:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: GRIMM LOVE
PERSBERICHT: GRIMM LOVE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-04-13 - Geplaatst door: Werner
GRIMM LOVE
Politiek mengt zich in Grimm Love
Een verbod lijkt in de maak

Op 1 mei a.s. komt de nu al controversiŽle en besproken film Grimm Love uit in de videotheek onder de vlag van Dutch FilmWorks. Nadat de film al in Duitsland is bestempeld als ongehoord en elke vorm van moraal missend en zelfs uiteindelijk verboden is, laat ook Nederland haar oordeel horen.

"Het blijkt dat een politieke partij gevallen is over de inhoud van Grimm Love en in Duitsland haar informatie heeft ingewonnen om ook voor Nederland een verbod te eisen." aldus een verontwaardigde Willem Pruijssers Ė CEO Dutch FilmWorks.

"Vanuit het oogpunt van vrije meningsuiting is het een gevaarlijk hellend vlak waar we ons op gaan bevinden als die partij haar plannen doorzet. Dit is werkelijk waar een stap terug naar de jaren '50 en dat moeten we niet willen."

Pruijssers gaat verder. "Het is ongehoord dat filmmakers en distributeurs voortdurend moeten werken onder de bedreiging monddood te worden gemaakt! Ik vermoed hier een strategie achter om censuur uit te oefenen door op deze manier vooral financiers van filmprojecten bang te maken. Waar ligt dan de grens? Het verhaal van Grimm Love is nu eenmaal echt gebeurd en de realiteit is wel het laatste waar we onze ogen voor moeten sluiten. Dutch FilmWorks zal hoe dan ook de release gewoon doorgang laten vinden."

Omdat er nog geen formele klacht is ingediend, kan de bewuste politieke partij om juridische reden niet bekend gemaakt worden.

Grimm Love:
Het op feiten gebaseerde Grimm Love gaat dieper in op de daden van Oliver Hartman, een homoseksuele kannibaal en moordenaar die een advertentie op internet had gezet waarin hij op zoek was naar een minnaar die bereid zou zijn zichzelf te laten vermoorden en op te laten eten.

Zonder tegenbericht zal Grimm Love per 1 mei a.s. verschijnen in het verhuurkanaal. Vooralsnog heeft DFW niet de intentie de release te vertragen of te versnellen.

UIT HET ARCHIEF