:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2007
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2007
Bron: Warner - Datum: 2007-06-01 - Geplaatst door: Werner
THE PRESTIGE
Een vriendschap die omslaat in rivaliteit. Een rivaliteit met dodelijke gevolgen.

Een thriller die werd opgebouwd uit de ongrijpbare materie waaruit illusies bestaan. Achter het mysterie gaan geheimen schuil. Achter de geheimen schuilt een verbijsterende ontdekking. Zijn er geheimen die het waard zijn om voor te doden of te sterven?

De tweede film in het Warner Home Video aanbod die een gelijktijdige release kent op zowel reguliere DVD als op HDDVD en BLU-RAY disc. Op deze laatste twee dragers zullen het wervelende scenario en de magische sfeer u pas helemaal betoveren!

In deze mysterieuze,van spanning vibrerende thriller van regisseur Christopher Nolan (Batman Begins, Memento), spelen de rasacteurs Hugh Jackman en Christian Bale de twee goochelaars Robert Angier en Alfred Borden. In het Victoriaanse Londen, waar goochelaars op handen gedragen en als absolute idolen bewonderd worden, betreden zij gezamenlijk het pad naar de roem. Met zijn flitsende, gesofisticeerde verschijning toont Angier zich de perfecte entertainer terwijl Borden als creatief genie de flair en pr้sence mist om zijn magische idee๋n op het publiek over te brengen. Hun prille vriendschap als assistent-goochelaars raakt gehypothekeerd als ้้n van hun trucs zwaar verkeerd gaat. Vanaf dat punt ontwikkelt zich een intense rivaliteit tussen hen, die escaleert in een hevige concurrentie om de beste acts en een blinde gedrevenheid om elkaars beroepsgeheimen te achterhalen. Hun voortdurende gebalanceer op de slappe koord tussen uitdaging en verlangen, showtalent en wetenschap en vriendschap en ambitie drijft hen uiteindelijk een wonderbaarlijke wereld in waar ze de uiterste grenzen en donkerste hoeken van geloofwaardigheid,vertrouwen en het aanvaardbare verkennen... tot hun gevaarlijke spelletjes resulteren in dodelijk bedrog. Een film die al je aandacht opslorpt en waarvan het mysterie vraagt om een tweede visie... en nog ้้n... en nog ้้n...

Scarlett Johansson schittert naast Jackman en Bale als de goochelaarsassistente, die in hun onderlinge strijd zowel een machteloze pion als een actieve speler is. Uitmuntende bijrollen (waaronder Michael Caine en David Bowie) versterken dit ingenieuze verhaal met verrassende ontknoping. Met The Prestige liet Christopher Nolan zijn onmiskenbare talent los op het gelijknamige boek van de Engelse schrijver Christopher Priest, dat hij samen met zijn broer Jonathan tot een werkbaar script omtoverde. Om de magie van het Victoriaanse Engeland te cre๋ren, omringde Nolan zich met een beproefd team, dat zijn kunnen ook al bij Batman Begins bewees: de oscargenomineerde cinematograaf Wally Pfister (die met Nolan ook al samenwerkte aan Memento en Insomnia), productiedesigner Nathan Crowley (die Nolan ook bijstond bij Insomnia) en monteerder Lee Smith. Joan Bergin, die voor de televisieserie David Copperfield genomineerd werd voor een Emmy, ontfermde zich over het kostuumontwerp.

Technische fiche:
Regie: Christopher Nolan
Cast: Hugh Jackman, Christian Bale, Piper Perabo, Michael Caine, Rebecca Hall, Scarlett Johansson, Samantha Mahurin, David Bowie, Andy Serkis, Daniel Davis, Jim Piddock, Christopher Neame, Mark Ryan, Roger Rees, Jamie Harris
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Arabisch
Speelduur: ca. 125 min.
Releasedatum: 27 juni 2007

Extra's:
• Aantekeningen van de regisseur: The Prestige
• Filmische magie van Christopher Nolan: 5 Making-of korte films
• De kunst van The Prestige: productiefoto's, kostuums/sets, foto's achter de schermen en filmposters
• Bioscooptrailer



FLAGS OF OUR FATHERS / LETTERS FROM IWO JIMA 3-disc
Twee kanten van de geschiedenis. Een unieke dvd-ervaring.

De legendarische filmmaker Clint Eastwood snijdt tot in het diepste van de oorlog en onthult de zielen van mannen aan beide zijden van de strijd in een baanbrekend dubbel filmproject dat is ontvangen als zijn meesterwerk. Flags Of Our Fathers en Letters From Iwo Jima werden back-to-back geschoten waardoor ze op volgorde bekijken nog een extra dimensie geeft aan beide invalshoeken.

De reguliere dvd's worden in koopversie enkel in een 3-disc box uitgebracht. In
het oorlogsgeweld van Flags Of Our Fathers kunnen we ons onmiddellijk volledig onderdompelen dankzij de gelijktijdige release op HD DVD en BLU-RAY disc. Op de High Definition-versies van Letters From Iwo Jima is het nog even wachten.

FLAGS OF OUR FATHERS
Flags Of Our Fathers is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de hand van James Bradley en biedt een boeiende kroniek van Amerikaanse helden aan het front in de strijd en in de krantenkoppen thuis. Februari 1945. In Europa komt de overwinning eindelijk in zicht, maar in de Stille Oceaan woedt de strijd nog in alle hevigheid. Een van de cruciaalste en bloedigste slagen was de strijd om het eiland Iwo Jima. Het verhaal concentreert zich op de 6 mannen die daar de Amerikaanse vlag hesen op de Suribachi berg: een simpele handeling, die vastgelegd werd in ้้n van de meest iconische beelden uit de geschiedenis. Het beeld gaf een nieuwe impuls aan het oorlogsmoe๋ thuisfront en bracht een keerpunt teweeg dat misschien wel de overwinning van de geallieerden betekende. Het Amerikaanse publiek bombardeerde de 5 soldaten en 1 marinier tot instant helden. Enkele van hen lieten kort daarna het leven, maar de overlevenden werden uit de strijd geplukt om op het thuisfront de geallieerde strijd te gaan promoten. Alleen konden zij zich maar moeilijk met hun heldenstatus verzoenen in de wetenschap dat hun wapenbroeders intussen onverstoorbaar en zonder begeleidend trompetgeschal doorgingen met vechten en sterven voor diezelfde zaak en dat hun enige verdienste als helden eruit bestond toevallig voor de lens van een camera beland te zijn. Daarmee dringt Flags Of Our Fathers door tot in het hart van de enige echte emotionele waarheid achter oorlog: soldaten vechten voor hun land, maar sterven voor hun vrienden.

LETTERS FROM IWO JIMA
Het aangrijpende drama Letters From Iwo Jima laat op realistische wijze de nog nooit vertelde verhalen zien van de slecht toegeruste, maar woeste Japanse strijders die samen streden tegen ontzagwekkende Amerikaanse troepen tijdens een vreselijke veldtocht die 40 dagen duurde.Tientallen jaren na de verschrikkelijke confrontatie tussen Japanse en Amerikaanse soldaten op Iwo Jima, kwamen honderden brieven aan het licht die verzonden werden vanop het eiland. Deze geven gezichten en stemmen aan "de vijand". De Japanse soldaten werden erheen gezonden in de wetenschap dat ze naar alle waarschijnlijkheid niet zouden terugkeren. Onder hen Saigo, een bakker die er alles wil aan doen om zijn pasgeboren dochtertje toch nog te zien; Baron Nishi,een wereldberoemd Olympisch kampioen paardrijden; Shimizu, een militaire politieman wiens idealisme nog onaangetast bleef door de oorlogen; luitenant Ito, een strenge militair voor wie zelfmoord aanvaardbaarder is dan overgave. Zij staan stuk voor stuk onder leiding van luitenant-generaal Tadamichi Kuribayashi. Door zijn reizen doorheen Amerika beseft hij de uitzichtloosheid van hun situatie, maar verwierf hij ook strategisch inzicht in hoe het immense Amerikaanse leger dat vanuit de Stille Oceaan het eiland overrompelt het best het hoofd te bieden. Op weinig meer dan pure wilskracht en de vulkanische rots van het eiland zelf, transformeerde hij wat voorzien was als een snelle, bloederige nederlaag tot een hero๏sch en vindingrijk 40-daags gevecht. Resultaat: het bloed van bijna 7000 Amerikaanse en meer dan 20000 Japanse slachtoffers kleurde het zwarte zand van Iwo Jima. Hun opofferingen, onzekerheden, moed en lijden leven voort in hun brieven aan het thuisfront.

Waardering
Beide films zijn groots opgezet, elegant gemaakt, gedetailleerd uitgewerkt en bieden levendige, persoonlijke portretten van mannen in het heetst van de strijd. Geen van beide bleef dan ook ongelauwerd. Letters From Iwo Jima werd genomineerd voor 2 Golden Globes en won deze voor Beste Anderstalige Film. Ook Oscarnominaties bleven niet uit, met name voor Beste Film, Beste Regie, Beste Originele Scenario en Beste Geluidsmontage. Flags Of Our Fathers mocht rekenen op 2 Oscarnominaties en een Golden Globe nominatie voor Beste Regisseur.

Technische fiche:
Flags Of Our Fathers
Regie: Clint Eastwood
Cast: Ryan Phillippe, Jesse Bradford, Adam Beach, John Benjamin Hickey, John Slattery, Barry Pepper, Jamie Bell, Paul Walker, Robert Patrick, Neal Mcdonough, Melanie Lynskey, Thomas Mccarthy, Chris Bauer, Judith Ivey, Myra Turley
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Frans, Engels
Speelduur: ca. 126 min.
Releasedatum: 27 juni 2007

Extra's:
• Introductie door Clint Eastwood
• Woorden op schrift: ontwikkeling van het script
• Zes moedige mannen: introductie van de cast members
• De creatie van een epische film
• Het hijsen van de vlag: documentaire
• Een blik in het verleden: documentaire
• Visual effects
• Bioscooptrailer

Letters From Iwo Jima
Regie: Clint Eastwood
Cast: Ken Watanabe, Kazunari Ninomiya, Tsuyoshi Ihara, Ryo Kase, Shido Nakamura, Hiroshi Watanabe, Takumi Bando, Yuki Matsuzaki, Takashi Yamaguchi, Eijiro Ozaki, Nae, Nobumasa Sakagami, Akiko Shima, Lucas Elliott, Sonny Saito
taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Japans; in Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Arabisch, Grieks, Hebreeuws, IJslands, Portugees, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 134 min.
Releasedatum: 27 juni 2007

Extra's:
• "Rode Zon, Zwart Zand": het maken van Letters From Iwo Jima
• Bioscooptrailer



CLINT EASTWOOD COLLECTION
BOX 1:
- ABSOLUTE POWER
- THE BRIDGES OF MADISON COUNTY
- TRUE CRIME
BOX 2:
- DIRTY HARRY
- MAGNUM FORCE
- THE ENFORCER



In zijn intussen al meer dan 50 jaar durende carri่re bewees Clint Eastwood zich op verschillende vlakken een meester in de zevende kunst. 6 staaltjes van zijn kunnen werden verzameld in deze 2 boxen. Voor de films van box 1 nam hij telkens zowel regie als de hoofdrol voor zijn rekening. De films van Box 2 tonen hem stuk voor stuk in ้้n van zijn meest beklijvende rollen: politieinspecteur 'Dirty' Harry, een rol die hij tot vijfmaal toe zou vervullen.

ABSOLUTE POWER
Hij was waar hij niet moest zijn en hij zag wat hij niet had mogen zien. En wie gelooft er nu een professionele dief en ex-gevangene? Wie vertrouwt Luther Whitney als hij zegt dat hij een vrouw vermoord zag worden - en dat de man die voor haar dood verantwoordelijk is de president van de Verenigde Staten is? Eastwood weet het thrillergenre meesterlijk tot een hoger niveau te verheffen in deze film gebaseerd op de bestseller van David Baldacci. De cast met grote namen als Gene Hackman en Ed Harris zorgt voor tot in de puntjes afgewerkte personages, die een extra dimensie geven aan het kat-en-muis-spel tussen Whitney, de plaatselijke politie en de hoogste rangen van het Witte Huis.

THE BRIDGES OF MADISON COUNTY
Fotograaf Robert Kincaid reist voor National Geographic de wereld rond. Francesca Johnson is een brave huisvrouw, ergens in Iowa. Hun leven kabbelt rustig voort. Verwachtingen hebben ze al lang niet meer. Maar vier dagen na hun eerste ontmoeting zouden ze alles doen om hun nieuwe liefde niet te moeten verliezen. Oscarwinnaars Meryl Streep (die voor deze rol haar 10de Oscarnominatie kreeg) en Clint Eastwood stellen hun supersterstatus en acteertalent op overtuigende wijze ten dienste van de geliefde personages uit Robert James Wallers lyrische bestseller over liefhebben, keuzes maken en gevolgen dragen.

TRUE CRIME
Zuipschuit, rokkenjager, onverschillige vader. Je zou je eigen lijst kunnen maken met de tekortkomingen van journalist Steve Everett, maar daar is geen tijd voor. Een gevangene die in de dodencel van San Quentin zit zal om middernacht sterven - en Everett realiseert zich ineens dat deze man onschuldig is.

DIRTY HARRY
Harry Callahan is een keiharde, door de wol geverfde agent. Zijn domein: San Francisco. Zijn bijnaam: Dirty Harry. Vanaf de daken houdt een scherpschutter (Andy Robinson) die reeds tweemaal toesloeg en zichzelf Scorpio noemt, de stad
onder schot. Harry zal hem te grazen nemen... goedschiks of kwaadschiks, wat het "systeem" ook voorschrijft. De eerste film in de Dirty Harry-reeks blijft hoe dan ook een van de spannendste politiethrillers die ooit gemaakt werden.

MAGNUM FORCE
In San Francisco worden louche onderwereldfiguren bij bosjes vermoord. Misdadigers die hun terechte straf ontlopen zijn, krijgen naderhand de rekening gepresenteerd. En wie hem niet goed kent, denkt misschien dat Detective Harry Callahan dit soort praktijken wel met een wrang glimlachje zal goedkeuren. Maar dan heb je Harry verkeerd beoordeeld en dat hebben de moordenaars ook. Dirty Harry wordt geconfronteerd met het soort criminelen dat hij misschien niet verwacht, maar wel hartsgrondig veracht: die met een politiepenning. Met name een bende scherpschutters die het recht in eigen handen nemen.

THE ENFORCER
"Dirty" Harry Callahan is terug. Terug naar af, eigenlijk, want zijn no-nonsense aanpak bij een gijzelingszaak in een slijterij levert hem direct een overplaatsing van Moord- naar Personeelszaken op. Niet voor lang, echter... Wanneer terroristen een wapenarsenaal plunderen en dood en vernieling beginnen te zaaien in San Francisco, mo้ten de hoge pieten wel de hulp van The Enforcer inroepen: de Dirty detective is back in business.

Technische fiche:
Box 1:
Absolute Power ('97)
Regie: Clint Eastwood
Cast: Clint Eastwood, Gene Hackman, Ed Harris, Laura Linney, Scott Glenn, Dennis Haysbert, Judy Davis, E.G. Marshall, Melora Hardin, Kenneth Welsh, Penny Johnson, Richard Jenkins, Mark Margolis, Elaine Kagan, Alison Eastwood
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Portugees, Duits, Roemeens, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 116 min.
Releasedatum: 27 juni 2007

The Bridges Of Madison County ('95)
Regie: Clint Eastwood
Cast: Clint Eastwood, Meryl Streep, Annie Corley, Victor Slezak, Jim Haynie, Sarah Kathryn Schmitt, Debra Monk, Christopher Kroon, Phyllis Lyons, Richard Lage, Michelle Benes, Alison Wiegert, Brandon Bobst, Pearl Faessler, R.E. 'Stick' Faessler
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: kant A: Frans kant B: Engels; in Dolby Surround
stereo: Italiaans
Ondertiteling kant A & B: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Portugees, Engels voor
slechthorenden
Speelduur: ca. 129 min.
Releasedatum: 27 juni 2007

Extra's:
• Productie-informatie

True crime ('99)
Regie: Clint Eastwood
Cast: Clint Eastwood, Isaiah Washington, Lisa Gay Hamilton, James Woods, Denis Leary, Diane Venora, Bernard Hill, John Finn, Michael Mckean, Michael Jeter, Hattie Winston, Mary Mccormack, Penny Bae Bridges, Francesca Fisher-Eastwood, Laila Robins
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Portugees, Duits, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 112 min.
Releasedatum: 27 juni 2007

Extra's:
• Bioscooptrailer
• Documentaires: "The scene of the crime" en "True Crime: waargebeurde verhalen"
• Diana Krall videoclip "Why should I care?"

Box 2:
Dirty Harry ('71)
Regie: Don Siegel
Cast: Clint Eastwood, Harry Guardino, Reni Santoni, John Vernon, Andrew Robinson, John Mitchum, John Larch, Mae Mercer, Lyn Edgington, Ruth Kobart, Woodrow Parfrey, Josef Sommer, William Paterson, James Nolan, Maurice Argent
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Portugees, Duits, Roemeens, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 99 min.
Releasedatum: 27 juni 2007


Extra's:
• Documentaire "Dirty Harry's Way"
• "Dirty Harry: the original", nieuwe documentaire
• Diverse interviews
• Bioscooptrailer

Magnum Force ('73)
Regie: Ted Post
Cast: Clint Eastwood, Hal Holbrook, Mitch Ryan, David Soul, Kip Niven, Tim Matheson, Robert Urich, Felton Perry, Maurice Argent, Margaret Avery, Richard Devon, Tony Giorgio, Jack Kosslyn, Bob March, Bob Mcclurg
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Portugees, Duits, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 118 min.
Releasedatum: 27 juni 2007

Extra's:
• The Hero cop: Yesterday and today
• Bioscooptrailer

The Enforcer ('76)
Regie: James Fargo Cast: Clint Eastwood, Tyne Daly, Harry Guardino, John Mitchum, John Crawford, Bradford Dillman, Deveren Bookwalter, Samantha Doane, Robert F. Hoy, Jocelyn Jones, M.G. Kelly, Nick Pellegrino, Albert Popwell, Rudy Ramos, Bill Ackridge
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Portugees, Duits, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 93 min.
Releasedatum: 27 juni 2007

Extra's:
• "Harry Callahan/Clint Eastwood: something special in films", korte film
• Bioscooptrailer



MCLEOD'S DAUGHTERS serie 4 Vol. 2, 4-disc

Studenten die dachten dat de rodeoschool een makkie zou zijn, komen van een kale reis terug. En voor Kate blijkt het avontuur al helemaal een onaangenaam staartje te krijgen. Intussen blijven de al dan niet wederzijdse verliefdheden de gemoederen bedaren - of net niet - : Nick en Tess blijven elkaar aantrekken en afstoten en ook Stevie en Kane voelen wel iets voor elkaar. Geluk en verdriet liggen dicht bij elkaar nu Drovers Run afscheid moet nemen van oude vrienden en enkele nieuwe gezichten hun opwachting maken op de ranch... Deze 4 DVD box bevat zestien afleveringen, goed voor bijna twaalf uur McLeod's Daughters.

Technische fiche:
Creatie: Posie Graeme-Evans, Caroline Stanton
Regie: Karl Zwicky, Chris Martin-Jones, Ray Quint, Arnie Custo
Cast: Aaron Jeffery, Rachael Carpani, Bridie Carter, Myles Pollard, Simmone Mackinnon, Michala Banas
Taalkeuze in stereo: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 45 min. per aflevering
Releasedatum: 13 juni 2007



DIERENPRET BOX
- MIJN HONDJE SKIP
- BLACK BEAUTY
- CATS & DOGS


Dankzij deze verzamelbox wordt het toch nog een gezellige beestenboel tijdens regenachtige zomerdagen of rustige vakantiemomenten.

MIJN HONDJE SKIP
Wie zegt dat je beste vriend een mens moet zijn? Niet Willie Morris (Frankie Muniz), die voor zijn verjaardag een slimme hond met de naam Skip krijgt. Skip enWillie worden beste maatjes. Samen beleven ze een spannend avontuur met een stel onhandige smokkelaars, krijgen allemaal nieuwe vrienden en zelfs het mooiste meisje op school wil hun vriendinnetje zijn. Mijn Hondje Skip is een warme en humoristische film die de hele familie rechtop zal doen zitten, smekend om meer!

BLACK BEAUTY
Sinds 1877, het jaar waarin hij voor het eerst gepubliceerd werd, heeft de roman Black Beauty van Anna Sewell altijd al tot de meest geliefde dierenverhalen ter wereld behoord.Het verhaal staat helemaal in het teken van een opmerkelijk zwart paard met een witte bles op het voorhoofd. Door vreugdevolle maar toch ook hartverscheurende gebeurtenissen in zijn leven komt hij van het idyllische platteland in Londen terecht.De film werd geschreven en geregisseerd door Caroline Thompson (The Secret Garden, 1993). Het verhaal werd al vaak verfilmd, maar dit is de eerste keer dat men erin geslaagd is zo dicht bij het boek te blijven. Wie deze film gezien heeft, zal voor altijd het opstandige merrieveulen Ginger en de ondeugende Merrylegs in zijn hart koesteren, maar natuurlijk ook Beauty zelf, die door zijn zacht karakter het hart van heel wat mensen weet te veroveren, zo ook dat van boer Grey (Sean Bean),de jonge Joe Green (Andrew Knott) en de zachtaardige koetsier Jerry Barker (David Thewlis).

CATS & DOGS
In onze huizen, tuinen en straten woedt een eeuwenoude, geheime oorlog. Buiten ons blikveld bestrijden honden en katten elkaar met de modernste communicatiemiddelen en technische snufjes.Wanneer de excentrieke professor Brody (Jeff Goldblum) de laatste hand legt aan een vaccin dat alle menselijke allergie๋n voor honden neutraliseert, lanceert de sluwe Pers Mr.Tinkles vanuit z'n sjieke hoofdkwartier een allesbehalve poeslief tegenoffensief. De Brodys zijn zich van geen kattenkwaad bewust, maar gelukkig snellen de honden ter hulp, hun onervaren, maar aandoenlijk hondstrouwe Beagle pup Lou op kop! Met zijn hilarische humor en verbluffende digitale effecten blaast deze film de uitdrukking "als kat en hond" negen nieuwe levens in. Wie verwerft uiteindelijk de gunst van de mensen en de totale wereldheerschappij? Het antwoord krijgt u in deze hondsdolle,katastrofale komedie, Als Kat En Hond.

Technische fiche:
Mijn Hondje Skip
Regie: Jay Russell
Cast: Frankie Muniz, Diane Lane, Luke Wilson, Kevin Bacon, Bradley Coryell, Daylan Honeycutt, Cody Linley, Caitlin Wachs, Peter Crombie, Clint Howard, Mark Beech, Susan Carol Davis, David Pickens, Lucile Doan Ewing, Nathaniel Lee Jr.
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1 kant A: Engels, Frans, Duits; kant B: Nederlands, Engels, Zweeds, Hongaars
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Zweeds, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca. 92 min.
Releasedatum: 13 juni 2007


Extra's:
• Audiocommentaar van de regisseur
• Audiocommentaar van Frankie Muniz en Mathilde Decagney
• Weggelaten sc่nes met commentaar
• Bioscooptrailer

Black Beauty
Regie: Caroline Thompson
Cast: Sean Bean, David Thewlis, Jim Carter, Peter Davison, Alun Armstrong, John Mcenery, Eleanor Bron, Peter Cook, Adrian Ross Magenty, Alan Cumming, Lyndon Davies, Georgina Armstrong, Gemma Paternoster, Anthony Walters, Rosalind Ayres
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Portugees,
Duits, Roemeens, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 85 min.
Releasedatum: 13 juni 2007

Extra's:
• Bioscooptrailer

Cats & Dogs
Regie: Lawrence Guterman
Cast: Jeff Goldblum, Elizabeth Perkins, Alexander Pollock, Alec Baldwin, Tobey Maguire, Sean Hayes, Susan Sarandon, Joe Pantoliano, Michael Clarke Duncan, Jon Lovitz, Charlton Heston
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Nederlands, Engels, Frans, Turks
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Speelduur: ca. 84 min.
Releasedatum: 13 juni 2007

Extra's:
• Audiocommentaar van de acteurs die de stemmen van de honden en katten doen en
van de regisseur
• 2 achter de schermen documentaires
• Storyboard vergelijkingen
• Bioscooptrailer
• DVD-ROM-extra's



VAKANTIEPRET BOX
- SPOT
- DUMA
- KANGAROO JACK


Een verzamelbox vol knotsgek dierenplezier die elk risico op verveling tijdens de vakantie vakkundig in de kiem zal smoren!

DUMA
Een avonturenfilm voor de hele familie moet uiteraard een beetje tempo hebben. Dat treft, want in de tijd die het kostte om de vorige zin te lezen, kan een jachtluipaard versnellen van 0 naar 100 km/uur! Carroll Ballard (The Black Stallion, Fly Away Home) regisseerde dit spannende verhaal over de 12-jarige Xan (Alexander Michaletos), die jachtluipaardjong Duma heeft grootgebracht. Duma is nu zijn beste vriend en bodyguard. Als mensen het dier van zijn vrijheid willen beroven, besluit Xan om Duma terug te brengen naar de wildernis. Op zijn tocht door het barre Zuid-Afrikaanse landschap worden zijn moed en vastberadenheid danig op de proef gesteld. Xan krijgt te maken met rondsluipende leeuwen, krokodillen, stroomversnellingen en een mysterieuze doler (Eamonn Walker), die het dier misschien wil uitleveren om aan geld te komen. Leef mee met Xan op deze onvergetelijke tocht, die hem leert dat vriendschap soms betekent dat je moet loslaten.

SPOT
Kun je tegelijkertijd Hond en FBI-agent zijn? Spot wel! Hij is een perfect afgerichte politiehond en een gewaardeerd lid van de FBI. De excentrieke postbode Gordon (David Arquette), die beweert dat hij alle honden de baas is, krijgt Spot per ongeluk in huis terwijl hij babysit op James, het zoontje van zijn mooie buurvrouw. Slim als hij is,neemt Spot het roer over en sluit vriendschap met James. Dat levert al snel een reeks spannende avonturen op. Zelfs de postbode begint Spot leuk te vinden. Maar van zulke fratsen is de FBI niet gediend. Spots politiebaas - Agent Murdoch - eist dat Spot weer in "reguliere" dienst treedt. Nu moet Spot kiezen: terug in zijn strijd tegen de maffia of kiezen voor een familieleven...

KANGAROO JACK
Kangoeroe nog an toe! Twee Amerikaanse vrienden moeten in opdracht van de maffia 50.000 dollar afleveren in Australi๋. Maar Kangaroo Jack, een gebuidelde grapjas met een stevige rechtse (en linkse), gaat onverwacht met de poen aan de haal. Het startschot is gegeven voor een knettergekke achtervolging en een hilarische familiefilm met spectaculaire speciale effecten. Van de producer van Armageddon en Remember The Titans, Jerry Bruckheimer.

Technische fiche:
Duma
Regie: Carroll Ballard
Cast: Alexander Michaletos, Mary Makhatho, Campbell Scott, Nthabiseng Kenoshi, Hope Davis, Jennifer Steyn, Nicky Rebelo, Garth Renecle, Andre Stolz, Charlotte Savage, Ronald Shange, Eamonn Walker
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Arabisch, IJslands, Hebreeuws, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 95 min.
Releasedatum: 13 juni 2007

Extra's:
• Bioscooptrailer
• Extra sc่nes

Spot
Regie: John Whitesell
Cast: David Arquette, Leslie Bibb, Michael Clarke Duncan, Paul Sorvino, Angus T. Jones
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Portugees, Duits, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 94 min.
Releasedatum: 13 juni 2007

Extra's:
• Spot's Silly Dog Tricks: Winnaars van de wedstrijd
• Audiocommentaar van regisseur J. Whitesell
• Videoclip "As Long As You're Loving Me" van Vitamin C
• Bioscooptrailer

Kangaroo Jack
Regie: David Mc Nally
Cast: Estella Warren, Bill Hunter, Christopher Walken, Dyan Cannon, Jerry O'Connell, Marton Csokas, Anthony Anderson, Isla Fisher, David Ngoombujarra, Michael Shannon
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Duits, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 85 min.
Releasedatum: 13 juni 2007

Extra's:
• 2 audiocommentaren
• Casting sessie: dierenauditie
• Behind the gas: de soundmixer is op zoek naar het perfecte geluid van een win derige kameel
• Jackie Leg'sDance Grooves
• Buideldier magie
• Bloopers en weggelaten sc่nes
• Bioscooptrailer
• DVD-ROM extra's



A.I. - ARTICIFIAL INTELLIGENCE ('01) 1-disc

In dit intelligente, aangrijpende meesterwerk schetst Steven Spielberg,op aangeven van de legendarische Stanley Kubrick, een toekomstige wereld waarvan de leefbare oppervlakte door het broeikaseffect fel is afgenomen. De wetenschap heeft echter een duizelingwekkend hoge vlucht genomen en gesofisticeerde robots -Mechas -helpen de mensen in alle aspecten van hun leven. Maar David (Haley Joel Osment), een prototype kindrobot dat geprogrammeerd is om onvoorwaardelijke liefde te geven, wordt door z'n menselijke familie "gedumpt".In een vreemde,wrede wereld gaat David op zoek naar wie hij echt is. De liefdesrobot Gigolo Joe (Jude Law) ontfermt zich over hem en begeleidt hem op zijn fascinerende zoektocht. A.I. is een spectaculair sprookje, met ontroerende vertolkingen en verbluffende special effects.

Technische fiche:
Regie: Steven Spielberg
Cast: Haley Joel Osment, Frances O'connor, Sam Robards, Jake Thomas, Jude Law, William Hurt, Ken Leung, Clark Gregg, Kevin Sussman, Tom Gallop, Eugene Osment, April Grace, Matt Winston, Sabrina Grdevich, Theo Greenly
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1 EX: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Portugees, Duits, Roemeens, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 140 min.
Releasedatum: 18 juni 2007

Extra's:
• Documentaire over A.I. naar het scherm brengen



THE NAME OF THE ROSE ('86) 1-disc
Ze geloofden in god, maar deden zaken met de duivel.

Een moordenaar waart rond in een middeleeuws klooster, maar Sean Connery zit hem op de hielen. Het is het werk van de Duivel. Althans, dat beweren enkele kwaadsprekers wanneer een 14de-eeuws klooster wordt opgeschrikt door een reeks bizarre sterfgevallen. Anderen leggen een verband tussen de doden en het Boek Openbaring. Maar Broeder William van Baskerville denkt er het zijne van. Hij is vastbesloten een moordenaar te pakken aan de hand van feiten en denkwerk, de werktuigen van een ketter. Sean Connery, die voor zijn vertolking van de geslepen William een BAFTA – de Britse Oscar – in de wacht sleepte, schittert in deze meeslepende bewerking van de bestseller van Umberto Eco. Christian Slater speelt de rol van Adso, het hulpje van de religieuze speurneus, een jonge knaap die zich in het schemergebied van zijn intellectueel en seksueel ontluiken bevindt. F. Murray Abraham, de Inquisiteur, is de vleesgeworden arrogantie. Regisseur Jean-Jacques Annaud verfilmde dit sfeervolle misdaadverhaal in een authentiek 12de-eeuws klooster, waar scherpgesneden gezichten onverwachts uit het duister opdoemen.

Technische fiche:
Regie: Jean-Jacques Annaud
Cast: Sean Connery, Christian Slater, Helmut Qualtinger, Elya Baskin, Michael Lonsdale, Volker Prechtel, Feodor Chaliapin Jr., William Hickey, Michael Habeck, Valentina Vargas, Urs Althaus, Ron Perlman, Leopoldo Trieste, Franco Valobra, Vernon Dobtcheff
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Surround 2.0: Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 126 min.
Releasedatum: 18 juni 2007

Extra's:
• Soundtrack geremasterd in Dolby Digital 5.1
• De originele making of documentaire "The Abbey of Crime: Umberto Eco's The Name Of The Rose"
• Commentaar van regisseur Jean-Jacques Annaud
• Gloednieuwe videoreisreportage met Jean-Jacques Annaud
• Bioscooptrailer



DOCTOR ZHIVAGO ('65) 1-disc

In de Sovjet- Unie van weleer was de roman Doctor Zhivago lange tijd verboden. Het manuscript werd uiteindelijk naar het Westen gesmokkeld en vervolgens verfilmd door David Lean. Het werd een van de grote klassiekers van de 20ste eeuw.Op meesterlijke en vooral meeslepende manier brengt Lean het verhaal in beeld. Liefde, passie, politiek, armoede en rijkdom vormen de rode draad in Doctor Zhivago, die met 5 Oscars werd bekroond. In deze geheel gerestaureerde digitale versie van het Russische epos, zien we het verhaal van Youri Zhivago dat zich afspeelt in een tumultueus en verdeeld Rusland aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Youri is dichter – een groot dichter – en tevens arts. Of het nu gaat om zijn liefde voor Tonya, een jeugdvriendin die uiteindelijk zijn vrouw wordt, om zijn passie voor Lara, de vrouw van zijn leven, om de schandelijke onrechtvaardigheid van het uitstervende tsarisme of om de meedogenloze wreedheden van het zegevierende bolsjewisme: Dokter Zhivago is een buitengewoon scherpzinnig en te allen tijde diep menselijk man. Zijn verhaal speelt zich af op de meest opmerkelijke en relevante achtergrond van de eeuw... de Russische Revolutie, en eindigt bij het aanbreken van de Tweede Wereldoorlog, in september 1939. Onvergetelijke sequenties zoals de straatrevolutie, de charges, de treinrit door de besneeuwde Oeral. En natuurlijk zijn er de indrukwekkende vertolkingen van Omar Sharif, zijn geliefde Julie Christie (gekozen Beste Actrice van National Board of Review) en talloze andere grote namen. De schitterende filmmuziek (vooral het wereldberoemde "Lara's Theme"/ "Somewhere my Love") werd gecomponeerd door Maurice Jarre, die voor de Soundtrack werd bekroond met een Oscar.

Technische fiche:
Regie: David Lean
Cast: Omar Sharif, Julie Christie, Rod Steiger, Geraldine Chaplin, Alec Guinness, Tom Courtenay, Siobhan Mckenna, Ralph Richardson, Rita Tushingham, Jeffrey Rockland, Tarek Sharif, Bernard Kay, Klaus Kinski, G้rard Tichy, Noel Willman
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Duits, Roemeens, Bulgaars, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 192 min.
Releasedatum: 18 juni 2007

Extra's:
• Introductie van Omar Sharif
• Audiocommentaar van Omar Sharif, Rod Steiger en Sandra Lean
• Muziektrack



Overgie releases in juni en juli

27 juni 2007:
• The Prestige (Blu-Ray)
• Flags Of Our Fathers (Blu-Ray)
• The Last Samurai (Blu-Ray)
• Superman (Extended Edition) (Blu-Ray)
• Goodfellas (Blu-Ray)
• The Fugitive (Blu-Ray)
• The Island (Blu-Ray)
• Enter The Dragon (Blu-Ray)
• The Prestige (HD-DVD)
• Flags Of Our Fathers (HD-DVD)
• Superman (Extended Edition) (HD-DVD)
• V For Vendetta (HD-DVD)
• The Fugitive (HD-DVD)
• Enter The Dragon (HD-DVD)

11 juli 2007:
* Blood Diamond
* Raw Feed #3: The Believers (aka Exorcism)
• Blood Diamond
• Raw Feed #3: The Believers (aka Exorcism)
• Mcleod's Daughters, seizoen 5 Vol. 1 (4-disc)
• Wire In The Blood, seizoen 3 (4-disc)
• Everybody Loves Raymond, Seizoen 8 (5-disc)
• The O.C., Seizoen 4 (5-disc)
• Supernatural, Seizoen 2 Vol. 1 (3-disc)
• The Closer, Seizoen 2 (4-disc)
• The Hitchhiker, Vol. 2 (2-disc)
• Chris Rock Show, Seizoen 1 & 2 (3-disc)
• When The Levees Broke (3-disc)
• Rio Bravo S.E. (2-disc)
• Nightmares And Dreamscapes, From The Stories Of Stephen King (3-disc)
• Harry Potter Collectie Jaar 1 & 2 (2-disc)
• Harry Potter Collectie Jaar 3 & 4 (2-disc)
• Ajax Seizoensoverzicht 2006/2007
• Blood Diamond (Blu-Ray)
• Mad Max 2 (Blu-Ray)
• Unforgiven (HD-DVD)
• Mad Max 2 (HD-DVD)


Recent nieuws van dezelfde bron