:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: DARK RIDE S.E.
PERSBERICHT: DARK RIDE S.E.
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-02-21 - Geplaatst door: Werner
DARK RIDE Special Edition
De laatste rit die je ooit zal nemen...

Twee twaalfjarige meisjes worden op bloederige wijze vermoord in een griezelkasteel. Jonah, de zwakzinnige en misvormde moordenaar, wordt wel opgepakt, maar weet ongeveer twintig jaar later toch te ontsnappen uit de instelling waar hij wordt vastgehouden. Omstreeks deze periode beslissen vijf jongvolwassenen die samen op reis zijn een omweg te maken om een nacht in het spookhuis, dat binnenkort weer geopend wordt, te kunnen doorbrengen. Bij hen bevindt zich een knappe lifter die ze onderweg hebben opgepikt. Wat geen van hen beseft, is dat Jonah opnieuw zijn intrek heeft genomen in zijn oude jachtgebied. Al snel blijkt dat Jonah de omgeving kent als geen ander. Er is maar een weg naar buiten en het gevaar schuilt achter elke hoek. Wat volgt, is een wanhopige poging om de uitgang te bereiken, terwijl de koelbloedige moordenaar het ene slachtoffer na het andere maakt...

Dark Ride is een spannende tiener-'slasher' met Jamie-Lynn DiScala (bekend uit The Sopranos) in een van de hoofdrollen. Liefhebbers van films als Halloween en Friday The 13th zullen hier alvast een vette kluif aan hebben. Ook de originele set vormt een absolute meerwaarde voor deze film. Niet te missen!

Liner notes
In de eerste minuten van Dark Ride krijgen we te zien hoe twee jonge meisjes op bloederige wijze worden afgeslacht. Dit is ook meteen de eerste keer dat we kennis maken met de omgeving waar een groot deel van het verhaal zich zal afspelen: een griezelig spookhuis dat fungeert als onderkomen voor de psychopatische moordenaar Jonah (Dave Warden). Deze horrortempel is dan ook een van de belangrijkste personages in de film, en ademt heel wat sfeer uit. Alles ziet er gepast donker, onheilspellend en mysterieus uit, wat de film zeker ten goede komt wanneer een aantal jonge mensen het spookhuis betreden.

Voor het zover is, neemt regisseur Craig Singer echter voldoende tijd om ons de personages te leren kennen: de zeurderige Cathy (Jamie-Lynn Sigler, die een belangrijke rol speelt in The Sopranos), 'nerd' Bill (Patrick Renna), de onuitstaanbare Jim (Alex Solowitz), gladde Steve (David Rogers) en knappe Liz (Jennifer Tisdale). Het groepje heeft beslist om Florida tijdens de lentevakantie te verlaten om feest te gaan vieren in New Orleans.

Onderweg pikt het vijftal ook een razend knappe lifter (Jennifer Tisdale) op. Samen willen ze naar New Orleans rijden, maar wanneer Bill - de filmfreak van de groep - onderweg een 'flyer' vindt waarop de heropening van het spookhuis wordt aangekondigd, overtuigt hij zijn vrienden om een omweg te maken zodat ze de attractie kunnen bezoeken.

Binnenin ligt de krankzinnige Jonah echter al op de loer. In een latere, gruwelijke flashback komen we te weten dat deze koelbloedige moordenaar, die voortdurend rondloopt met een porseleinen masker op, is ontsnapt uit de instelling waar hij al geruime tijd verblijft. Eenmaal de eerste dode is gevallen, escaleert de situatie erg snel en zullen de overgebleven vijf jongeren alles in het werk moeten stellen om in leven te kunnen blijven...

Robert Dean Klein - die samen met regisseur Craig Singer het script voor Dark Ride schreef - beweert dat hij een grote fan is van de horrorfilms die tijdens het einde van de jaren zeventig en het begin van de jaren tachtig werden gemaakt. Beide heren wilden dan ook een prent maken in dezelfde stijl als de 'slasher' films van toen, en daar zijn ze met Dark Ride dan ook in geslaagd. Klein en Singer lieten zich gedeeltelijk inspireren door een incident in de jaren zeventig, waarbij zeven mensen omkwamen tijdens een brand in een spookhuis, en gebruikten het griezelkasteel om een heel effectieve, onheilspellende sfeer te creŽren.

Volgens regisseur Singer zorgt de duisternis voor een soort oergevoel, maar de achtergrond is niet het enige ingrediŽnt wat ervoor zorgt dat de mosterd pakt in deze film. Cruciaal was immers ook het personage van Jonah, waarvan Singer beweert dat hij "Myers, Freddy Krueger en Jason allemaal tegelijk zou kunnen aanpakken... en hen allemaal verslinden". Recensenten waren zo onder de indruk van dit personage dat er al druk wordt gespeculeerd op een filmreeks waarin Jonah steeds terugkeert. Ondertussen kunnen wij dankzij Dutch FilmWorks deze eerste Dark Ride al ontdekken. Voer voor fans van films als Halloween en Friday The 13th!

Specificaties
Regisseur: Craig Singer (Animal Room, Dead Dogs Lie, Kill Charlie)
Cast: Jamie-Lynn DiScala (Sopranos, Call Me: The Rise And Fall Of Heidi Fleiss), Patrick Renna (The Sandlot, Ricky 6, National Lampoon Presents Dorm Daze), David Rogers (Bloody Sunday, O Beautiful, The Locrian Mode), Alex Solowitz (Never Been Kissed, Ghost World, Dirty Deeds), Andrea Bogart (The Last Run, Something's Wrong In Kansas, Bar Starz), Jennifer Tisdale (Mr. Deeds, Ted Bundy, The Hillside Strangler), Dave Warden
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Horror
Speelduur: 91 Minuten
Leeftijd: 16, angst en geweld
DVD release: 06/02/2007

Wat de pers schrijft:
"Als de meest expliciete film die ik zag, leverde Dark Ride precies wat beloofd was in de advertenties voor een 'Horrorfest'. Er zijn enkele geweldige referenties naar Halloween en de minder bekende film van Tobe Hooper, The Funhouse... Deze film was de enige die de standaard voor het feest haalde." - Josh Green, Firstshowing.net