:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: MINI'S FIRST TIME COLLECTOR'S EDITION
PERSBERICHT: MINI'S FIRST TIME COLLECTOR'S EDITION
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-01-19 - Geplaatst door: Werner
MINI'S FIRST TIME COLLECTOR"S EDITION
Een eerste job. Een eerste wagen. Een eerste massage... En een eerste moord.

De jonge studente Mini heeft een grondige hekel aan haar moeder, Diane, en met goede reden: ze zuipt zich te pletter, doet zich tegoed aan drugs, tiranniseert haar huishouden en lijkt niet veel meer te geven om haar echtgenoot, Martin. Zelf houdt Mini ervan nieuwe dingen uit te proberen. Wanneer ze zich voor het eerst als escortedame aandient, ontdekt ze tot haar eigen sardonisch genoegen dat de klant haar eigen stiefvader is. Voor hij haar kan zien, vraagt ze Martin het licht uit te doen. Pas na de seks onthult ze haar ware identiteit.

Al snel toont Martin - een marketingadviseur - veel meer interesse in zijn stiefdochter en beginnen beiden een geheime relatie. Na een poosje komt de wulpse Mini aandraven met een vindingrijk idee: om het huwelijkscontract tussen Martin en Diane te omzeilen, wil ze haar moeder laten opnemen in een instelling. Ze begint haar ochtendlijke cocktails te vergiftigen om Diane ervan te kunnen overtuigen dat ze krankzinnig is geworden, maar dan gaat alles verschrikkelijk mis.

De extreem zelfverzekerde en weinig scrupuleuze jonge vrouw en haar minnaar zullen niet enkel weerstand moeten bieden aan de scherpzinnige inspecteur Garson, maar ook aan hun vreemde buurman, televisieproducer Mike Rudell (Jeff Goldblum), die een boontje heeft voor Mini, maar niet alles lijkt te vertrouwen.

Liner notes
Nikki Reed is terwijl we dit schrijven nog maar achttien jaar oud, maar wordt al aanzien als rijzende ster sinds ze drie jaar geleden samen met scenariste Catherine Hardwicke het script voor Thirteen pende. Die film - waarin Reed ook een van de hoofdrollen vertolkt - werd bijzonder goed ontvangen en sleepte 12 prijzen en 24 nominaties (waaronder een Oscarnominatie) in de wacht. Reed had het scenario losjes gebaseerd op haar eigen ervaringen en werd meteen naar de sterrenhemel gekatapulteerd.

Nikki was opgevoed door een Joodse vader en een Italiaans-Indiaanse moeder en woonde al sinds haar veertiende alleen. Aanvankelijk was ze niet van plan actrice te worden en ging ze na het succes van Thirteen gewoon weer naar school, maar daar bleek ze de set zo hard te missen dat ze uiteindelijk al snel weer opdook in een paar films en een rol in de populaire televisieserie The O.C. bemachtigde. Dat gevestigde namen als Alec Baldwin, Carrie-Ann Moss en Jeff Goldblum bereid bleken om met haar samen te werken voor Mini's First Time, bewijst dat Reed de nodige talenten heeft om het ver te schoppen in Hollywood.

In deze film kruipt Reed in de huid van een gewetenloze jonge vrouw, die bereid is om (letterlijk) over lijken te gaan. Mini's First Time bruist van de cynische humor en het is moeilijk om niet tegelijkertijd te walgen en enige bewondering op te brengen voor het sardonische hoofdpersonage. De prent evolueert van donkere satire naar thriller, maar doet dat erg vloeiend, waardoor het evenwicht nergens verstoord wordt. In de Verenigde Staten werd even gevreesd dat dit na The Virgin Suicides de tweede film over de immoraliteit van sommige tieners zou zijn die in bepaalde zaken wordt geband, maar het Europese publiek kan alvast met volle teugen genieten van deze interessante, grappige prent.

Specificaties:
Regisseur: Nick Guthe ((Black Scorpion, Lola's Game - als scenarist)
Cast: Nikki Reed (Thirteen, Lords Of Dogtown, The O.C.), Alec Baldwin (Pearl Harbor, The Cooler, The Aviator), Carrie-Anne Moss (The Matrix, Memento, The Chumscrubber), Jeff Goldblum (The Fly, Jurassic Park, Independence Day), Luke Wilson (Legally Blonde, Charlie's Angels, Around The World In 80 Days)
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Komedie
Speelduur: 88 minuten
Leeftijd: 12, geweld

Extra's:
Also or Soon Available

Wat de pers schrijft:
"[Alec Baldwins] combinatie met Nikki Reed in deze film is pure chemie. Deze twee genieten van elkaar op zoveel verschillende niveaus dat de energie is zoals Tsjernobil en uit controle draait in richtingen waar we enkel naar kunnen raden." - Ron Wilkinson, Movies & Critics
"Mini's First Time heeft een slim en intrigerend einde dat zich rond het verhaal wikkelt, maar je bent gewaarschuwd: het is ziek." - Jack Mathews, New York Daily News
"Mini is een geweldig personage en is de schurk die je wel moet aanmoedigen, terwijl deze yuppies zichzelf laten vernietigen. Reed levert een intrigerende vertolking af als een personage die je met plezier zult haten. Het meisje kan er niets aan doen." - Felix Vasquez Jr., Filmthreat