:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: HORRORFILMS JANUARI
PERSBERICHT: HORRORFILMS JANUARI
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-01-25 - Geplaatst door: Werner
HORRORFILMS JANUARI
Twee spannende films samen op de mensheid losgelaten!

Het nieuwe jaar is volop bezig en al onze dierbaren hebben ons alweer 'gelukkig Nieuwjaar' gewenst. Dutch FilmWorks hoopt echter ook op een spannend Nieuwjaar, en reikt daarvoor het nodige aan middels de horrorfilm Boo en de psychologische thriller The Dark Hours. Smullen geblazen, dus!

Zowel Boo als The Dark Hours verschijnen ongeveer rond dezelfde tijd, maar zijn dus wel degelijk apart beschikbaar. Het gaat hier om twee sterke films: de ene is een hommage aan klassieke horrorfilms, terwijl de andere een intrigerende psychologische thriller is, waar echter ook de nodige schokkende scènes in te vinden zijn.

BOO
Ze hebben geen geest van kans

31 oktober: de nacht van Halloween. Grapjas Freddy heeft een plannetje uitgewerkt om zijn vrienden eens écht de stuipen op het lijf te jagen. Hij heeft een van zijn vrienden, Emmett, erop uitgestuurd om een oud ziekenhuis binnen te treden en de elektriciteit daar aan te doen. De derde verdieping van het hospitaal zou immers vergeven zijn van geesten... Wanneer Freddy, een vriend, en twee vriendinnen eenmaal voor het gebouw staan, beseft Jessie, die zwakke paranormale gaven lijkt te hebben, dat er iets niet in de haal is. De rest van de groep luistert echter niet naar haar en Jessie besluit zelf toch mee te gaan om geen zwakkeling genoemd te worden. Al snel blijkt dat er beter geluisterd was naar haar wijze raad...

Boo werd in 2006 door de Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films genomineerd voor een Saturn Award.

Liner notes
Het begint allemaal met Jessie (Trish Coren), die probeert een pompoen uit te hollen voor Halloween. Een telefoontje brengt haar van de wijs. Ze sluit de tuindeur, maar de telefoon rinkelt opnieuw. Het blijkt om een vriendin te gaan, die haar uitnodigt voor een feestje. Wanneer ze van de voordeur terugkeert nadat ze enkele kinderen wat snoep heeft gegeven, vindt Jessie een stukje papier met daarop het woord "STERF" terug op haar pompoen en wordt ze van achteren vastgegrepen.

Dat laatste is echter een misplaatste grap van Jessie's vriend, Freddy (Josh Holt). Freddy houdt van gewaagde, originele Halloweenstunts en sleurt Jessie en twee anderen mee naar een verlaten ziekenhuis, waar zijn kameraad Emmett (Happy Mahaney) al de nodige voorbereidingen heeft getroffen. Het zou immers spoken op de derde verdieping van het hospitaal en dus lijkt dit gebouw de ideale plaats om een lekker griezelige Halloweennacht in te beleven. Jessie is echter zwak paranormaal begaafd en ziet het niet zitten om binnen te gaan. Toch weten haar vrienden haar te overtuigen, al duurt het niet lang voor iedereen daar spijt van krijgt.

Emmett heeft op korte tijd namelijk al de nodige enge dingen meegemaakt, zoals een lift die de passagiers enkel naar de derde verdieping brengt. Wanneer de rest van de groep aankomt, escaleert alles en geraakt iedereens leven in gevaar.

Het viertal blijkt bovendien niet de enige bezoekers aan het ziekenhuis te zijn. Ze stuiten ook op een jonge vrouw, haar broer, en Dynamite Joe (Dig Wayne), een zwarte ex-filmster, die in een vorig leven de held speelde in 'blaxploitation' films.

Boo is het geesteskindje van scenarist en regisseur Anthony C. Ferrante. Ferrante was vroeger een bekende filmrecensent en maakte deze film vooral als hommage aan horrorfilms, zoals Halloween en Scream. Ook Anthony's interesse in de goedkope 'blaxploitation' films, die hij deelt met Quentin Tarantino, heeft voor een paar leuke scènes gezorgd.

Boo werd grotendeels opgenomen in het beruchte Linda Vista Community Hospital, dat reeds als achtergrond diende voor andere horrorfilms. Er werd opzettelijk gekozen om eens niet in L.A. te filmen, maar om een klein stadje in de Verenigde Staten te gebruiken als locatie. Filmfans zullen zeker heel wat plezier beleven aan het ontleden van deze prent, die grotendeels draait rond het cijfer 3. Verder is dit een film die je best met de volumeknop op 10 beluistert, want er werd heel veel aandacht besteed aan de geluidseffecten, die een groot impact kunnen hebben op het publiek.

Specificaties:
Regisseur: Anthony C. Ferrante (God Talk, The Surreal World: Tatooine Episode 1.5, CandyAppleBreak)
Cast: Trish Coren (Gettin' It, The Graveyard), Dee Wallace-Stone (The Hills Have Eyes, The Frighteners), Jilon Ghai (Death By Engagement, Bad Blood, Miriam), Happy Mahaney (Hollywood Kills), Rachel Harland (Ruddygore, Days Of Our Lives), Josh Holt (Our Very Own), Dig Wayne (Judge Dredd, Jackpot, Phoenix)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Surround 5.1 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Horror
Speelduur: 90 minuten
Leeftijd: 16, angst en geweld
DVD release: 09/01/2007

Extra's:
• Also Or Soon Available
• Commentary Track: Anthony C. Ferrante and others
• Featurette: Intensive care
• The making of
• Inside the special effects
• Deleted, alternate and extended scenes with commentary track
• Liner notes
• Photo Gallery
Speelduur extra's: 30 minuten

Wat de pers schrijft:
"... [Ferrantes] debuutfilm is vaak fantastisch om te zien, met een indrukwekkene sfeer en meer dan een handvol effectieve schrikmomenten..." - Nix, Hollywood.comTHE DARK HOURS
Ze heeft jaren in de geest van een monster geleefd... Nu zijn de rollen omgekeerd.

In The Dark Hours bezoekt Samantha Goodman (Kate Greenhouse) haar man en zus in de geïsoleerde chalet waar ze op dat moment verblijven om hen te vertellen dat haar dodelijke hersentumor opnieuw aan het groeien is. Voor ze de kans krijgt goed met hen over het onderwerp te praten, staat er een jongeman met schietwapen aan de voordeur. Het drietal wordt gegijzeld, maar merkt dat de belager erg nerveus is, waardoor Samantha de ernst van de situatie pas echt begint te beseffen wanneer zijn vriend opdaagt. Het gaat immers om Harlan Pyne, een van Samantha's patiënten... Harlan vraagt zich terecht af waarom hij zo lang in de instelling werd vastgehouden en hij is niet van plan zich zomaar bij het antwoord neer te leggen.

De scheidingslijn tussen realiteit en hallucinatie is erg dun in deze unieke film, die heel wat prijzen in de wacht wist te slepen: uit tien nominaties schoot The Dark Hours evenveel keer de hoofdvogel af, en dat op vijf verschillende filmfestivals!

Liner notes
Samantha Goodman (Kate Greenhouse), een kille psychiater, gaat tijdens een gesprek met een patiënt, waarin bepaald moet worden of hij in aanmerking komt voor vrijlating, door het lint. Ze snauwt de man af en komt vrij harteloos over. Tijdens een onderzoek blijkt daarna dat Samantha al geruime tijd met een zeldzame hersentumor te kampen heeft. Tot nog toe had ze de situatie onder controle, maar recentelijk is de tumor weer beginnen te groeien.

Samantha trekt daarop naar de geïsoleerde chalet waar haar man en zus verblijven. Ze wil hen laten weten dat haar situatie is verslechterd, maar er hangt een vreemde sfeer in de kamer en net wanneer iedereen klaar lijkt om rustig over het probleem te praten, krijgt het drietal bezoek van een jongeman, die hen bedreigt met een schietwapen.

Alles wordt nog veel erger wanneer blijkt dat de man het vriendje is van Harlan Pyne (Aidan Devine), de geestesgestoorde patiënt die niet lang geleden door Samantha werd afgebekt. Harlan begrijpt niet waarom Samantha hem zo lang in de instelling heeft gehouden en eist een verklaring. Daarvoor is hij letterlijk bereid om over lijken te gaan. Harlan begint een ziek spelletje te spelen met de aanwezigen en daagt hen uit om hun maskers te laten vallen en voor het eerst eerlijk te zijn tegenover elkaar. De onderhuidse spanningen tussen Samantha, haar man en haar zus komen al snel naar boven drijven, maar in hoeverre is alles nog echt?

The Dark Hours is een intelligente psychologische thriller, waarin interessante dialogen samengaan met schokkende scènes. De spanning tussen de verschillende personages is haast voelbaar, waardoor je voortdurend op het puntje van jouw stoel blijft zitten. Niets is immers wat het lijkt en regisseur Paul Fox heeft dan ook de nodige verrassingen in petto.

Specificaties:
Regisseur: Paul Fox (Home Game, Friday Night, Everything's Gone Green)
Cast: Kate Greenhouse (External Affairs, Earth: Final Contact, The Miracle Worker), Aidan Devine (Don't Say A Word, Cold Creek Manor, A History Of Violence), Gordon Currie I (Alive, The Sentinel, The Woods), Iris Graham (Bob The Butler, Marker, The Exorcism Of Emily Rose)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Horror/Thriller
Speelduur: 77 minuten
Leeftijd: 16, angst en geweld
DVD release: 09/01/2007