:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: DE BIJBEL
PERSBERICHT: DE BIJBEL
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2006-12-07 - Geplaatst door: Werner
DE BIJBEL
Verschillende films en documentaires die het Nieuwe Testament in beeld brengen
Release: 21/11/2006

House of Knowledge brengt verschillende films uit die thema's en verhalen uit de Bijbel in beeld brengen: een mooie box van vier films over enkele belangrijke mensen uit de entourage van Jezus en een box met drie documentaires over Jezus en zijn ouders. Een van de drie dvd's uit die laatste box is bovendien afzonderlijk beschikbaar als De Geboorte van Jezus.

De Bijbel: Verhalen Uit Het Nieuwe Testament is een box met daarin de Engels gesproken versie van de zeer prestigieuze reeks Amici di Gesù. Op elk van de vier dvd's wordt iemand uit de directe omgeving van Jezus belicht. Er werd gekozen voor erg interessante en vaak ambiguë persoonlijkheden, waardoor de films nog boeiender zijn geworden. Hoewel ze in het Nieuwe Testament vaak ietwat op de achtergrond bleven, speelden ze allemaal een zeer belangrijke rol in het leven van de man die de Zoon van God wordt genoemd. Zowel Maria Magdalena, Jozef van Nazareth en Judas als Thomas komen aan bod.

Het Geboorteverhaal Van Jezus Christus: Het Bijbel Mysterie Ontrafeld bestaat uit drie dvd's. Op de eerste schijf wordt er teruggegaan naar de geboorte van Jezus zelf, terwijl de andere twee dvd's Maria en Jozef belichten. Hierbij wordt er op zoek gegaan naar de waarheid achter het geboorteverhaal en de beide ouders van Christus.

De Geboorte Van Jezus is ook in de bovenstaande box te vinden. Op deze cruciale dvd vragen wetenschappers zich af wanneer de Messias nu eigenlijk werd geboren, of Nazareth wel zijn geboortedorp is en nog veel meer.

DE BIJBEL: VERHALEN UIT HET NIEUWE TESTAMENT

De Bijbel: Verhalen Uit Het Nieuwe Testament is een dure, prestigieuze reeks die oorspronkelijk Amici di Gesù (Vrienden van Jezus) heette. In deze serie worden vier verschillende personages belicht waar de Bijbel niet altijd evenveel over te vertellen heeft, maar die wel een crucuiale rol speelden in het leven van Jezus. Alle films werden geschreven door Gareth Jones en Gianmario Pagano.

Synopsis
In Maria Magdalena (oorspronkelijke titel: Maria Maddalena) wordt de vrouw die later een hoofdrol zal vervullen in een van Jezus' meest memorabele parabels verstoten door haar man omdat ze hem nog steeds geen kinderen heeft gebaard. Ze leert de Romein Silvano kennen, die haar een nieuw leven aan zijn zijde belooft. Maria Magdalena ontmoet ook Johannes de Doper. Silvano verdenkt laatstgenoemde er echter van een rebel te zijn en vraagt aan Maria om een oogje in het zeil te houden. Wanneer hij ontdekt dat ze Johannes in bescherming heeft genomen, stuurt ook hij haar weg. Na een mislukte zelfmoordpoging komt Maria Madalena in de prostitutie terecht...

Jozef Van Nazareth toont hoe de inwoners van Jeruzalem hopen op de komst van de Messias, waarvan gefluisterd wordt dat hij hen zal bevrijden van Herodes. In tegenstelling tot zijn neef, Judas, is Jozef echter niet van plan de wapens op te nemen tegen de onrechtvaardige vazalkoning. Nadat Judas de dood vindt, besluiten de andere mannen van het dorp zich te verschuilen. Jozef zelf krijgt bezoek van Joachim en Anna, die hem vragen met hun veertien jaar oude dochter Maria te trouwen om haar te beschermen. Jozef gaat akkoord, maar belooft haar kuisheid te vrijwaren. Wanneer Maria dan toch zwanger wordt, heeft Jozef het erg moeilijk om haar te geloven.

Judas is de verfilming van het tragische leven van Judas Iskariot. Pontius Pilatus en de Romeinse legaat Veturius zijn bezorgd over de populariteit van Jezus. Ze moeten met lede ogen toekijken hoe hij overal wordt onthaald als de Messias en vrezen een opstand. Ondertussen vertelt Sarah aan Judas dat haar broer in de gevangenis is beland. Sarah liegt echter: het geld is eigenlijk bedoeld om de moord op Pilatus te financieren. Judas weigert, maar de volgende dag jaagt Jezus alle woekeraars de tempel uit. Judas kijkt met lede ogen toe hoe de Verlosser op die manier vijanden maakt en besluit uiteindelijk toch dertig zilverstukken van de apostelen aan Sarah te geven...

Thomas houdt zich sinds Jezus' arrestatie schuil, maar slaagt er wel in aanwezig te zijn wanneer de Messias van het kruis wordt gehaald op de berg Golgotha. Ondanks het feit dat de andere apostelen zich daarna zo snel mogelijk uit de voeten maken, weigert Thomas het lichaam van Jezus achter te laten. Hij vreest immers dat de tombe zou kunnen ontheiligd worden. Wanneer Maria Magdalena later aan Jezus' volgelingen vertelt dat hun voorbeeld is opgestaan uit de dood, is Thomas de enige die moeite heeft haar te geloven. Hij gaat op zoek naar het lichaam van Jezus en ontmoet een Romeinse legionair die beweert dat hij weet waar Christus begraven ligt...

Features
Regisseur: Raffaele Mertes (Io, Peter Pan, Escurial, Il Mastino)
Cast: Maria Grazia Cucinatta (Il Postino, The Sopranos, The Simpsons), Mathieu Carrière (Christopher Columbus: The Discovery, Der Alte, Luther), Ricky Tognazzi
(La Famiglia, Little Roma, Sexy Comedy), Tobias Moretti (Komissar Rex, All Around Town, Julius Caesar), Enrico Lo Verso (Hudson Hawk, Farinelli, Les Misérables, Hannibal)
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Surround 2.0, Dolby Digital 5.1
Genre: Miniserie
Speelduur: 91 Minuten
Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Leeftijd: 12, geweld en grof taalgebruikHET GEBOORTEVERHAAL VAN JEZUS CHRISTUS: HET BIJBEL MYSTERIE ONTRAFELD

De Bijbel is al bijna tweeduizend jaar lang een steun, toeverlaat, handleiding en inspiratiebron voor miljoenen mensen. Toch werden de evangeliën die samen het Nieuwe Testament vormen geruime tijd na de dood van Jezus geschreven. Wetenschappers nemen dan ook logischerwijs aan dat niet alle informatie in dit boek even correct is. Het Geboorteverhaal van Jezus Christus: Het Bijbel Mysterie Ontrafeld is een zeer boeiende verzameling van drie uitstekende documentaires, waarin op zoek wordt gegaan naar de waarheid achter bepaalde evangelische verhalen.

In Jezus, Zoon Van God (Jesus, Holy Child) worden enkele intrigerende vragen gesteld. Zo blijkt dat het helemaal niet zo zeker is dat Jezus wel in Bethlehem is geboren. Hoewel eeuwenlang pelgrims naar die heilige plaats zijn getrokken om daar de geboorte van de Messias te herdenken, is het immers veel aannemelijker dat hij het eerste licht zag in Nazareth. Verder is het natuurlijk al lang geweten dat de precieze geboortedatum van Jezus niet gekend is. Vast staat dat dit hoogstwaarschijnlijk niet op de dag gebeurde waarop wij nu zijn geboorte vieren. Maar wat is dan wel de juiste datum? In hun zoektocht naar de waarheid, zijn wetenschappers tot de conclusie gekomen dat Maria bijna zeker niet tijdens de winter is bevallen van haar kindje...

Maria Van Nazareth presenteert het verhaal van Maria. Hoewel zij degene was die onbevlekt ontvangen werd en Jezus baarde, speelde Maria nooit echt een grote rol in de Bijbel. Pas omstreeks de zestiende eeuw werd haar een centrale positie toegekend. Maar om welke reden gebeurde dat nu eigenlijk?

Jozef De Dromenverteller handelt vanzelfsprekend over Jozef, die door zijn broers als slaaf werd verkocht nadat duidelijk was geworden dat hij over profetische gaven beschikte. Hierdoor verwierf Jozef enorm veel politieke macht bij de Farao's. Een studie van een zeer interessant personage.

Features
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Documentaire
Speelduur: 138 min.
Leeftijd: 6DE GEBOORTE VAN JEZUS: EEN ZOEKTOCHT NAAR DE FEITEN ACHTER HET VERHAAL VAN DE GEBOORTE VAN JEZUS

Dit is de bovenstaande dvd Jezus, Zoon Van God, in een afzonderlijke uitgave.

Features
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Digital 5.1
Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Documentaire – Religie
Speelduur: 46 Minuten
Leeftijd: AL