:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2007
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2007
Bron: Universal - Datum: 2006-12-19 - Geplaatst door: Werner
HOUSE, M.D. SEIZOEN 1
"You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking." - Dr. Gregory House Hugh Laurie

Is there a doctor in the house?
Hij is een meester in het oplossen van de meest complexe medische vraagstukken. Hij beschouwt een ziek lichaam als de plaats van een delict: de sporen om de dader te vatten, liggen er voor het grijpen als je maar grondig genoeg zoekt. Hij is de man die opgetrommeld wordt als collega-artsen ten einde raad zijn. Maar hij is ook de man die met een wijde boog om zijn patiënten loopt, verslaafd is aan ziekenhuissoaps en met zijn arrogantie, zijn cynische opmerkingen en zijn brutale eerlijkheid voortdurend op zere tenen trapt.

"Nobel invented dynamite. I won't accept his blood money.." - Dr. Gregory House Hugh Laurie

Is there a human being in the doctor?
Hij is Gregory House, een briljant en tegelijkertijd controversieel dokter die aan het hoofd staat van de afdeling diagnostiek. Hij heeft zich omringd met een eliteteam van jonge, getalenteerde artsen die zich samen met hem in elk medisch raadsel vastbijten. Bij House heiligt het doel alle middelen, zelfs al moet hij hiervoor één van zijn medewerkers laten inbreken in het huis van de patiënt of een middel toedienen dat haaks staat op de symptomen. De aanpak van House roept uiteraard vragen op bij de patiënten, bij zijn medewerkers en bij de directie van het ziekenhuis. Maar hij haalt wel resultaten.

"Oxygen is so important during those prepubescent years, don't you think?" - Dr. Gregory House Hugh Laurie

Soap, maar niet goedkoop
House M.D. is niet de zoveelste ziekenhuisserie, maar een meeslepende en vernieuwende medische dramareeks die de adepten van de betere politieseries zeker zal weten te boeien. In House M.D. gaan de dokters immers als politierechercheurs tewerk om de medische puzzel op te lossen. Bovendien kijkt de camera mee met de scanners in het zieke lichaam, volgt de bewegingen van de bacteriën,... zonder bloederig
te worden.

Huge Laurie
In Amerika gooit House M.D. hoge ogen. Sinds de start van het seizoen, afgelopen najaar 2005, stemmen gemiddeld 16 miljoen kijkers (15% -18-49) op deze topreeks af. House M.D. doet het hiermee beter dan Desperate Housewives. Ook in Duitsland is 'House M.D.' een kijkcijfersucces. De reeks ging er op 9 mei 2006 in première bij RTL en bereikte 3,2 miljoen Duitsers, goed voor een marktaandeel van 21,8% (14-49). De knappe verfilming, de fijne plotwendingen, de sterke dialogen en het puike acteerwerk van de Britse hoofdrolspeler Hugh Laurie en dat van zijn Amerikaanse collega's hebben al een Emmy en een Golden Globe opgeleverd.
Bronnen: VTM, Fox.

"The drugs don't make me high, they make me neutral." - Dr. Gregory House Hugh Laurie

Technische fiche
Genre: tv-serie
Duur: 22 afleveringen
Met: Hugh Laurie, Omar Epps, Lisa Edelstein, Robert Sean Leonard, Jennifer Morrison, Jesse Spencer
Regie: diverse
Beeld: 16:9
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Releasedatum: 18 januari 2007

Extra's:
• Het Concept
• Castingsessies
• Medische Gevallen
• Rondleiding op de Set
• House-ismen
• Dr HouseAN AMERICAN HAUNTING

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een 19e-eeuwse familie die tussen 1818 en 1820 door een kwaadaardige geest gekweld wordt. Tot op heden is dit de enige geregistreerde zaak uit de Amerikaanse geschiedenis, waarbij een geest een dode zou veroorzaakt hebben. Het begint met vreemde geluiden rond de boerderij van de Bells en de mysterieuze verschijning van een wolf, maar escaleert al snel in bruut geweld waarvan met name de jongste dochter het slachtoffer wordt. Ten einde raad, zoeken de Bells de oorzaak bij een bizarre vrouw, die sommigen een heks noemen. Pas in 1998 dook een manuscript op, waarin een plaatselijke leraar het schokkende antwoord op de gruwelijke gebeurtenissen onthulde.

Release: 11 januari
Genre: horror
Met: Donald Sutherland, Sissy Spacek, James D'Arcy, Rachel Hurd-Wood, Matthew Marsh
Regie: Courtney Solomon
Duur: 83 min

Extra's:
• Diverse korte docu'sSTANDING STILL

Elise en Michael lijken het perfecte koppel. Ze hebben alles wat hun hartje begeert: een mooi huis, een aankomend huwelijk en een groep trouwe vrienden. Als ze in één weekend allemaal bij elkaar komen om het huwelijk voor te bereiden, loopt echter niet alles zoals gepland. Oude geheimen worden ontdekt, nieuwe relaties bloeien op en de jongens plannen een vrijgezellenfeest om nooit te vergeten...

Release: 11 januari
Genre: komedie
Met: James Van Der Beek, Mena Suvari, Adam Garcia, Amy Adams, James Duval
Regie: Matthew Cole Weiss
Beeld: 16:9
Audio: Engels Dolby Surround 2.0, Dolby Digital 5.1 en DTS 5.DE BOEFJES / THE LITTLE RASCALS (1994)

Met deze versie uit 1994 keerden Spanky, Alfalfa, Darla, Stymie, Buckwheat, Porky en hun hond Petey na een lange afwezigheid naar het witte doek terug. Als Our Gang zetten deze sympathieke boefjes vanaf 1921 de buurt op stelten in een reeks komedies uit de studio's van Hal Roach, bekend van Stan Laurel en Oliver Hardy. Vanaf de jaren vijftig verhuisden de schavuiten naar de kleine buis, waar ze als The Little Rascals "groot" werden. Voor de allerkleinsten is de film ook beschibaar in een Nederlands gesproken versie: De Boefjes.

Release: 18 januari
Genre: family entertainment
Met: Travis Tedford, Bug Hall, Brittany Ashton Holmes, Kevin Jamal Woods (II), Zachary Mabry
Regie: Penelope Spheeris, Matt Earl Beesley
Beeld: 1.85:1 - 16:9 EA
Audio: Engels + Nederlands Dolby Digital 5.1THE WORLD OF LUC JACQUET

Tussen 1995 en 2002 draaide regisseur Luc Jacquet, bekend van March Of The Penguins, verschillende documentaires. De vier docu's op deze dvd (The Tick And The Bird, Penguin Baywatch, The Leopard Seal's Share en Springtime For The Weddell Seals) onderstrepen de snelle ontwikkeling van het rastalent van deze cineast. Ze geven een beeld van zijn favoriete plekken en dieren (de poolgebieden en de vogels en roofdieren die daar leven) maar vooral ook van zijn geheim: het vinden van een goed verhaal, waarbij hij zo dicht mogelijk bij de biologie van de dieren blijft en tegelijkertijd de suggestie weet te wekken dat ze mensachtige trekjes hebben.

Release: 18 januari
Genre: documentaire
Regie: Luc Jacquet
Duur: 162 min
Beeld: 16:9 en 4:3 (Springtime)
Audio: Engels Dolby Surround 2.0 en 1.0

Extra's:
• Identification sheets
• Sound Library
• Bio
• Filmography
• Internet LinksWANTED: DEAD OR ALIVE (1958) SEIZOEN 1 VOLUME 1

De avonturen van de zwijgzame, goedhartige premiejager Josh Randall kluisterden wereldwijd steeds nieuwe generaties fans aan de buis. Dankzij het unieke charisma van Steve McQueen, die in zijn vertolking een merkwaardige authenticiteit wist te leggen, oversteeg de tv-western met gemak de talloze andere series uit die periode. De reeks werd voor de release van de eerste 12 episodes van seizoen 1 (van 3) eindelijk in zijn originele zwart-witformaat gerestaureerd met tal van extra's die een nieuw licht werpen op deze cultserie, zijn impact toen en nu, en op de intussen mythische status van Steve McQueen.

Release: 25 januari
Genre: western
Duur: 12 afleveringen van ca. 30 minuten
Beeld: 4:3
Audio: Engels Dolby Surround 2.0

Extra's:
• Origins of a Mythical Series
• Steve McQueen Biography
• Life in the Fast Lane Episode 1 in kleur
• Fotogalerij
• AnalyseJEFF WAYNE'S MUSICAL VERSION OF WAR OF THE WORLDS

De neerslag van de live uitvoering van Jeff Waynes magnum opus uit 1978, dit jaar opgenomen in Wembley Arena. De rock-annex-scifimusical wordt hier op verbluffende wijze tot leven gebracht. Zelfs wijlen Richard Burton verrijst uit de doden maar de show wordt gestolen door een 10 meter hoge Martiaanse robot. Perfect beeld en geluid en tal van interessante extra's voor een unieke release.

Release: 25 januari
Genre: muziek, sciencefiction
Met: Jeff Wayne, Justin Hayward, Richard Burton
Regie: David Mallet
Duur: 110 min. (film)
Beeld: 16:9
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0, en DTS 5.1

Extra's:
• An Interview with Jeff Wayne
• Bringing Burton Back
• Making a Martian Fighting Machine
• Carrie & the Cannons

UIT HET ARCHIEF