:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: FIERCE PEOPLE
PERSBERICHT: FIERCE PEOPLE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-03-22 - Geplaatst door: Werner
FIERCE PEOPLE
Een intrigerende film over de verborgen wereld van de rijken

De zestienjarige Finn Earl (Anton Yelchin) is lichtjes geobsedeerd door zijn vader, een beroemde antropoloog die hij enkel kent uit documentaires. Wanneer de 'Elvis van de antropologie' hem uitnodigt om samen met hem de zomer door te brengen in het Amazonewoud, waar hij de Iskania Indianen aan het bestuderen is, hoeft Finn dan ook niet te twijfelen. Tot zijn moeder er anders over beslist.

Finn wordt geklist terwijl hij cocaïne probeert te kopen voor zijn aan drugs en drank verslaafde moeder, Liz (Diane Lane) waarna zij hem wegsleurt uit de stad en onderdak zoekt bij een oude cliënt van haar, de steenrijke Ogden Osborne (Donald Sutherland) en diens twee kleinkinderen, Maya (Kirsten Stewart) en Bryce (Chris Evans). Liz is namelijk een masseuse en Osborne lijkt haar 'behandelingen' enorm te appreciëren.

Finn begint de rijke Osbornes en de mensen die hen omringen, zoals de meid en haar psychopatisch vriendje, te bestuderen, net zoals hij dat met de Iskania Indianen zou gedaan hebben. Terwijl hij blijft fantaseren over dat exotische volk, wordt hij verliefd op Maya en sluit hij vriendschap met Bryce. Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks...

Fierce People is een sociale satire, die na een schokkende misdaad een stuk grimmiger wordt. Het script voor deze film werd geschreven door Dirk Wittenborn, die ook verantwoordelijk is voor het oorspronkelijke boek waarop Fierce People gebaseerd is. Fierce People toont ons een aantal intrigerende personages en hun excentrieke leven door de ogen van een jongen die langzaam maar zeker volwassen aan het worden is, en weet halfweg ook te verrassen door een onverwachte wending.

Liner notes
Fierce People is gebaseerd op een boek van Dirk Wittenborn, die ook het script voor deze film schreef. Wittenborn groeide als arme jongen op tussen de rijken, en Fierce People is dan ook gebaseerd op zijn eigen ervaringen. Dat het onderwerp hem enorm boeit, toonde hij al eerder in de documentaire Born Rich, die handelde over de kinderen van ultrarijke ouders en in 2004 zelfs genomineerd werd voor een Emmy. Wittenborn schreef ook veel voor het waanzinnig populaire Saturday Night Live en het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de man een goede zin voor (humoristische) timing heeft.

De titel van de film zelf verwijst naar de Yanomano, het volk dat door de vader van hoofdpersonage Finn wordt bestudeerd in het Amazonewoud. Yanomano betekent immers letterlijk 'woest volk' ('fierce people'). Antropologen menen dat de Yanomani het primitiefste volk zijn ter wereld waarvan de cultuur bijna volledig intact is gebleven. Deze Indianen hebben nooit het wiel ontdekt en kennen enkel metaal dat door andere volkeren wordt meegebracht. Hun wiskunde gaat niet verder dan 'een', 'twee' en 'meer dan twee'. In Fierce People blijft de jonge Finn deze inboorlingen vergelijken met de rijken die hij leert kennen nadat hij tegen wil en dank met zijn moeder wegvlucht uit New York City. Dit leidt tot een lichte sociale satire met heel wat antropologische elementen, die in het midden van de film echter opeens een andere richting ingaat.

Fierce People is ook een verhaal over volwassenwording waarin Finn geconfronteerd wordt met seks, drugs en de nodige spannende gebeurtenissen. De tiener wordt gevolgd in zijn evolutie temidden van een groep mensen waar hij eigenlijk op verschillende manieren niet bijhoort, en voor de aftiteling begint, zal Finn dan ook niet meer dezelfde jongen zijn dan tijdens de eerste scènes van Fierce People.

Specificaties
Regisseur: Griffin Dunne (Addicted To Love, Practical Magic, Famous)
Cast: Diane Lane (Chaplin, A Streetcar Named Desire, Hollywoodland), Anton Yelchin (Hearts In Atlantis, House Of D, Huff), Donald Sutherland (MASH, Invasion Of The Body Snatchers, Pride & Prejudice), Chris Evans (Cellular, The Orphan King, Fantastic Four), Kristen Stewart (Panic Room, Cold Creek Manor, Undertow)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Surround 5.1 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Speelfilm/Thriller
Speelduur: 108 Minuten
Leeftijd: 12, geweld en drugs- of drankmisbruik
DVD release : 20/03/2007

Extra's:
• Trailer
• Filmclips
• Interviews Cast & Crew
• Behind the Scenes
• Photo Gallery
• Liner Notes
• Also Available
Speelduur: 42 minuten
Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld

UIT HET ARCHIEF