:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: INSPECTEUR MAIGRET
PERSBERICHT: INSPECTEUR MAIGRET
Bron: Just Entertainment - Datum: 2007-03-01 - Geplaatst door: Werner
GEORGES SIMENON MAIGRET COLLECTION

Deze maand brengt Just Entertainment een dvd-box uit met zes Franse moordmysteries rond de beroemde speurder commissaris Maigret. Het gaat om afleveringen uit de tv-serie Maigret, die in Frankrijk tot 2006 werd gemaakt en uitgezonden.

In december 1991 werd op de Franse televisie de eerste aflevering uitgezonden van een geheel nieuwe serie rond de avonturen van de beroemde commissaris Maigret. De hoofdrol werd vertolkt door Bruno Cremer, die daarmee het stokje overnam van de acteur die Maigret 23 jaar lang speelde in een eerder serie van 88 afleveringen: Jean Richard. De nieuwe serie speelt zich af in de jaren '50 en geeft een sfeervol en overtuigend beeld van het Frankrijk van kort na de Tweede Wereldoorlog. Mede door het uitstekende acteerwerk van Cremer zindert elke aflevering van de psychologische spanning. in 2006 kwam, na 54 afleveringen, een einde aan deze zeer geslaagde reeks.

De norse commissaris Maigret is een creatie van de Belgische auteur Georges Simenon (1903-1989). Naast een eeuwig slecht humeur heeft Maigret nog enkele handelsmerken. Zoals de pijpen die hij onophoudelijk rookt en de drankjes die hij graag nuttigt in morsige cafeetjes. En niet te vergeten: de onorthodoxe manier waarop hij ingewikkelde moorden en andere misdrijven oplost. Tussen 1931 en 1972 schreef Simenon niet minder dan 75 romans en 28 korte verhalen waarin Maigret de hoofdrol speelt.