:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> NIEUWSBERICHT: NIEUW DISTRIBUTIEKANTOOR A-FILM
NIEUWSBERICHT: NIEUW DISTRIBUTIEKANTOOR A-FILM
Bron: A-Film - Datum: 2006-10-22 - Geplaatst door: Werner
A-FILM START FILMDISTRIBUTIEKANTOOR IN BELGIň

Per 1 november 2006 start A-Film in BelgiŽ een eigen filmdistributiekantoor. De organisatie in BelgiŽ gaat zich voornamelijk richten op theatrical releases en op het uitbreiden van de home entertainment-activiteiten van A-Film naar WalloniŽ.

De van oorsprong Nederlandse filmdistributeur, die de nauwe samenwerking met Cinťart doorzet op het gebied van acquisitie, streeft al jaren naar een volledig Benelux georiŽnteerde organisatie, zowel wat betreft theatrical, home entertainment als tv en nieuwe media. Met het opzetten van A-Film in BelgiŽ zal de 1800 titels tellende catalogus optimaal worden geŽxploiteerd dankzij de synergie tussen de twee kantoren in Antwerpen en Amsterdam.

Tine Verschaeve, reeds werkzaam als marketing manager home entertainment, is benoemd als marketing manager theatrical/home entertainment.

Ann Schepens is aangetrokken als booker en zal verantwoordelijk zijn voor de theatrical sales. Al eerder is bekend gemaakt dat Tom Weyts is aangesteld als sales director Benelux home entertainment en hij zal vanuit BelgiŽ de verkoop van de DVD aansturen. Het Belgische team zal rechtstreeks rapporteren aan Pim Hermeling, algemeen directeur van A-Film Distribution.

De eerste release van A-Film BelgiŽ is Apocalypto, de langverwachte film van Mel Gibson over de neergang van de maya's. Daarnaast staan ook Ex-Drummer, de verfilming door Koen Mortier naar het gelijknamige boek van Herman Brusselmans, Crůnica De Una Fuga van AdriŠn Caetano, Venus van Roger Michell, Be Kind Rewind, de volgende film van Michel Gondry, de nieuwe Todd Solondz-film en Unfinished Sky van Peter Duncan op de releaselijst. Nieuwe acquisities zullen binnenkort naar buiten worden gebracht.

A-Film heeft zich gevestigd in Antwerpen Zuid, aan de Leopold de Waelstraat 17.