:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: DEMPSEY AND MAKEPEACE SEIZOEN 1
PERSBERICHT: DEMPSEY AND MAKEPEACE SEIZOEN 1
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-03-27 - Geplaatst door: Werner
DEMPSEY AND MAKEPEACE - SEIZOEN 1
Samen zijn ze dynamiet

James Dempsey (Michael Brandon) is een van de beste politieagenten binnen het New York City Department. Nadat hij een corruptieschandaal binnen zijn eigen afdeling waarbij zijn eigen partner wordt gedood aan het licht brengt, wordt hij voor zijn eigen veiligheid overgeplaatst naar SI-10, een nieuwe elite undercoverafdeling van Scotland Yard. Daar krijgt de getalenteerde Harriet Makepeace (Glynis Barber), die liever aangesproken wordt als "Harry", te horen dat Dempsey voortaan haar nieuwe partner zal zijn.

Het duo stuit al snel op de nodige onverenigbare karaktereigenschappen: Harriet is erg gedreven, is afgestudeerd aan Cambridge en heeft een Engelse lord als vader, terwijl haar Amerikaanse partner veel impulsiever is en te vaak lijkt te vertrouwen op zijn revolver, een zware magnum 357. Dempsey vindt de werkwijze van Scotland Yard veel te slap en frustrerend, maar zijn Engelse collega's beschouwen hem als ongeleid projectiel. Ondanks hun constante ruzies en vele meningsverschillen, blijken Dempsey and Makepeace echter wel een erg effectief wapen te zijn in de strijd tegen de misdaad...

Dempsey And Makepeace - Seizoen 1 verenigt op drie dvd's de volledige tien afleveringen die samen het eerste seizoen vormen van deze bijzonder succesvolle Britse televisiereeks.

Liner notes
Wanneer zijn partner, Joey, sterft tijdens een mislukte drugsoperatie, ontdekt James Dempsey (Michael Brandon) dat zijn politiedepartement tot op het hoogste niveau gecorrumpeerd is. De politieagent beseft al snel dat hij in gevaar is en vertrekt, dankzij de hulp van een aantal collega's, naar Londen. Onder het voorwendsel van een internationaal uitwisselingsproject vindt hij daar onderkomen bij SI-10, de nieuwste undercoverafdeling van Scotland Yard. Daar wordt hij ondergebracht als partner van Harriet Makepeace (Glynis Barber), de dochter van de Britse Lord Winfield.

Harriets grootvader was een excentrieke antiekverzamelaar, terwijl haar vader een prachtig landgoed op het Engelse platteland bezit. Haar respect voor de juiste etiquette en opvoeding aan de universiteit van Cambridge conflicteren al snel met de straatmanieren van haar partner, wat er vaak toe leidt dat de twee verzanden in verhitte argumenten en hoog oplopende ruzies.

Ondanks hun meningsverschillen blijken Dempsey and Makepeace samen toch een goed team te vormen. Onder het bevel van Gordon Spikings (gespeeld door wijlen Ray Smith) en met de hulp van communicatiespecialist Chas (Tony Osoba) weten beiden de meeste opdrachten tot een goed einde te brengen.

Tijdens haar levensduur van drie seizoenen kende Dempsey And Makepeace een enorme populariteit in het Verenigd Koninkrijk. De reeks haalde regelmatig 14 tot 20 miljoen kijkers en werd niet alleen aan tal van Europese landen, maar onder andere ook aan de voor Britse series zeer moeilijk te penetreren Amerikaanse televisie verkocht. Er kwam ook een bijzonder succesvolle merchandising tot stand, met onder andere speelgoed en puzzels.

Een van de belangrijkste redenen voor het succes van de serie was de onmiskenbare chemie tussen de twee hoofdpersonages. Hoewel de seksuele geladenheid tussen Dempsey en Makepeace voor iedereen duidelijk was, leek geen van beiden de eerste stap naar een echte relatie te zetten... behalve in het echt. Dat de vonken tussen Brandon en Glynis niet enkel het resultaat waren van uitstekend acteerwerk, mag blijken uit het feit dat beide acteurs buiten de set een relatie begonnen. Ze trouwden in 1989, ongeveer drie jaar na de laatste aflevering van deze serie, en verhuisden in 1990 naar Los Angeles, waar ze zes jaar bleven en een zoon kregen vooraleer terug te keren naar Londen.

De aan de prestigieuze Mountview Theatre School geschoolde Glynis Barber wist de rol van Detective Sergeant Harriet Makepeace te bemachtigen nadat uit vijf gesprekken met de castingverantwoordelijken was gebleken dat ze heel wat sporten beoefende, zoals zwemmen, tennis en atletiek.

Net als zijn echtgenote was Michael Brandon al eens eerder getrouwd. Hij studeerde aan de Actor's Studio & American Academy of Dramatic Arts, waar hij ook zijn eerste rol speelde: Hamlet. Die bereidde hij voor tijdens een inactiviteit van vele maanden tengevolge van een ernstige ziekte aan zijn ruggengraat. Brandon herstelde echter en begon werk te maken van zijn acteercarrière. Tegenwoordig houdt hij zich ook bezig met het schrijven van boeken en filmscenario's. Net als Glynis Barber houdt hij van verschillende sporten: skiën, diepzeeduiken en joggen.

DVD 1
• The Armed And Extremely Dangerous 94 Minuten
• The Squeeze 49 Minuten
• Lucky Streak 48 Minuten
DVD 2
• Given To Acts Of Violence 49 Minuten
• Hors De Combat 49 Minuten
• Nowhere To Run 49 Minuten
• Make Peace - Not War 49 Minuten
DVD 3
• Blind Eye 49 Minuten
• Cry God For Harry 49 Minuten
• Judgement 49 Minuten

Features:
Regisseur: Tony Wharmby
Cast: Michael Brandon (Déja Vu, The Lost Batallion, Dead Man Weds), Glynis Barber
(Blakes 7, The Hound Of The Baskervilles, Déja Vu), Ray Smith (Madame Bovary, Operation Daybreak, King Lear), Tony Osoba (Doctor Who, The Demon Headmaster, Family Affairs)
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Surround 2.0 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: TV Series
Speelduur: 534 Minuten
DVD release: 27/03/2007
Leeftijd: 12 jaar, geweld en grof taalgebruik

UIT HET ARCHIEF