:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: FIRMIN
PERSBERICHT: FIRMIN
Bron: Universal - Datum: 2007-05-25 - Geplaatst door: Werner
FIRMIN
"Aaah. Dag schone jongen. En ge ziet er weer zo fris uit..." - Firmin Crets (Chris Van Den Durpel)
28 juni op dvd

Ex-bokser Firmin Crets woont in een bescheiden rijhuisje en is een fan van "Geen wonder dat ik ween" van Paul Severs. Het liedje heeft een speciale betekenis voor Firmin, omdat het hem herinnert aan zijn verloren liefde Germaine. Hun passionele liefdesrelatie eindigde abrupt toen Freddy White, zijn concurrent, hem tijdens de Belgische titelkamp in het oor fluisterde dat hij 'het' met Germaine gedaan had.

Germaine
De goedgelovige Firmin verloor niet enkel het kampioenschap, maar ook de liefde van zijn leven. Gekwetst door Firmins twijfel aan haar trouw, verliet Germaine België. Met een gebroken hart gaat Firmin aan de slag in de boksclub van zijn gewezen concurrent White. Wanneer Germaine plots naar haar geboortestad terugkeert is Firmin vastbesloten haar te heroveren, maar ze wijst zijn avances af.

Mohammed
Wanneer Mohammed Boutrous, een jonge talentrijke bokser, aankondigt dat hij getraind wil worden door 'de beste bokser van België', is White in z'n nopjes. Tot blijkt dat Mohammed Firmin bedoelt. White zet Firmin meteen aan de deur. Gemotiveerd door een verontwaardigde Germaine wordt Firmin uiteindelijk toch Mohammeds trainer, in de hoop zo zijn eer én de liefde van zijn leven terug te winnen ...

Technische fiche
Release 28 juni
Met: Chris Van den Durpel, Jan Decleir, Cathérine Kools, Said Assissi, Annick Christiaens
Regie: Dominique Deruddere
Duur: 95 min
Beeld: 1.85:1
Audio: Vlaams Dolby Surround 2.0, Dolby Digital 5.1, DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Extra's:
• teaser,
• bioscooptrailer,
• making of,
• fotogalerij

UIT HET ARCHIEF