:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2007
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2007
Bron: Universal - Datum: 2007-04-22 - Geplaatst door: Werner
THE ILLUSIONIST
"A bizarre story of intrigue, magic and murder in turn-of-the-century Vienna"

Just an illusion?
The Illusionist is een romantische thriller die zich afspeelt in het 19de-eeuwse Wenen met in de hoofdrollen Eisenheim (Edward Norton), een brilliant illusionist, de machtshongerige kroonprins Leopold en de Hoofdinspecteur Uhl. Tussen Eisenheim en de Prins staat een vrouw die ze beiden beminnen: Hertogin Sophie von Teschen. Wanneer Sophie vermoord wordt teruggevonden, wendt Eisenheim zijn buitengewone krachten aan in een poging de inspecteur te overtuigen van de schuld van de kroonprins en de monarchie te vernietigen voor deze hem vernietigt.

Als we bedenken dat The Illusionist slechts de tweede film is die Neil Burger regisseerde, dan staat de liefhebber van intelligent filmvertier ongetwijfeld nog veel moois te wachten. Burger bewerkte de novelle van Steven Millhauser tot een meeslepend verhaal over magie, moord en intriges in het Wenen van ca. 1900. Als jongeman was Eisenheim stapelverliefd op de aristocratische Sophie. Klasseloze kalverliefde. Maar een relatie die, gezien zijn bescheiden afkomst, gedoemd was om te mislukken. Vijftien jaar en talloze omzwervingen later, keert Eisenheim als gevierd goochelaar terug naar Oostenrijk-Hongarije. Bekend genoeg om zelfs gekroonde hoofden naar zijn verbluffende shows te lokken. Zoals de machtige en arrogante kroonprins Leopold, die van plan is om gravin Sophie, jeugdliefde van de illusionist, te huwen. Tussen de liefdesrivalen ontbrandt een hetze waarin letterlijk en figuurlijk geen enkele truc wordt geweerd en politie-inspecteur Uhl – alweer een briljante Paul Giamatti – vaker dan hem lief is tussen twee vuren belandt. Prachtige fotografie, een ijzersterke cast, met naast Norton en Giamatti, ook Jessica Biel en Rufus Sewell, en een soundtrack van Philip Glass.

Technische fiche
Release: 24 mei
Met: Edward Norton, Paul Giamatti, Jessica Biel, Rufus Sewell, Eddie Marsan
Regie: Neil Burger
Beeld: 16:9
Audio: Engels DTS 5.1, Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0
Genre: Drama
Speelduur: 105 min.

Extra's:
• Interviews
• Featurette
• B-Roll
• Trailer



SIXTY SIX

Zomer 1966. Engeland is in de greep van het Wereldkampioenschap Voetbal. Voor de 12-jarige Bernie dient de belangrijkste dag van zijn leven zich aan: zijn bar mitswa, de dag waarop hij eindelijk een man wordt. Maar zijn familie heeft wel andere kopzorgen. Hun zaak dreigt failliet te gaan, het gedrag van hun oudste zoon is onrustwekkend en Bernies bar mitswa verhuist stilletjes naar het achterplan. Tot overmaat van ramp vindt zijn grote feest plaats op de dag van de finale, en uiteraard stoot Engeland door naar de eindronde. Dat moét wel een ramp worden. Een hartverwarmende komedie met een vleugje Billy Elliot, gebaseerd op jeugdherinneringen van de regisseur.

Release: 10 mei
Genre: komedie
Met: Eddie Marsan, Helena Bonham Carter, Stephen Rea, Catherine Tate
Regie: Paul Weiland



THE BLUE PLANET

The Blue Planet is een fantastische BBC-serie over het leven in en rondom de oceanen. De spectaculaire beelden laten zien hoe mooi en gevaarlijk de oceaan kan zijn. De adembenemende en mysterieuze wereld onder, boven en rondom de zee wordt voor het eerst uitgebreid in beeld gebracht dankzij unieke filmtechnieken en jarenlang onderzoek. Deze achtdelige reeks uit 2001 verschijnt nu opnieuw, op het Universal Green Label, een ultieme serie titels over mens, dier en natuur. De 3-delige box bevat de volgende afleveringen:

• The Blue Planet
• De Diepzee
• De Open Oceaan
• Bevroren zeeën
• Gematigde zeeën
• Koraalriffen
• Getijdenzeeën
• Kusten

Release: 3 mei
Genre: documentaire
Beeld: 16:9
Audio: Engels Dolby Surround 2.0

Extra:
• Making waves (50") en
• Deep Trouble (50")



SAFE MEN

Eindelijk verschijnt deze knotsgekke komedie van genrespecialist John Hamburg (Meet The Parents, Zoolander) op dvd! In Safe Men volgen we de belevenissen van twee talentloze loungezangers: Sam en Eddie. Ze worden door een maffiahandlanger (Paul Giamatti) per ongeluk aangezien voor de beste brandkastkrakers van de stad. Van toondove crooners moet het duo zich holderdebolder omscholen tot de ultieme inbrekerstandem. Uiteraard belanden ze van de ene hilarische situatie in de andere. Een komisch pareltje, voor het eerst op dvd!

Release: 17 mei
Genre: komedie
Met: Sam Rockwell, Steve Zahn, Mark Ruffalo, Josh Pais, Paul Giamatti
Regie: John Hamburg
Duur: 84 min.
Beeld: 1.85:1 (16:9 EA)
Audio: Engels Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Audiocommentaren
• Deleted Scenes
• Tick: kortfilm van de regisseur



THE AMAZING HOWARD HUGHES

De jonge Howard Hughes neemt de zaak van zijn overleden vader over en maakt er een miljardenbedrijf van. Hij investeert geld in eigen filmprojecten, papt aan met Hollywoodiconen als Katharine Hepburn (Tovah Feldshuh) en Billie Dove en zet zijn leven op het spel als testpiloot. Zo groeit hij uit tot een van 's werelds rijkste en meest bizarre kluizenaars, die alleen nog communiceert met zijn trouwe associé Noah Dietrich (Ed Flanders), en uiteindelijk zelfs niet meer met hem. Tommy Lee Jones vertolkt een van de legendes uit de Amerikaanse industriële geschiedenis, een man wiens leven ook Martin Scorsese inspireerde voor zijn film The Aviator.

Release: 17 mei
Genre: biografische film
Met: Tommy Lee Jones, Ed Flanders, Tovah Feldshuh
Regie: William Graham
Duur: 121 min.
Beeld: 16:9 EA
Audio: Engels 2.0 Mono

Extra's:
• Easter Egg on Main Menu



GONE

Gone, dat zich afspeelt tegen het verschroeiende décor van de prachtige, maar o zo verraderlijke Australische outback, vertelt het ijzingwekkende verhaal van twee jonge rugzaktoeristen op een romantische rondreis. Wanneer Sophie en Alex, een koppel jonge Britten, in Australië aankomen, sluiten ze een handige vriendschap met de enigmatische Amerikaan Taylor. Met zijn auto kunnen ze de platgetreden toeristische paden verlaten en de saaie witte zandstranden links laten liggen. Ze trekken het binnenland in, naar de échte outback. Maar terwijl de zon genadeloos zengt en de tarmac baan ruimt voor rood stof, sluipt bij Alex de twijfel binnen. Was het wel zo'n goed idee om met Taylor mee te reizen?

Release: 31 mei
Genre: thriller
Met: Amelia Warner, Shaun Evans, Scott Mechlowicz, Zoe Tuckwell-Smith
Regie: Ringan Ledwidge
Duur: 85 mun.
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Making of (29")
• Deleted scenes (8")