:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> VPRO >> PERSBERICHT: RELEASES VPRO
PERSBERICHT: RELEASES VPRO
Bron: VPRO - Datum: 2006-12-10 - Geplaatst door: Werner
30 MINUTEN VAN ARJAN EDERVEEN
nu op dvd

De hilarische, semi-realistische docu-drama serie 30 Minuten, geschreven en gespeeld door Arjan Ederveen en geregisseerd door Pieter Kramer, is uit op dvd. Alle veertien afleveringen van deze met een Nipkow-schijf en Gouden Kalf bekroonde serie zijn nu op een dubbel-dvd verzameld. De VPRO zond 30 Minuten in 1995 en 1996 uit en de 'bijna-niet-van-echt-te-onderscheiden' serie deed toen veel stof opwaaien. Was het nou echt of niet?

Wie herinnert zich niet de aflevering Geboren In Een Verkeerd Lichaam, waarin Ederveen de Groningse boer Tjalling speelt, die zich bewust wordt van zijn transculturaliteit. Hij voelt zich een bosneger, gevangen in het lichaam van een blanke. Na een periode van therapie, plastische chirurgie en een pigmentkuur vertrekt hij naar Za´re om zich te voegen bij zijn stam. Of Fout in '45, waarin een oudere vrouw (Ederveen) vertelt over haar relatie met een Duitse militair tijdens WO II. Haar bedlegerige en demente moeder (gespeeld door Albert Mol) blijft haar eraan herinneren dat zij fout was tijdens de oorlog.

De complete serie is nu verkrijgbaar op een dubbeldvd met een totale speelduur van ongeveer acht uur (14 afleveringen plus de bonusaflevering Finale). De dvd-box bevat tevens een boekje met 30 Minuten foto's en uniek beeldmateriaal uit de VPRO archieven. Aan 30 Minuten werkten onder anderen mee: Albert Mol (Fout in '45), Patty Brard (Beyond Tomorrow), Lenie Breederveld (Vanwege Maartje), Simone Kleinsma (Rondom Ons) en Mary Dresselhuys (Kasteelroman).

De dubbeldvd 30 Minuten is verkrijgbaar via de VPRO webwinkel (winkel.vpro.nl). De dvd is vanaf 23 november tevens verkrijgbaar via dvd/platenzaak en boekhandels.DE EEFJE WENTELTEEFJE TV SHOW
op dvd

Stripfiguur en poppenkastdiva Eefje Wentelteefje is binnenkort ook op dvd te bewonderen! Op de dvd van de Villa Achterwerk-serie De Eefje Wentelteefje TV Show zijn de verwikkelingen te volgen van Eefje Wentelteefje, haar moeder, Jan-Jaap-Karel-Kees, Ragnar Plasbips, Ferry van de Zaande, Janus, Fred van Boesschoten en vele anderen. Eefje Wentelteefje heeft bij de Vademestru Afvalstoffenrecycling en Diervoeder BV in Broekhoest een televisiezender aangeschaft. Het 30 ton zware gevaarte, voorzien van gegalvaniseerde titanium wolfraamboute, mdf ombouw, overlangs ge´ntegreerde ontluchtingsfloepers en een 3 kanaals monitormixer, is door Fred van Boesschoten in de achtertuin van Eefje geplaatst. "Ik verveelde me een beetje en er was niks op televisie, dus heb ik besloten om zelf maar programmaĺs uit te gaan zenden," aldus het meisje wier eigenzinnigheid zo groot is als haar vlechtjes lang zijn. Als bonus bevat de dvd tevens 4 afleveringen van Muisje Pierieliepiepielo, bekend van de voorstellingen van poppentejater De eeuwig bloeiende en heerlijk geurende waterlelie.

De dvd De Eefje Wentelteefje TV Show is verkrijgbaar via de VPRO webwinkel (winkel.vpro.nl). De dvd zal tevens verkrijgbaar zijn via dvd/platenzaak en boekhandels.ZAAI OP 'N SCHIJFJE
De tweede dvd van Irma, Ingrid en postbode Siemen

Ergens in Holland, achter sloten en dijken, in een weiland tussen kikkers, klappers en kallesjouwkes, daar staat een hek. En op dat hek - dag in dag uit - daar zitten twee boerenwichtje: Irma en Ingrid. Irma en Ingrid zijn elkaars beste vriendinnen. Elke dag spreken ze af op hun hek in het weiland, dat op de postroute ligt van postbode Siemen. Siemen moet altijd werken maar heeft toch meestal wel even tijd om iets te bedenken tegen het 'zaaie' bestaan van de twee boerenwichtjes. In het aanstekelijk boerenaccent, dat nog het meest lijkt op 'een Fries die Nederlands praat', hebben de dorpelingen van Zaai het over bamzaaien, bobbelskonten, schuifballen, oereketoeter, merakels en vermikjes. D˙s... Nu zijn ook de afleveringen van de laatste twee seizoenen Zaai op dvd verschenen. Deze nieuwe dvd bevat ook de speciale kerstaflevering Kribbetje Jezus. Eerder verschenen de eerste twee seizoenen al op dvd. Zaai werd in 2000 en 2001 door de vakjury op Cinekid genomineerd voor de Grote en kleine Kinderkastprijs in de categorie Fictie, en won in 2001 de Gouden Stuiver tijdens het Gouden Televizier-ring gala in de categorie Publieksprijs beste jeugdprogramma.

Regie: Rachel van Olm
Scenario: Paul Groot (Koefnoen)
Met: Plien van Bennekom (Biks, Koefnoen), Bianca Krijgsman (Biks, Koefnoen) en Joep Onderdelinden

De dvd Zaai II: Zaai Op 'N Schijfje is verkrijgbaar via de VPRO webwinkel (winkel.vpro.nl). De dvd is tevens verkrijgbaar via dvd/platenzaak en boekhandels.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron