:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2007
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2007
Bron: Lumière - Datum: 2007-03-19 - Geplaatst door: Werner
LA TOURNEUSE DE PAGES

De tienjarige Mélanie neemt deel aan het toelatingsexamen voor het conservatorium. Wanneer de juryvoorzitster – een gevierde concertpianiste – haar uit haar concentratie haalt, faalt Mélanie voor het examen. Zwaar ontgoochelt beslist ze om nooit meer een piano aan te raken. Een tiental jaar later ontmoet Mélanie tijdens haar stage mr. Fouchécourt, de echtgenoot van de vrouw die destijds haar leven grondig veranderde. La Tourneuse De Pages is de uiterst knappe psychologische thriller van de beloftevolle regisseur Denis Dercourt. De prachtige uitvoeringen van de muziek van Shostakovich, J.S. Bach en Schubert zijn perfect geïntegreerd in de hedendaagse score en geven Déborah François als de oogverblindende wraakengel een carte blanche om haar opponent tegen de vlakte te werken.

"Een ingenieuze thriller." - De Telegraaf
"Déborah François charmeert en intimideert als melomane wraakengel." - Focus Knack

Regie: Denis Dercourt
Met: Déborah François, Cathérine Frot & Pascal Greggory
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 85 min.
Releasedatum: 27/03/2007

Extra's:
• Making of (38')
• Interview met componist Jerôme Lemonnier (17')



A PERSONAL JOURNEY WITH MARTIN SCORSESE THROUGH AMERICAN MOVIES
De Amerikaanse filmgeschiedenis gezien door Oscarwinnaar Martin Scorsese

Martin Scorsese werd al vroeg in zijn jeugd verliefd op de cinema. Hij is misschien wel de meest hartstochtelijke cinefiel van alle grote filmregisseurs. Bovendien maken zijn passie voor het medium en zijn gedetailleerde kennis van de filmgeschiedenis hem tot een fascinerende verteller. Martin Scorsese verklaart zijn liefde aan de Amerikaanse cinema in dit bijna 4 uur durende overzicht door een rijkdom aan filmfragmenten te presenteren in hun originele beeldformaat. Er zitten klassiekers uit het tijdperk van de stille films bij (Intolerance, The Crowd) en uiteraard ook illustraties van de belangrijkste Amerikaanse genres: westerns (van The Searchers tot Unforgiven), musicals (van Busby Berkeley tot All That Jazz) en misdaadfilms (van Public Enemy tot Point Blank), samen met baanbrekende meesterwerken als Sunrise, Citizen Kane en 2001 – A Space Odyssey. Dit persoonlijk relaas van Scorsese zal niet alleen doorwinterde filmfanaten vermaken en informeren, maar iedereen die wel eens geboeid in een rode pluchen zetel naar het witte doek heeft zitten staren.

Regie: Martin Scorsese & Michael Henry Wilson
Met: Martin Scorsese, Kathryn Bigelow, Francis Ford Coppola, Brian De Palma, André De Toth, Clint Eastwood, Samuel Fuller, George Lucas, Gregory Peck, Arthur Penn, Billy Wilder, Jodie Foster, Quentin Tarantino
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 224 min.
Releasedatum: 27/03/2007




MONGOLIAN PING PONG

Biliki en zijn vrienden leven in een uithoek van de Mongoolse steppe ver van de Westerse consumptiemaatschappij. Op een dag vinden ze een pingpongballetje. Voor hen een vreemd voorwerp dat ze nog nooit eerder gezien hebben. Nieuwsgierig als ze zijn, gaan ze op onderzoek naar wat voor een balletje die precies is. Hun ouders en zelfs de wijze lama’s kunnen hen geen sluitend antwoord geven. Als ze ontdekken dat hun object de "nationale bal" van China is, besluiten ze om die terug te brengen en vertrekken ze naar Peking. Met Mongolian Ping Pong brengt Ning Hao een ode aan de kinderlijke fantasie en nieuwsgierigheid om de wereld te verkennen. Tegen de majestueuze achtergrond van de Mongoolse steppe zetten de jongetjes telkens een stap verder weg van het basiskamp. Of hoe een klein balletje een Mongoolse familie naar Peking brengt. Ontroerend eenvoudig!

Regie: Ning Hao
Met: Hurichabilke, Dawa, Geliban, e.a.
Taal: Mongools
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 102 min.
Releasedatum: 27/03/2007

+ extra film ANSHI

Anshi is het initiatieverhaal van de twaalfjarige Erken waarin een oude jager hem inwijdt in de geheimen van de natuur en het leven. Een magisch verhaal uit Kazachstan!
Regie: Serik Aprimov
Met: Dogdoerbek Kidiraliev, Alibek Tsoeasbajev, e.a.
Taal: Kazachs
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 93 min.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron