:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: INSOMNIA
PERSBERICHT: INSOMNIA
Bron: Lumière - Datum: 2006-11-04 - Geplaatst door: Werner
INSOMNIA
De originele versie waarop Hollywood zich inspireerde voor de remake met Al Pacino en Robin Williams vanaf nu overal verkrijgbaar!

De briljante inspecteur Jonas Engström uit Oslo wordt samen met zijn collega Erik Vik naar het noorden van Noorwegen gestuurd om de brutale moord op een jong meisje te onderzoeken. Hij zet een val voor de verdachte, maar die loopt fataal af. Zijn collega Erik wordt per ongeluk gedood. Jonas probeert zijn gruwelijke vergissing in de doofpot te stoppen en de schuld in de schoenen van de moordenaar te schuiven. Gekweld door schuldgevoel en het nachtelijk licht van de noorderzon begint hij aan slaaploosheid te lijden. Dit is het begin van een gevaarlijk en griezelig kat- en muisspel met de psychopaat.

Insomnia is een bloedstollende thriller die zich afspeelt tijdens een zomer boven de Noordpoolcirkel waar het nooit echt donker wordt. Regisseur Skjoldbjaerg gebruikt in zijn debuutfilm het licht van de noorderzon als fel contrast voor de donkere kant van de menselijke geest. Met een angstaanjagende vertolking van Stellan Skarsgård als inspecteur Engström.

Release: 31/10/2006
Regisseur: Erik Skjoldbjaerg
Cast: Stellan Skarsgård, Sverre Anker Ousdal, Bjørn Floberg
Ondertitels: Nederlands
Lengte: 97 min.


Recent nieuws van dezelfde bron