:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: HOOD OF HORROR
PERSBERICHT: HOOD OF HORROR
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-02-21 - Geplaatst door: Werner
HOOD OF HORROR Star Metal Pack
It AIN't all good in da hood

Devon (Snoop Dog) is de 'Cribkeeper', de bewaker van de poorten naar de laatste 'afterparty'. Nadat hij per ongeluk zijn zusje neerknalde, bleek Devon bereid zichzelf van oor tot oor de keel over te snijden om haar terug tot leven te laten wekken. In ruil voor die wederopstanding moet hij nu als de Cribkeeper de doden begeleiden naar het hiernamaals. De zielen van degenen die hun laatste kans om spijt te betonen verknoeien worden door de Cribkeeper naar de Hood Of Horror gebracht. Met elke ziel die hij zo oogst, neemt zijn eigen kracht toe.

De Cribkeeper presenteert in Hood Of Horror drie bloederige verhalen over verdoemenis die plaatsvinden in de grauwe binnenstad.

In het eerste verhaal volgen we Posie (Daniella Alonso), een knappe 'tagger' en graffiti-artieste die niet bepaald op haar mondje gevallen is. Wanneer ze wordt ontvoerd door een mysterieuze vreemdeling (Danny Trejo), geeft deze haar de kracht om zich te wreken op de bende die verantwoordelijk is voor de dood van haar broertje...

Vervolgens krijgen de opportunistische 'redneck' Tex Woods Jr. (Anson Mount) en zijn blond vrouwtje Tiffany (Brande Roderick) na de dood van Tex Woods Sr. te horen dat ze de erfenis enkel in handen kunnen krijgen als Tex erin slaagt een jaar lang onder een dak te wonen met een aantal gedecoreerde Vietnamveteranen. Tex Jr. is echter niet zo gelukkig met het feit dat het om kleurlingen gaat. Gelukkig vervalt de voorwaarde indien alle veteranen sterven!

Tenslotte is er de arrogante rapper Sod (Pooch Hall), die in het begin van het verhaal een nogal ongelukkige belofte doet aan God. Sod slaagt er wel in om beroemd te worden, maar tussendoor wordt zijn partner en beste vriend in Sods bijzijn door het hoofd geschoten tijdens een winkeloverval. Wanneer hij een jaar later na een prijsuitreiking in dezelfde kamer belandt als een dame die duidelijk niet van onze wereld afkomstig is (een rol van de altijd geweldige Lin Shaye), moet hij zich verantwoorden voor zijn daden...

Hood Of Horror is een gruwelijke en bijwijlen grappige horroranthologie in de stijl van Tales From The Crypt, maar dan met bloederige speciale effecten, een nadruk op het leven in de drukke binnenstad en vette hiphop. Een must voor de fans, dus. Bij de 'special edition' vind je ook nog de film Dracula 3000, een futuristische horrorfilm met een andere rapper (Coolio) in een van de hoofdrollen. Deze film vond in 2004 haast rechtstreeks zijn weg naar het Amerikaanse cultpubliek en vormt dus een leuke extra.

Liner notes
Tijdens de jaren tachtig maakten verschillende horroranthologieën het mooie weer op de televisie. Verschillende van deze series wisten ook door te breken op het grote scherm. Amazing Stories, The Twilight Zone, Tales From The Darkside an natuurlijk Tales From The Crypt kunnen allemaal als illegitieme ouders van deze Hood Of Horror beschouwd worden. Dit bastaardkindje herneemt enkele van de populairste elementen, zoals een demonische verteller en een schokkend einde. Niemand minder dan toprapper Snoop Dog werd bereid gevonden om gestalte te geven aan de 'coole' Cribkeeper, die in deze film drie verhalen aan elkaar praat. In de Hood of Horror (vrij vertaald: de 'Horrorbuurt') kunnen immers enkel degenen die naar zijn verhalen luisteren verlossing vinden. Daarbij wordt Snoop Dog geholpen door korte animatiefilmpjes (zoals we die ook kregen te zien in de Kill Bill-filmreeks van Quentin Tarantino) die de live actie inleiden.

In de eerste film zien we graffiti-artieste en 'tagger' Posie (Daniella Alonso) eerst treuren bij het graf van haar broertje voor ze een bende gaat jennen. De bendeleden zelf zijn niet bepaald blij met het feit dat Posie hun eigen werk overspuit, maar Posie weet toch te ontkomen. Ze is echter niet sterk genoeg om daadwerkelijk de strijd aan te bieden met dit groepje eikels. Wanneer ze wordt ontvoerd door een mysterieuze man (Danny Trejo, die we natuurlijk vooral uit de From Dusk Till Dawn-filmreeks kennen), begint het tij te keren. De vreemdeling blijkt een duivel (of misschien zelfs dé duivel) te zijn en begiftigt Posie met een bijzondere kracht: elke keer als ze een kruis spuit over een naam die op de muur staat geschilderd, sterft de persoon waar de tag naar verwijst op afschuwelijke wijze. Smullen geblazen, dus!

De tweede film vindt voornamelijk plaats in een huis dat gedeeld wordt door oude oorlogskameraden. De rust van deze Vietnamveteranen wordt verstoord wanneer de onuitstaanbare 'redneck' Tex Jr. (Anson Mount) samen met zijn Jennifer (de knappe Brande Roderick) arriveert en prompt aankondigt dat er een aantal aanpassingen zullen doorgevoerd worden. De vader van Tex was ooit immers de bevelhebber van het groepje bejaarden en voorzag tot zijn dood in hun onderhoud. Voor hij stierf, liet hij optekenen dat Tex Jr. enkel zijn fortuin zou erven als hij nederigheid en respect zou leren. Wellicht moet de man gedacht hebben dat de verplichting om een jaar met de oorlogsveteranen door te brengen een goede manier was om dat te doen. Tex Jr. is echter niet van plan om zo lang in het huis te blijven. Hij ontneemt de inwonenden een groot deel van hun zakgeld, maar Tex en Tiffany willen zich ook gewoon zo snel mogelijk van hen ontdoen. Dat is echter zonder de oudjes zelf gerekend...

De arrogante rapper Sod (Pooch Hall) vinden we aanvankelijk in de kerk terug, waar hij God belooft om zijn leven te beteren in ruil voor een doorbraak in de muziekwereld. Die doorbraak volgt al snel, maar eigenlijk heeft Sod zijn succes in grote mate aan zijn partner en vriend Quon (Aries Spears) te danken. Quon is inmiddels echter overleden, wat Sod zeker niet tegenhoudt om te genieten van het leven en van vrouwen. Wanneer tijdens een feestje alle gasten verdwijnen en een bovennatuurlijke entiteit hem in de kamer opsluit, wordt hij aan een grondige evaluatie onderworpen. Een evaluatie die zal uitmaken of de Cribkeeper zijn ziel mag meenemen...

Hood Of Horror is een van de eerste echt geslaagde stedelijke horroranthologieën waarin muziek als rap en hiphop een rode draad vormt. Bovendien maken tal van bekende acteurs en muzieksterren hun opwachting in een gastrol! Kenners kunnen zich dus ook nog eens amuseren met het herkennen van acteurs uit Seinfeld, A Nightmare On Elm Street, en tal van anderen.

Specificaties
Regisseur: Stacy Title (Down On The Waterfront, The Last Supper, Let The Devil Wear Black)
Cast: Snoop Dogg (Training Day, Starsky & Hutch, The Tenants), Ernie Hudson (Ghostbusters, Miss Congeniality, The Crow), Danny Trejo (From Dusk Till Dawn, The Replacement Killers, Once Upon A Time In Mexico), Pooch Hall (A Tale Of Two Pizzas, Black Cloud, The Game), Anson Mount (The Warrior Class, In Her Shoes, All The Boys Love Mandy Lane), Daniella Alonso (Rhythm Of The Saints, The Last Romantic, The Hills Have Eyes II), Lin Shaye (A Nightmare On Elm Street, There's Something About Mary, Snakes On A Plane), Brande Roderick (Baywatch, Starsky & Hutch, Lucky 13)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Horror
Speelduur: 86 Minuten
Leeftijd: 16, geweld, grof taalgebruik en drugs- en/of drankmisbruik
DVD release: 20/02/2007

Extra's:
• Also or soon available
• Bonus movie: Dracula 3000, starring Coolio
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Horror
Speelduur: 84 minuten

Wat de pers schrijft:
"... [Snoop Dog] is hier terug in deze verrassend onderhoudende horroranthologie... Hood Of Horror is met gemak een van de beste stedelijke horrorfilms die ik heb gezien... De verhalen zijn heel origineel... Als je van stedelijke horrorfilms houdt, is Hood Of Horror zeker een must." - Fredrik Nordstrom, Slasherpool

UIT HET ARCHIEF