:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: SAW III
PERSBERICHT: SAW III
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-07-03 - Geplaatst door: Werner
SAW III SUPREME EDITION
Jigsaws moeilijkste proef

Jigsaw (Tobin Bell), de seriemoordenaar die zijn slachtoffers telkens een laatste kans geeft om te tonen dat ze echt willen leven voor zijn dodelijke vallen dichtklappen, leeft nog... maar niet lang meer. Hij heeft immers een dodelijke hersentumor en rekent op zijn pupil, Amanda (Shawnee Smith), om zijn werk voort te zetten. Om ervoor te zorgen dat Jigsaw zijn laatste spel kan meemaken, ontvoert Amanda de gepijnigde dokter Lynn Denlon (Bahar Soomekh). Terwijl Jigsaws nieuwste slachtoffer, de getormenteerde Jeff Reinhart (Angus Macfadyen), zich een weg moet banen doorheen een doolhof vol vallen, moet zij de psychopaat zo lang mogelijk in leven houden. Ondertussen moet Jeff een extreem moeilijke test doorstaan. Sinds hij zijn zoon heeft verloren in een auto-ongeluk, is Jeff een getormenteerde ziel. Jigsaw biedt hem echter de kans om wraak te nemen op degenen die verantwoordelijk zijn voor wat er gebeurd is. Onderweg zal Jeff een aantal moeilijke beslissingen over dood of leven moeten nemen...

Saw III is de bloedstollende afsluiter van de eerste Saw-trilogie. De innoverende vertelstijl, intense cinematografie en creatieve maar dodelijke beproevingen zorgden ervoor dat de Saw-films overal ter wereld een grote schare fans wisten te veroveren. Dutch FilmWorks geeft Saw III dan ook een welverdiende behandeling en brengt een 'Supreme Edition' uit. Deze keer was een knap Steelbook met daarin twee dvd's niet genoeg; het geheel werd ook in een speciale wikkel gestopt en voorzien van verschillende extra's!

Liner notes
Jeff Reinhart (Angus Macfadyen) wordt wakker in een oude vleesfabriek. Al snel blijkt dat hij een pion is in het nieuwste ziekelijk spelletje van seriemoordenaar Jigsaw (Tobin Bell). Deze biedt Jeff de kans om wraak te nemen op degenen die volgens hem medeverantwoordelijk zijn voor de dood van Jeffs zoon. Jeff zal een aantal vallen moeten trotseren, waarbij hij zich telkens zal moeten afvragen wat hij wilt doen: het leven redden van iemand die te maken had met het ongeluk, zelfs als dat hemzelf in gevaar brengt, of die persoon op gruwelijke wijze laten sterven. Ondertussen vreest Jigsaw dat hij de test niet volledig zal kunnen meemaken. Hij lijdt immers aan een dodelijke hersentumor. Om lang genoeg in leven te kunnen blijven, laat hij zijn rechterhand, de krankzinnige Amanda (Shawnee Smith) dokter Lynn Denlon (Bahar Soomekh) ontvoeren. Als ze er niet in slaagt Jigsaws levensspanne lang genoeg te rekken, zal ook zij het slachtoffer worden van een dodelijke val...

Bijna zag Saw III nooit het levenslicht. Ondanks het immense succes van de vorige twee films, zagen de drie filmmakers die verantwoordelijk waren voor de reeks - Darren Lynn Bousman, James Wan en Leigh Whannell - het aanvankelijk niet zitten om een derde luik te maken. Nadat de studio het trio onder druk zette door te dreigen om een vervolg te maken zonder hun inmenging, werd er echter toegegeven. Gelukkig, maar, want Saw III bouwt op uitstekende wijze verder op de vorige twee films. De personages worden meer uitgediept en we komen zo veel meer te weten over zowel Jigsaw als Amanda. Saw III is bij momenten ijzingwekkend, soms gruwelijk en altijd spannend!

Specificaties
Regisseur: Darren Lynn Bousman (Butterfly Dreams, Identity Lost, Saw II)
Cast: Tobin Bell (The Firm, The Quick And The Dead, Saw), Shawnee Smith (Saw, The Island, Repo! The Genetic Opera), Angus Macfadyen (Cradle Will Rock, Titus, Equilibrium), Bahar Soomekh (Intermission, Crash, A Lousy Ten Grand)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Horror/thriller
Speelduur: 109 minuten
Leeftijd: 16, angst en geweld
DVD release : 24/07/2007

Extra's:
The traps of Saw 3
The Details of Death: The Props of Saw 3
Darren's Diary: Anatomy of a Director
Deleted Scenes
Trailer
Photo Gallery
Liner Notes
Film met commentary track regisseur en producer
Also or Soon Available
Speelduur Extra's: 44 minuten

Extra info Supreme Edition
De supreme edition is een uniek verzamelexemplaar, bestaande uit een Steelbook met daaromheen een zogenaamd Bloodpack (een zak met fake bloed) en een gestanste wikkel. In deze editie zitten ook nog twee extra's: een poster en speciale Saw III tanden. Degene die in zijn (of haar) verpakking een gouden tand (1 maal) heeft zitten, krijgt een super Saw III hoofdprijs. Degene die een zilveren tand (5 maal) in zijn (of haar verpakking) heeft krijgt een Saw III pakket. (Definitieve prijzen worden nog bepaald.)