:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: ESSENTIAL CINEMA WORP 4
PERSBERICHT: ESSENTIAL CINEMA WORP 4
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-07-27 - Geplaatst door: Werner
ESSENTIAL CINEMA JULI
Vierde worp van tien klassefilms!
DVD release: 24/07/2007

Op 24 juli 2007 laat Dutch FilmWorks een vierde worp van tien klassefilms op de mensheid los. Na het succes van de vorige drie Essential Cinemareeksen kunnen liefhebbers van de betere prenten zich alweer verheugen op een worp vol pareltjes. Ook nu weer wordt alles in een knap wit uniform en met een mooi boekje aangeboden, terwijl er heel wat aandacht werd besteed aan het samenstellen van een zo veelzijdig mogelijk pakket! Natuurlijk zijn zoals voorheen alle films afzonderlijk beschikbaar. De tien titels zijn:

- De stijlvolle erotiek van Black Angel
Winnaar van een zilveren lint voor beste kostuumontwerp
- De scherpe politieke thriller The Contender
Genomineerd voor twee Oscars, nog eens 16 nominaties en een prijs
- De angstaanjagende prent over een nucleaire holocaust The Day After
Winnaar van twee Emmy's, nog eens 10 nominaties en 3 prijzen
- Het absolute meesterwerk van Federico Fellini La Dolce Vita
Winnaar van een Oscar, zes andere prijzen en zeven nominaties
- De meesterlijke en moreel ambiguë spionagethriller The Ipcress File
Winnaar van drie BAFTA Film Awards, vier nominaties en twee andere prijzen
- Het rauwe schokfeest Mondo Cane
Genomineerd voor een Oscar, een Gouden Palm en een Grammy. Nog 1 nominatie en winnaar van de Davidprijs voor beste productie
- De intelligente en hilarische grensoverschrijdende komedie Monsoon Wedding
Zeven prijzen en negen nominaties, voor onder andere een Golden Globe
- Een van de beste Stephen King verfilmingen ooit The Shawshank Redemption
Genomineerd voor zeven Oscars. Daarbuiten nog dertien nominaties en elf prijzen
- De sublieme documentaire Spellbound
Genomineerd voor een Oscar. Nog eens zes nominaties en veertien prijzen
- De aangrijpende film over de jodenvervolging Voyage Of The Damned
Genomineerd voor drie Oscars. Nog eens zes nominaties en een prijsBLACK ANGEL

Synopsis:
Italië. Maart, 1945. Livia (Anna Galiena) is de echtgenote van een hooggeplaatste ambtenaar. Ze wil naar Venetië, waar ze een afspraak heeft met haar minnaar, de Duitse officier Helmut. Tijdens de reis herbeleeft ze de hoogtepunten van haar vurige verhouding met Helmut, een verhouding die voortkwam uit haar brandende verlangen naar seksualiteit. Echter eenmaal in Venetië wacht haar een verrassing... Met Black Angel keert Tinto Brass, de meester van de erotische film, terug naar thema's die hij eerder uitdiepte in zijn legendarische film Salon Kitty. Black Angel is erotiek van de meest stijlvolle soort.

Tagline: Tinto Brass' Black Angel is erotiek van de meest stijlvolle soort
Original Soundtrack by Ennio Morricone

Specificaties:
Regisseur: Tinto Brass
Cast: Anna Galiena (Virgin Territory, Fade To Black, Jamón Jamón), Gabriel Garko (The Ignorant Fairies, Callas Forever, Il Bello Delle Donne), Loredana Cannata (La Donna Lupo, Il Bello Delle Donne, La Squadra)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital Italiaans Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Erotiek
Speelduur: 122 Minuten
Leeftijd: 16 jaar, SeksMONDO CANE

Synopsis:
In Mondo Cane gaan de filmmakers Jacopetti en Prosperi over de hele wereld op jacht naar beelden van bizarre rituelen en schokkende verschijnselen. Mens noch dier wordt gespaard! In Azië wordt een stier met één ferme zwaardslag onthoofd; in Portugal rijgt een stier een stierenvechter aan zijn hoorns. Door een scherpe montage, waarbij bloederige taferelen uit alle windstreken met elkaar worden vergeleken, bewijst de film dat de wereld overal even bizar en bruut is. De betoverende muziek van Riz Ortolani werd genomineerd voor een Oscar en een Grammy Award.

Tagline: Genomineerd voor een Oscar
All The Scenes You Will See In This Film Are True And Taken Only From Life

Specificaties:
Regisseurs: Paolo Cavara Gualtiero Jacopetti en Franco E. Prosperi
Cast: Paolo Cavara (Director and writer), Gualtiero Jacopetti (Director and writer), Franco E. Prosperi (Director)
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Digital 2.0 Italiaans Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Documentaire
Speelduur: 98 Minuten
Leeftijd: 16 jaar, GeweldVOYAGE OF THE DAMNED

Synopsis:
Voyage Of The Damned vertelt de uit 1939 waargebeurde geschiedenis van schip met aan boord 937 Duitse joden die een veilige reis naar Cuba wordt beloofd. Ze vertrekken vol met vreugde vanuit Hamburg, op weg naar hun nieuwe leven. Maar dan blijkt dat dit alles georganiseerd was door een stel Nazi's die op propaganda uit waren. Als ze niet in de haven van Cuba worden toegelaten zijn ze gedwongen naar Duitsland terug te keren. De passagiers leven in angst zonder te weten wat er met ze zal gebeuren... Naar de novel van Gordon Thomas en Max Morgan Witts. Geregisseerd door Stuart Rosenberg met o.a. Faye Dunaway, Oskar Werner en Lee Grant

Tagline: The incredible story of the ship that shamed the world

Specificaties:
Regisseur: Stuart Rosenberg
Cast: Orson Welles, Faye Dunaway, Malcolm McDowell, Max Von Sydow, James Mason
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Digital 2.0 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Speelfilm
Speelduur: 151 Minuten
Leeftijd: 12 jaar, Geweld en Grof TaalgebruikMONSOON WEDDING

Synopsis:
Terwijl de monsoen de stad New Delhi onderdompelt in een zwoele romantische atmosfeer, maakt de familie Verma zich op voor het huwelijksfeest van hun dochter Aditi. Vader Lalit probeert de trouwerij in goede banen te leiden, maar hij raakt steeds nerveuzer van al die familieleden die van heinde en ver zijn gekomen om het feest bij te wonen. Van de opgefokte huwelijksplanner Dubuy hoeft hij geen hulp te verwachten. Hij heeft immers meer oog voor de mooie huishoudster Alice. Tot overmaat van ramp blijkt Aditi twijfels te hebben over haar huwelijk. Lalit ziet met lede ogen aan hoe het huwelijksfeest dreigt uit te lopen op een ramp... Monsoon Wedding is een hartverwarmende romantische komedie in kleurrijke Bollywood-stijl! Regisseur Mira Naïr won enkele jaren geleden voor Salaam Bombay! al een Oscarnominatie voor beste buitenlandse film en sleepte met Monsoon Wedding een meer dan verdiende Gouden Leeuw in de wacht tijdens het Filmfestival van Venetië.

Tagline: The rain is coming... and so is the family!
Genomineerd voor een Golden Globe

Specificaties:
Regisseur: Mira Nair
Cast: Naseeruddin Shah (Krrish, The League Of Extraordinary Gentlemen, The Perfect Murder), Lillete Dubey (Vanity Fair, Kal Ho Naa Ho, Fanaa), Roshan Seth (Guru, Proof, Vertical Limit)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 2.0 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Romantische Komedie
Speelduur: 109 Minuten
Leeftijd: 6 jaar, GeweldTHE SHAWSHANK REDEMPTION

Synopsis:
Zeven Oscarnominaties, waaronder die voor Beste Film en Beste Acteur, kreeg deze verfilming van Stephen King's verhaal over hoop, vriendschap en overleving binnen de muren van een streng bewaakte gevangenis. Bankier Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt valselijk beschuldigd van moord. Hij krijgt levenslang en wordt naar de Shawshank gevangenis gestuurd. Daar sluit hij vriendschap met Red (Morgan Freeman), een oude gevangene die het klappen van de zweep kent. Andy leert dat je in Shawshank twee dingen kunt doen: bij de pakken neerzitten of er het beste van maken. Zijn vrijheid is hij immers voorgoed kwijt. Of toch niet?

Tagline: Fear can hold you prisoner. Hope can set you free.
Gebaseerd op de novelle "Rita Hayworth And The Shawshank Redemption" van Stephen King
Genomineerd voor zeven Oscars

Specificaties:
Regisseur: Frank Darabont
Cast: Tim Robbins (War Of The Worlds, Tenacious D in: The Pick Of Destiny, Topgun), Morgan Freeman (Batman Begins, Se7en, The Dark Knight), William Sadler (The Mist, The Green Mile, Premium)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.85:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Speelfilm
Speelduur: 142 Minuten
Leeftijd: 12 jaar, Geweld, Grof taalgebruikSPELLBOUND

Synopsis:
Ingrid Bergman en Gregory Peck spelen de hoofdrollen in deze spannende klassieker van Alfred Hitchcock. Dr. Edwards (Gregory Peck) arriveert als het nieuwe hoofd van de psychiatrische inrichting Green Manors. Het duurt niet lang of hij krijgt een verhouding met de beeldschone Dr. Constance Petersen (Ingrid Bergman), die zich echter wel verbaast over Edwards’ vreemde gedrag. Al snel blijkt dat Edwards niet is wie hij zegt te zijn. In feite blijkt hij een psychiatrische patiënt die geen idee heeft hoe hij aan de identiteit van Dr. Edwards is gekomen. Samen met Constance gaat hij op onderzoek uit. Waar is zijn geheugen? Wat is er met de echte Dr. Edwards gebeurd?

Tagline: Winnaar van één Oscar
Genomineerd voor 6 Oscars
Alfred Hitchcock's Spellbound

Specificaties:
Regisseur: Alfred Hitchcock
Cast: Gregory Peck (Notorious, Casablanca, Gaslight), Ingrid Bergman (Cape Fear, The Purple Plain, The Omen), Rhonda Fleming (Out Of The Past, Gunfight At The O.K. Corral, The Nude Bomb)
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Digital 2.0 Engels Gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Thriller
Speelduur: 111 Minuten
Leeftijd: 12 jaar, Geweld en AngstTHE DAY AFTER

Synopsis:
Bij de plaats Lawrence, in Kansas, zijn kernwapens opgeslagen die paraat staan om gebruikt te worden omdat de Russen en de Amerikanen verwikkeld zijn in de koude oorlog. De inwoners van Lawrence leven tot dan toe een rustig bestaan maar worden beangstigd door berichten over het uit de hand lopen van het conflict. Als de Russen West-Duitsland binnenvallen is het einde van de wereld nabij. Met grote schrik ziet de bevolking de nucleaire raketten hun silo's verlaten in de richting van de vijand. De angst van de bevolking wordt bewaarheid als de Russen met dezelfde snelheid kernraketten op de Amerikanen afvuren. De vernietiging is wereldwijd en wat van Amerika is overgebleven zijn kale landschappen waar ziekte, anarchie en dood heerst. De echte ramp voltrekt zich de dag na de raketinslagen. The Day After geeft een angstaanjagend realistische indruk van hoe de grootste nachtmerrie van de mensheid, een nucleaire holocaust, zich zou kunnen voltrekken. Deze film is bekroond met een Emmy Award en wordt gezien als één van de belangrijkste films van onze tijd.

Tagline: Winnaar van een Emmy
Apocalypse... The end of the familiar... The beginning of the end.

Specificaties:
Regisseur: Nicholas Meyer
Cast: Jason Robards (Magnolia, Enemy Of The State, Philadelphia), Steven Guttenberg (Short Circuit, Three Men And A Baby, Police Academy), John Lithgow (Ricochet, The Pelican Brief, The Life and Death of Peter Sellers)
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Digital 2.0 Engels Gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Thriller
Speelduur: 121 Minuten
Leeftijd: 16 jaar, AngstTHE CONTENDER

Synopsis:
De Amerikaanse president (Jeff Bridges) heeft senator Laine Hanson (Joan Allen) gekozen om de onlangs overleden vice-president op te volgen. Niet iedereen is blij met die keuze. Terwijl de president probeert haar benoeming rond te krijgen, bedenken enkele politieke kopstukken onder leiding van de doortrapte senator Runyon (Gary Oldman) een plan
om een aanslag te plegen op Laine Hanson. Niet met kogels, maar met geheimen uit het verleden. Voor hun uitstekende spel in deze spannende en vlijmscherpe politieke thriller werden Joan Allen en Jeff Bridges allebei genomineerd voor een Oscar.

Tagline: Genomineerd voor twee Oscars
Sometimes you can assassinate a leader without firing a shot.

Specificaties:
Regisseur: Rod Lurie
Cast: Gary Oldman (The Dark Knight, Batman Begins, Harry Potter), Joan Allen (The Bourne Ultimatum, The Notebook, Face/Off), Jeff Bridges (Tideland, Seabiscuit, The Big Lebowski), Christian Slater (Bobby, Mindhunters, True Romance), Sam Elliott (John Rambo, Ghost Rider, Thank You For Smoking)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Thriller
Speelduur: 121 Minuten
Leeftijd: 6 jaar, AngstTHE IPCRESS FILE

Synopsis:
James Bond was niet de enige Britse geheim agent die in de jaren zestig een impact
maakte op de filmwereld. Harry Palmer, een creatie van thrillerschrijver Len Deighton, maakte voor het eerst zijn opwachting in deze superspannende en duistere spionagethriller. Palmer, cool en laconiek gespeeld door Michael Caine, onderzoekt de verdwijning van enkele Britse kerngeleerden. Het spoor leidt naar een geheime organisatie, genaamd Ipcress, die de geleerden ontvoeren en hersenspoelen. Harry vermoedt dat een dubbelagent binnen de Britse geheime dienst achter Ipcress zit. Maar wie zou de verrader kunnen zijn? Voordat Harry een kans krijgt dat te onderzoeken, wordt een aanslag op zijn leven gepleegd...

Tagline: Winnaar van drie BAFTA Awards
The tense spy thriller by Len Deighton

Specificaties:
Regisseur: Sidney J. Furie
Cast: Michael Caine (The Prestige, Children Of Men, Miss Congeniality), Gordon Jackson (Scrooge, The Great Escape, The Night Of The Generals), Nigel Green (Zulu, The Ruling Class, Jason And The Argonauts)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Surround 2.0 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Thriller
Speelduur: 103 Minuten
Leeftijd: 12 jaar, GeweldLA DOLCE VITA

Synopsis:
La Dolce Vita staat te boek als Federico Fellini's meest toegankelijke film.
Een tijdloos en visueel overdonderend meesterwerk met betoverend camerawerk,
een glansrol van Marcello Mastroianni en sfeervolle muziek van Oscarwinnaar Nino
Rota (The Godfather). Marcello is een columnist die het 'zoete leven' beschrijft van de high society van Rome. Op zoek naar sappige roddels en schandaalnieuws, stort hij zich elke nacht in de drukte van Via Veneto, waar playboys, filmsterren en hoeren in nachtclubs en bordelen van het leven een feest proberen te maken. Maar in de nachten vol drank en sex sluimert diepe tragiek en verdriet.

Tagline: Winnaar van een Oscar
A film by Federico Fellini

Specificaties:
Regisseur: Frederico Fellini
Cast: Marcello Mastroianni (Prêt-à-porter, Cent Et Une Nuits De Simon Cinéma), Anita Ekberg (War And Peace, Fellini; s Intervista, Bámbola), Anouk Aimee (Ils Se Marièrent Et Eurent Beaucoup d'Enfants, Prêt-à-porter)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Surround 2.0 Italiaans Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Speelfilm
Speelduur: 167 Minuten

Leeftijd: Alle leeftijden

Extra's:
• Biographies
• Photogallery
• Also Available