:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: PERFECT CREATURE
PERSBERICHT: PERFECT CREATURE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-03-22 - Geplaatst door: Werner
PERFECT CREATURE
Mensen en vampiers hebben in harmonie samengeleefd... tot nu

Nuovo Zelandia, tijdens de jaren zestig. De geschiedenis is anders verlopen dan op onze eigen aarde. Tot drie eeuwen geleden leed de mensheid aan de ene wereldwijde epidemie na de andere, maar dan zorgde een genetische mutatie voor het ontstaan van een nieuw ras, dat in het begin de nosferatu genoemd werd. Deze vampiers waren sterker en intelligenter dan de mensen en zorgden al snel voor een aantal belangrijke wetenschappelijke doorbraken waarmee ze het menselijk ras wisten te redden.

De nosferatu hadden zelf echter ook de mensen nodig. Er werden immers geen vrouwelijke nosferatu geboren. Het nieuwe ras trok zich terug in reusachtige gotische kathedralen en vormde een eigen, gesloten, maatschappij: de Brothers, wetenschappers en priesters die over verhoogde zintuigelijke waarneming, behendigheid en kracht beschikken. Hun kerken worden bezocht door de mensen, die bloed komen doneren zodat de nosferatu kunnen overleven.

Terwijl het menselijk ras geïnfecteerd geraakt met een gevaarlijk virus, zorgt een gefaald genetisch experiment ervoor dat een van de hoger geplaatste Brothers krankzinnig wordt. Edgar (Leo Gregory) is de eerste vampier die mensen als prooi begint te gebruiken en dus wordt zijn broer, Silus (Dougray Scott), ingeschakeld om hem te stoppen. Silus krijgt de hulp van de knappe politieagente Lilly (Saffron Burrows), maar ondertussen is het delicate evenwicht tussen vampiers en mensen danig verstoord. Tot overmaat van ramp ontdekt het duo dat Edgar een verschrikkelijk geheim verborgen houdt...

Perfect Creature is een prachtig ogende kruising tussen horror, thriller en actie die plaatsvindt in een parallelle wereld. De knappe sets dienen als perfecte achtergrond voor een spannende en intrigerende film, die dankzij een erg originele premisse alle conventies van het genre weet te omzeilen.

Liner notes
De mensheid stond driehonderd jaar geleden op uitsterven. Allerlei epidemiën lieten overal ter wereld ziekte en dood achter en lange tijd zag het ernaar uit dat er geen hoop meer was. Tot een genetische mutatie een nieuw ras in het leven riep, dat aanvankelijk de nosferatu genoemd werd. Deze bloeddrinkers waren in vele opzichten superieur aan gewone mensen en slaagden er uiteindelijk dankzij hun kennis van de erfelijkheidsleer in om de mensheid beter te beschermen tegen ziekten.

De vampiers en de mensen leefden uitstekend samen, al trok dat eerste ras zich terug in enorme gotische kathedralen en bleven de mensen in veel erbarmelijke condities achter. Toch bleven die laatsten de kerken van de nosferatu bezoeken om daar bloed te doneren. De nosferatu zelf kunnen zich immers voortplanten, aangezien er nog nooit vrouwelijke vampiers zijn geboren.

Wanneer Edgar (Leo Gregory), een hoog geplaatste nosferatu, door een gefaald experiment krankzinnig wordt, wordt hij de eerste vampier die zich aan menselijke slachtoffers tegoed doet. Hij begint mensen te gebruiken als prooi, maar natuurlijk vinden zijn soortgenoten dat dit niet door de beugel kan. Zijn broer, Silus (Dougray Scott) wordt ingeschakeld om hem te stoppen. Silus verenigt zijn krachten met de knappe vrouwelijke politieagente Lilly (Saffron Burrows), en al snel ziet het ernaar uit dat relatie tussen beiden de enige hoop zal zijn om het evenwicht tussen vampiers en mensen te behouden.

Terwijl dit allemaal aan het gebeuren is, wordt de wereldbevolking geraakt door een nieuwe epidemie. Opnieuw beginnen mensen in groten getale te sterven. Mogelijk weet Edgar echter meer van wat er gaande is...

Perfect Creature werd geschreven én geregisseerd door Glenn Standring, die met zijn The Irrefutable Truth About Demons al eerder bewees dat hij een kei is in het verfrissen van oude ideeën. Standring houdt van nieuwe invalshoeken en heeft lak aan conventies en daarom krijgen we een soort vampiers voorgeschoteld dat we nooit eerder hebben gezien: deze nosferatu hebben geen angst van het kruis, ze zijn in vele opzichten het kruis. Terwijl het voor traditionele vampiers onmogelijk is om gewijde grond te betreden, leven Standrings nosferatu in grote kathedralen en noemen ze zichzelf de Brothers.

Perfect Creature maakt veel meer indruk dan The Irrefutable Truth About Demons. Dit komt grotendeels door de sets en het knappe camerawerk. Het budget voor Perfect Creature was immers veel groter dan wat Standring voorheen voorhanden had, en dat liet de man toe om zijn visie veel beter door de cameralens te laten vangen. Bovendien besliste hij om het verhaal niet te laten plaatsvinden in onze nabije of verre toekomst, maar wel in een parallelle aarde, waarvan de geschiedenis op een zeker punt sterk begon te verschillen van de onze. Dat liet Standring toe om heel wat originaliteit in zijn film te stoppen. Zo zie je de mensen auto's en televisies gebruiken die thuishoren in de periode waarin de film plaatsvindt (de jaren zestig), maar staan de ouderwetse huizen naast gigantische gotische bouwwerken.

Met Perfect Creature is de vampier alweer aan een nieuwe behandeling toe. Sinds Anne Rice een nieuwe, moderne soort bloedzuiger presenteerde in haar boeken, is de populariteit van vampiers sterk de hoogte in gegaan, met als hoogtepunt de Vampire rollenspellen van White Wolf en de computer games die daarop gebaseerd zijn. Vampire: The Masquerade kreeg zelfs gedurende korte tijd een eigen televisieserie, maar sommige minder goede filmmakers die zich lieten inspireren door het rollenspel brachten jammer genoeg een aantal minderwaardige films uit. Vampiers uit de toekomst kenden we al uit Buck Rogers en Star Trek, maar buiten John Carpenter waren er maar weinigen die filmisch echt raad wisten met de opleving van de bloedzuigers. Natuurlijk was er het geweldige Interview With The Vampire, dat gebaseerd was op de bestseller van Anne Rice, en het vervolg, maar de laatste jaren was het weer rustiger op dit gebied en bleven fans van deze wezens van de nacht op hun honger zitten. Tot dit Perfect Creature, uiteraard.

De versie die is terug te vinden op dit prachtige Star Metal Pack is de nieuwste versie van de film. Fans zullen dus zeker erg blij zijn, want zij krijgen dit Perfect Creature te zien voor de originele, langere, versie wordt vertoond op het Brussels International Festival of Fantastic Film!

Specificaties:
Regisseur: Glenn Standring
Cast: Dougray Scott (Dark Water, Mission Impossible 2, Desperate Housewives), Saffron Burrows (Frida, Peter Pan, Troy), Leo Gregory (Green Street Hooligans, Stones, Tristan & Isolde), Scott Wills (The Hole, Hopeless, Stickmen), Stuart Wilson (Lethal Weapon 3, The Mask of Zorro, Enemy Of The State), Craig Hall (Savage Honeymoon, King Kong, Eagle Vs Shark)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Horror/Fantasy
Speelduur: 90 Minuten
Leeftijd: 16, geweld en angst
DVD release: 20/03/2007

Extra's:
• Also or Soon Available
• Trailer
• The Story
• The Actors
• The Characters
• The World - The Crew
• The Director
• Photo Gallery
• Liner Notes
Speelduur: 87 minuten

UIT HET ARCHIEF