:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: THE HANNIBAL LECTER TRILOGY
PERSBERICHT: THE HANNIBAL LECTER TRILOGY
Bron: Universal - Datum: 2006-12-07 - Geplaatst door: Werner
THE HANNIBAL LECTER TRILOGY
voor het eerst samen in één dvd-box
14 december op dvd

THE SILENCE OF THE LAMBS

Brave Clarice.
You will let me know when those lambs stop screaming, won't you?


Wanneer FBI-agente Clarice Starling de opdracht krijgt om de seriemoordenaar Buffalo Bill – zo genoemd omdat hij zijn slachtoffers vilt – op te sporen en te ontmaskeren, gaat ze te rade bij een andere, geïnterneerde psychopaat. Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter was ooit een briljant psychiater. Via zijn inzichten wil ze in de verwrongen geest van Buffalo Bill proberen binnen te dringen. Maar Lecter geeft zijn wijsheid niet zomaar prijs. Voor wat, hoort wat. Quid pro quo. En zo begint een psychologisch kat-en-muisspelletje dat in 1992 bekroond werd met maar liefst vijf Oscars.

Met: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Scott Glenn
Regie: Jonathan Demme
Originele release: 1991HANNIBAL

Is this coincidence, or are you back on the case?
If so, goody-goody.


Tien jaar na Lecters ontsnapping en hun eerste "samenwerking" staat FBI-agente Starling na een schietpartij zwaar ter discussie. Hannibal Lecter leidt als kunstkenner een luxeleventje in Italië. Maar een gruwelijk verminkte miljardair, een van de zeldzame slachtoffers die ooit een van zijn aanvallen overleefden, weet hem op te sporen en lokt Lecter terug naar Amerika. Aan Hannibals instinct en vernuft om zowel uit de klauwen van zijn wraakengel als die van zijn favoriete klankbord, Clarice, te blijven.

Met: Anthony Hopkins, Julianne Moore, Ray Liotta
Regie: Ridley Scott
Originele release: 2001RED DRAGON

Have you seen blood in the moonlight?
It appears quite black.


Ex-FBI agent Will Graham was ooit een zeer bekwaam onderzoeker. Hij verliet destijds het Bureau nadat hij zelf bijna het leven liet tijdens een poging om de ongrijpbare Dr. Hannibal Lecter te vatten. Vele jaren later stemt Graham er met tegenzin in toe om zijn steun te verlenen aan een onderzoek naar een reeks gruwelijke moorden. Al snel komt hij tot een vreselijk besef. Om de seriemoordenaar die bekend staat als de Tooth Fairy te ontmaskeren, moet hij binnendringen in diens geest. En de enige geest die even briljant en verwrongen is als die van de moordenaar is die van een oude bekende: zijn voormalige aartsvijand, de geïnterneerde Dr. Lecter.

Met: Anthony Hopkins, Edward Norton, Ralph Fiennes, Harvey Keitel, Emily Watson
Regie: Brett Ratner
Originele release: 2002


Recent nieuws van dezelfde bron