:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: WEDSTRIJD UNIVERSAL
PERSBERICHT: WEDSTRIJD UNIVERSAL
Bron: Universal - Datum: 2006-11-23 - Geplaatst door: Werner
JARIG IN DECEMBER? MAAK KANS OP EEN DVD-BOXSET VAN TOON HERMANS !!!!

Toon Hermans was een veelzijdig man: komiek, dichter, filosoof, liedjesschrijver... een cabaretier pur sang, zeg maar.

Op 17 december 2006 zou Toon 90 jaar geworden zijn. Een moment om even bij stil te staan.
De AVRO pakt dan ook uit met een fenomenaal gala, een eerbetoon van aan Toon schatplichtige artiesten dat op tweede Kerst wordt uitgezonden.

En dan is er ook nog altijd die kritisch bejubelde, meermaals bekroonde en nu ook met een gouden status gelabelde dvd-release. Niet zo heel lang geleden bracht Universal Pictures (Benelux) immers een werkelijk fenomenale dvd-box op de markt. Toon Hermans - One Man Shows 1958-1997 brengt zowat het volledige levenswerk van de geliefde artiest samen op 22 dvd's.

Omdat de box het perfecte geschenk is voor de feestdagen, en omdat 17 december Toons geboortedag is, pakken de Toon Hermans BV en Universal Pictures (Benelux) uit met een feestelijke verjaardagsactie.

Wie in december jarig is, kan tot en met 31 december een mailtje sturen naar prijsvraag@nbcuni.com.
Om kans te maken, moet in de mail zeker de volgende informatie vermeld worden:
• naam en adres
• telefoonnummer
• geboortedatum en -jaar
• naam van de jarige (indien de jarige niet de afzender is).

Uit de inzendingen worden winnaars geloot die kans maken op één van de Toon Hermans-boxen. Enkele boxen worden door de zonen van Toon gesigneerd en persoonlijk overhandigd aan de gelukkige winnaars!"mijn leven is oneindig groot - de hele mensheid woont erin
als het alléén mijn leven was - dan had het hoegenaamd geen zin"

Toon: negentigste geboortedag
17 december 2006

Toon 90
Toon Hermans (1916-2000) was in Nederland de eerste die urenlang alleen op het toneel stond met een One Man Show. Een grensverleggend, ontroerend, hilarisch totaalgebeuren dat later door talloze anderen werd nagevolgd. Hij bracht luchtige, troostrijke liedjes en absolute onzin. Hierbij sprak hij rechtstreeks tot de harten van de mensen, in alle lagen van de bevolking en alle uithoeken van het land. Wanneer zijn shows op tv werden vertoon, lagen de straten er verlaten bij. Toon Hermans werd één van de populairste artiesten van de Lage Landen, en Vlaanderen droeg hij speciaal in zijn hart. Een liefde die wederzijds was. Op 17 december zou Toon 90 jaar oud zijn geworden...

Toon totaal
Vijf jaar na het overlijden van Toon Hermans verschenen voor het eerst zijn One Man Shows compleet op dvd: One Man Shows 1958-1997. De erfenis van Toon, bijeengebracht in een grote box van 22 dvd’s met onbekende opnamen, interviews, beelden van achter de schermen en uniek commentaar van Toon zelf. Met de originele affiches van de shows en inhoudelijke teksten van samenstellers Jacques Klöters en Lisa Wade. De box bereikte in Vlaanderen intussen de gouden status.

Uniek materiaal
Deze uitzonderlijke box geeft een volledig beeld van het oeuvre en de ontwikkeling van Toon Hermans. De laatste One Man Show van Toon is voor het eerst in zijn geheel te zien en alle shows zijn vergezeld van een extra dvd met uniek materiaal. Nummers die nooit eerder op televisie verschenen, andere versies van bekende nummers, buitenlandse optredens van Toon in Duitsland en Amerika en repetitieopnamen geven een hele nieuwe kijk op het werk en de vakmanschap van Toon. De box bevat naast interviews, documentaires en privé opnamen ook de enige speelfilm die Toon ooit maakte Moutarde van Sonaansee. Op iedere dvd geeft Toon persoonlijk commentaar en uitleg bij zijn shows en zijn nummers.

De samenstellers
Jacques Klöters is de officiële biograaf van Toon Hermans. Hij was nauw bevriend met Toon en maakte met hem de serie Gewoon Toon, gebaseerd op een twee weken lang interview dat ze samen hadden. Jacques Klöters was cabaretier bij Don Quishocking en staat bekend als cabaretkenner en programmamaker (De Sandwich, Andermans Veren). Lisa Wade studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam op het oeuvre van Toon Hermans. Ze werkte eerder samen met Jacques Klöters aan de cd box Toon Het verzameld werk die de Edison Bijzondere Uitgave van Historische Aard 2004 ontving.

"hij schreef een klein gedichtje - het had niet veel om handen
maar het had iets van een lichtje - dat in het donker brandde"

AVRO Toon Hermans Gala
Op tweede Kerstdag zendt de AVRO een uniek eerbetoon uit aan een van de allergrootste cabaretiers. Liedjes van Toon Hermans worden uitgevoerd door bekende Nederlandse artiesten met het Metropole Orkest o.l.v. Jan Stulen. Naast bekende namen als Huub van der Lubbe (De Dijk), Wende Snijders, Chantal Janzen, Trijntje Oosterhuis en De cast van Liedjes van Toon (Richard Groenendijk, Ellen Evers en Lone Roosendaal) verlenen o.a. ook Youp van 't Hek, Herman van Veen, Karin Bloemen en Bart Peeters hun medewerking aan de special. Voor de presentatie tekenen Sipke-Jan Bousema en cabaretier Richard Groenendijk.

Opnames: maandag 27 november, Park Theater, Hoorn, 20 uur
Uitzending: dinsdag 26 december, 20.20 uur, Ned. 1
U leest er alles over op de site van de AVRO