:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2006
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2006
Bron: Universal - Datum: 2006-11-09 - Geplaatst door: Werner
MIAMI VICE
In so deep as in: "Which way is up?" - Ricardo Tubbs

Zwart en zwarter
De filmpers, zowel nationaal als internationaal, was het roerend eens over Michael Manns update van Miami Vice, zijn eigen grensverleggende cop show van de MTV generation. De Mann achter verbluffende grootstadsepossen als Heat en Collateral had handig de potentiële valkuilen van een "verfilming" omzeild door uitdrukkingen als misplaatste nostalgie en postmoderne ironie radicaal uit zijn vocabulaire te schrappen en te vervangen door keiharde actie en psychologische diepgang. En de rauwe, diepblauwe schoonheid van Miami zelf natuurlijk, in "de subtielste nuances van zwart en zwarter" (Focus Knack).

"Miami Vice is een geweldige polar. Een film met allure." - Humo

Tubbs
Ricardo Tubbs (Academy Award-winaar Jamie Foxx uit Ray en Jarhead) is een echte grootstadsmus, cool en clever. Hij woont en werkt samen met Trudy, een analiste uit de Bronx, rol van de Britse actrice Naomie Harris (28 Days Later, Pirates Of The Caribbean II en III). Als undercoveragenten smokkelen ze drugs binnen in Florida. Onder die dekmantel proberen ze de identiteit vast te stellen van een bende die drie moorden op haar kerfstok heeft.

"Een donkere, intense en spannende actiethriller." - De Morgen

Crockett
Voor het ongeoefende oog lijken de aanpak en stijl van de charismatische rokkenjager Sonny Crockett (Colin Farrell uit S.W.A.T., The New World) hoogst onorthodox, maar achter zijn nonchalante benadering gaat een gedreven en professioneel politieman schuil. Tenminste, tot zijn passionele verhouding met Isabella (Gong Li), de Chinees-Cubaanse echtgenote van een wapen- en drugsbaron, zijn inzicht begint te vertroebelen.

"Visueel en dramatisch extreem gestileerd." - Focus Knack

Zwartgrijswit
Waar ligt de grens tussen realiteit en fictie? Wat is goed? Wat is slecht? Want de enige manier om op een geloofwaardige manier in de gewelddadige onderwereld van Miami te infiltreren, is door jezelf er volledig in te verliezen. Iets wat Tubbs en vooral Crockett tot hun scha en schande ondervinden...

"No one has tread before where we are now. We're seeing their operations from the inside." - Sonny Crockett

Miami, Fla
Miami Vice is een magistrale misdaadfilm, met genadeloze actie, prachtige beeldcomposities en intense vertolkingen van onder meer Foxx, Farrell en Gong Li (Raise The Red Lantern, Memoirs Of A Geisha). Maar de hoofdrol is, zoals bij Mann wel meer het geval is, weggelegd voor Miami en de misdaad zelf, voor de jungle en de wet van de sterkste.

Techniche fiche
Releasedatum: 14 december
Met Colin Farrell, Jamie Foxx, Gong Li, Naomie Harris, Ciaran Hinds
Regie: Michael Mann
Duur: 126'
Beeld: 2.40:1
Audio Engels Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Miami and Beyond: Filmen op locatie
• Miami Vice Undercover
• Nonpoint "In the Air Tonight" Videoclip



HET WOEDEN DER GEHELE WERELD

In de speelfilm Het Woeden Der Gehele Wereld staan de spannende en emotionele 'coming of age' van de jeugdige hoofdpersoon Alex Goudveyl (Maarten Heijmans) centraal. Die geschiedenis, gekleurd door de obsessies van rasverteller Maarten 't Hart voor muziek, erotiek en religie, is tevens de kroniek van een bewogen tijdperk, dat met het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam begint en omstreeks 1960 in Maassluis eindigt. Het is ook het verhaal van een raadselachtige moordzaak waarin de hoofdpersoon verwikkeld raakt en veel mensen uit het toen nog benepen christelijke havenstadje nauw betrokken blijken.

Release: 7 december
Genre: Thriller
Met: Bart de Vries, Maarten Heijmans, Esther Waij, Joost Prinsen, Frank Lammers
Regie: Guido Pieters
Duur: 92 min.
Beeld: 16:9 anam. widescreen
Audio: Nederlands Dolby Surround 2.0 en Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Bioscooptrailer
• The Making of



NORHTERN EXPOSURE SEIZOEN 3

Dr. Joel Fleischman (Rob Morrow) is, dankzij een beurs van de staat Alaska, als dokter afgestudeerd aan Columbia University. Hoewel hij eigenlijk hoopte in Anchorage aan de slag te kunnen, wordt hij als huisdokter naar het piepkleine stadje Cicely, in Alaska, gestuurd om zo zijn opleiding terug te betalen. De plek is afgelegen, de inwoners vreemd en excentriek en Joel wil niets liever dan naar New York terugkeren. Drijvende kracht achter de reeks was de "doen ze het of doen ze het niet"- dynamiek tussen Fleischman en Maggie O'Connell, een rol van Janine Turner. De reeks liep zes seizoenen, van 1990 tot 1995. Bevat seizoen 3 van de alomgeprezen tv-serie.

Release: 7 december
Genre: tv-serie, drama
Met: Rob Morrow, Janine Turner, Barry Corbin, John Corbett
Regie: Mark Horowitz, Randall Miller
Beeld: 4:3
Audio: Dolby Surround 2.0



QUANTUM LEAP SEIZOEN 3

Dr. Sam Beckett (Scott Bakula van Star Trek: Enterprise) experimenteert met tijdreizen, maar door een misrekening lijkt hij gedoemd om eeuwig tussen de toekomst en het verleden te moeten laveren. Daar komt hij voor de meest bizarre situaties (én spiegelbeelden) te staan, problemen die hij met behulp van hologram Al (Dean Stockwell) moet zien op te lossen vooraleer hij verder kan "springen", op zoek naar het ongrijpbare heden. Dit seizoen bevat 22 afleveringen.

Release: 7 december
Genre: sciencefiction - tv-serie
Met: Scott Bakula, Dean Stockwell
Regie: Anita W. Addison, Scott Bakula
Duur: 22 afl.
Beeld: 4:3
Audio: Engels Dolby Surround 2.0



MURDER SHE WROTE SEIZOEN 3

Jessica Fletcher (Angela Lansbury) is een gepensioneerde lerares Engels die haar tijd vult met het schrijven van misdaadromans. Haar charme en opgewektheid staan haaks op de moorden waar ze tijdens haar vele promotoernees door het land mee geconfronteerd wordt. Met haar fijne neus voor misdaad en onweerstaanbare persoonlijkheid lost ze zelfs de moeilijkste zaken op. Van deze reeks verschenen tussen 1984 en 1996 niet minder dan 263 afleveringen en vijf tv-films, waaronder de pilootaflevering. Voor dit derde seizoen sleepte Angela Lansbury een Golden Globe in de wacht. Gastrollen zijn er dit keer o.a. voor George Clooney, Courteney Cox, Leslie Nielsen en Tom Selleck.

Release: 7 december
Genre: Thriller
Met: Angela Lansbury, William Windom
Regie: diverse
Duur: 22 afl.
Beeld: 4:3
Audio: Engels mono



WHERE THE TRUTH LIES

In de jaren '50 zijn Lanny Morris en Vince Collins twee van de populairste entertainers in Amerika. Ze beleven hoogdagen, ze zijn rijk, machtig en immens populair. Tot er plots een lijk wordt gevonden in hun hotelkamer. Een waterdicht alibi stelt hen vrij van vervolging, maar hun reputatie krijgt een ferme deuk en de succesvolle samenwerking wordt stopgezet. De mannen gaan hun eigen weg en spreken jaren niet met elkaar en met niemand over de dood van het meisje. Tot een journaliste in het verleden begint te graven en de schokkende waarheid ontdekt...

Release: 14 december
Genre: Drama
Met: Kevin Bacon, Colin Firth, Alison Lohman
Regie: Atom Egoyan
Duur: 103 min.
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels Dolby Surround 2.0, Dolby Digital 5.1, DTS 5.1

Extra's:
• Trailers "Truth" en "How far"
• Featurette
• Verwijderde scènes
• The Making of
• B-roll



STAY ALIVE

Na de mysterieuze brute dood van een oude vriend komt een groep tieners in het bezit van Stay Alive, een next-generation horror-survival videogame gebaseerd op het bloedstollende waargebeurde verhaal van een dame van adel uit de 17e eeuw, die bekend is als 'the blood countess'. De gamers weten niets van de game, alleen dat het niet de bedoeling is dat zij het hebben... De groep kan de verleiding niet weerstaan en begint het gruwelijke spel te spelen...

Release: 14 december
Genre: Horror
Met: Jon Foster, Samaire Armstrong, Frankie Muniz, Sophia Bush, Adam Goldberg
Regie: William Brent Bell
Duur: 100 min.
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels Dolby Digital 5.1



AMERICAN PIE PRESENTS THE NAKED MILE

Klaar voor de start van de meest idiote studententraditie ooit: een race van honderden naakte studenten? American Pie Presents: The Naked Mile! Als Erik Stifler beseft dat hij het enige lid van de Stifler-familie is dat als maagd van de middelbare school zou kunnen afkomen, wordt het tijd om zijn afkomst eer aan te doen. Na goed advies van Jims vader besluit Erik om zijn geluk te beproeven tijdens de beruchte jaarlijkse Naked Mile-race, die door zijn toegewijde vrienden en een paar ongeremde studentes wordt aangegrepen om er een megaspannend weekend van te maken.

Release: 14 december
Genre: Comedy
Met: Steve Talley, John White (VI), Jon Cor, Candace Kroslak
Regie: Joe Nussbaum
Duur: 98 min.
Beeld: 1.85:1
Audio: Engels Dolby Digital 5.1



BATTLESTAR GALACTICA SEIZOEN 2

Ronald D. Moore, de visionaire producer achter Carnivale, en scenarist van tv-series als Star Trek: The Next Generation en Deep Space Nine geeft een totaal nieuwe wending aan het klassieke concept van goed versus kwaad. Deze nieuwe reeks heeft, behalve de naam, weinig uitstaans met de meer traditionele scifi van de reeks uit 1978. "Boosdoeners" van dienst zijn de Cylons, buitenaardse wezens met een menselijk uiterlijk die alle inwoners van de 12 kolonies uitroeien en de paar tienduizenden overlevenden wegjagen, op zoek naar de legendarische 13e kolonie, de Aarde. Deze box bevat seizoen 2.

Release: 21 december
Genre: Science Fiction
Met: Edward James Olmos, Jamie Bamber, Katee Sackhoff, Grace Park, Mary McDonnell
Regie: Harold Ramis
Beeld: 16:9
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Duur: 20 afl.

Extra's:
• Commentaren
• Deleted scenes



OZZFEST 10TH ANNIVERSARY

De langstlopende rocktour aller tijden keert na 10 jaar 'on the road' eindelijk terug op vaderlandse bodem - op DVD! Vier samen met 100.000 fans de tiende verjaardag van Ozzfest in Camden, bij temperaturen van 40°C. Ozzy, Sharon en Jack zijn van de partij om te laten zien hoe een eenvoudig idee is uitgegroeid tot één van de grootste rockfestivals ter wereld. De artiesten en fans waren één en al saamhorigheid, maar het draait natuurlijk allemaal om de muziek! Ozzy en zijn festival zijn populair bij jong en oud en dat was goed aan de opkomst te zien. Op deze DVD kan je er ook voor kiezen om alleen de optredens af te spelen. Net zoals tijdens Ozzfest draait het volledig om de belevenis van de fans.

Release: 21 december
Genre: Muziek
Duur: 118 min.
Beeld: 16:9
Audio: Engels DTS 5.1 en Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Interviews
• Optredens van: Alterbridge: The End is Here, Madcapsule Markets: Pulse, Bowling for Soup: 1985