienen aan een slechte musical. Samen gaan ze op zoek naar een gegarandeerde flop. De musical "Springtime for Hitler" van de gevluchte Nazi Franz Liebken (Will Ferrell) blijkt hiervoor uitstekend geschikt. Ze huren de langbenige Zweedse Ulla (Uma Thurman) in als secretaresse en doen een beroep op de homoseksuele regisseur Roger De Bris (Gary Beach). Terwijl iedereen bezig is met de voorbereidingen voor de première, zijn Leo en Max natuurlijk druk in de weer om er voor te zorgen dat hun show keldert... Na een verbluffende performance in Kill Bill zien we Uma Thurman eens van een compleet andere kant. Sowieso spetteren grote namen in deze productie van topniveau. The Producers weet iedereen te bekoren. Een must have voor iedereen die van films houdt.

Regisseuse: Susan Stroman
Acteurs: Matthew Broderick (The Stepford Wives, Inspector Gadget, Godzilla), Uma Thurman (Be Cool, Kill Bill, Pulp Fiction), Will Ferrell (Bewitched, Starsky & Hutch), Nathan Lane (Stuart Little 2, Mad About You)
Genre: Muziek/komedie
Release DVD KOOP: 26 oktober 2006
Release DVD HUUR: 22 augustus 2006

Extra op DVD:
• Bloopers
• Audiocommentaar van regisseuse Susan Stroman
• Verwijderde scènes
• Documentaire: "I Wanna Be a Producer"Andere releases in oktober

3 oktober 2006:
* I'll Always Know What You Did Last Summer

5 oktober 2006:
• A Lawless Street
• Gun Fury
• Santa Fe
• Shocker
• Ten Wanted Men
• The Bride
• The Last Frontier
• Torture Garden
• Two Rode Together

24 oktober 2006:
* Ultraviolet

26 oktober 2006:
• Broken Trail (TV-serie)
• Hart To Hart – season 2 (TV-serie)
• Married With Children – season 7 (TV-serie)
• Mickey Spillane's Mike Hammer – season 1 & 2 (TV-serie)
• Moonlighting – season 3 (TV-serie)
• The Silencers
• The White Countess

UIT HET ARCHIEF