:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: JOURNEY TO THE END OF THE NIGHT
PERSBERICHT: JOURNEY TO THE END OF THE NIGHT
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-01-25 - Geplaatst door: Werner
JOURNEY TO THE END OF THE NIGHT SPECIAL EDITION
Van de executive producer van Reservoir Dogs en Pulp Fiction

Rosso (Scott Glenn) is de eigenaar van een ongure nachtclub in São Paulo, een van de onveiligste steden ter wereld. Hij runt zijn zaak, die ook fungeert als bordeel, samen met zijn zoon, Paul (Brendan Fraser). Beiden dromen ervan om ooit Brazilië te verlaten en een beter leven te beginnen. Wanneer ze in hun club een koffertje vol drugs aantreffen, ruiken vader en zoon hun kans. De verkoop van het koffertje kan immers voldoende geld opleveren om elders een mooie toekomst op te bouwen. Bovendien heeft Paul dringend cash nodig om zijn dure cocaïneverslaving te kunnen onderhouden.

Het duurt echter niet lang voor het noodlot toeslaat. Tijdens een vrijpartij met een transseksuele prostituee, laat de tolk die de drugsdeal met een buitenlands drugskartel moet afronden na een hartaanval het leven. Er moet dringend een oplossing gevonden worden, en die komt er in de persoon van de chef van de club (Mos Def), die toevallig de juiste taal kan spreken. Alles ligt nu in de handen van de onfortuinlijke keukenbediende, maar is Rosso's jonge vriendin (Catalina Sandino Moreno) wel te vertrouwen met zijn zoon en zullen Rosso en Paul niet tegenover elkaar komen te staan in hun drang om voldoende geld binnen te rijven?

Journey To The End Of The Night is de tweede film van regisseur Eric Eason, die in 2002 furore maakte met zijn debuutprent, Manito. Voor beide films verzorgde hij ook het script.

Liner notes
Journey To The End Of The Night is een keiharde thriller van regisseur Eric Eason, die enkele jaren geleden ook al tekende voor het script en de regie van Manito. Die film viel op maar liefst acht verschillende filmfestivals in de prijzen, waaronder de Speciale Prijs van de Jury op het prestigieuze Sundance Film Festival. De verwachtingen voor Easons tweede boreling waren dan ook hooggespannen. De scenarist-regisseur wist echter enkele bekende acteurs om zich heen te verzamelen. Een aantal ervaren producers, zoals James Acheson en Frank DeMartini (Mozart And The Whale), en Richard Gladstein (Finding Neverland, The Bourne Identity), aangevuld met de prijzenwinnende cinematograaf Ulrich Burtin, componist Elia Cmiral (Ronin) en andere bekende filmmakers, wist deze prent verder in goede banen te leiden.

Het resultaat is een grauwe thriller, waarbij de realistische, korrelige cinematografie erg in het oog springt. Fans van regisseurs als Michael Mann zullen zeker smullen van deze visueel erg interessante film, waarin Brendan Fraser bewijst dat hij ook een slechterik kan spelen en Mos Def middels een sappig Nigeriaans accent nogmaals toont dat hij buiten rappen ook uitstekend kan acteren.

Specificaties:
Regisseur: Eric Eason (Manito)
Cast: Brendan Fraser (The Mummy, Crash), Mos Def (16 Blocks, The Hithhiker's Guide To The Galaxy), Scott Glenn (Training Day, The Silence Of The Lambs)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.85:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Thriller / Horror
Speelduur: 85 Minuten
Leeftijd: 16, angst, geweld en drugs
DVD release: 30/01/2007

Extra's:
• Also Or Soon Available
• Trailer
• Making of
• Photo Gallery
• Liner Note
Speelduur extra's: 30 minuten

Wat de pers schrijft:
"De film is op een heel interessante manier gefilmd. Rauw en realistisch, lijkt het alsof iemand met een handcamera een van deze Braziliaanse clubs is binnengeslopen. Het voelt zo echt aan... De regie van Eric Eason is interessant en... het acteerwerk is heel goed." - Critic, Moviepicturefilm.com