:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: DIANA, EEN BEWOGEN LEVEN
PERSBERICHT: DIANA, EEN BEWOGEN LEVEN
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-08-24 - Geplaatst door: Werner
DIANA, EEN BEWOGEN LEVEN
DVD release : 07/08/2007
Herdenkingsuitgave 1997-2007

Op 31 augustus 2007 is het alweer 10 jaar geleden dat Lady Diana, Princess of Wales, om het leven kwam bij een auto-ongeluk in Parijs. Dutch FilmWorks brengt een DVD en een boek uit die het verhaal van Lady Di vertellen van haar jeugd tot het sprookjeshuwelijk met Prins Charles, van haar scheiding tot haar tragische dood. Nu, tien jaar later, houden deze openhartige documentaire en een boek vol foto’s en verhalen de herinnering aan de People's Princess levend.

Van een ietwat schuchter meisje groeide Diana uit tot een sociaal bewogen wereldicoon wiens onberispelijke stijl en natuurlijke uitstraling vele deuren opende. De goede doelen en liefdadigheidsinstellingen die ze bezielde, helpen ook vandaag nog vele duizenden mensen. Het leven van Diana kende veel pieken, maar evenveel diepe dalen. Ook toen haar sprookjeshuwelijk stilaan in een nachtmerrie veranderde, kon Diana blijven rekenen op de steun van het Britse volk. Haar populariteit nam zelfs nog toe omdat zij het durfde op te nemen tegen de machtige Windsors. Het gelukkigst was Diana echter wanneer ze tijd kon doorbrengen met haar twee zonen, William en Harry, die in 2007 nog een groots herdenkingsconcert voor hun moeder organiseerden.

De fascinatie en bewondering van vele miljoenen mensen stopten echter niet op die fatale dag in augustus waarop ze, achternagezeten door een bende paparazzi om het leven kwam. Het boek en de DVD Diana, Een Bewogen Leven tonen waarom velen deze prinses nog steeds in hun hart dragen.

Liner notes:
Op 31 augustus 1997 kwam Lady Diana, Princess of Wales om het leven bij een auto-ongeluk in Parijs. Het is zeer macaber dat de meest opgejaagde vrouw ter wereld, zoals haar broer haar omschreef, juist in een poging te ontkomen aan de paparazzi het leven moest laten. In haar korte 36-jarige leven had Diana zich ontwikkeld van een ietwat schuchter meisje tot een wereldicoon van ongekende omvang. Deze uitgebalanceerde en openhartige documentaire laat haar buitengewone leven zien. Van haar jonge jaren tot het sprookjeshuwelijk met Prins Charles en van het ongeluk in haar relatie tot haar tragische dood in een tunnel in Parijs.

Specificaties
Director: Alan Scales
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen
Geluid: Dolby Digital 2.0 Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Biografie
Speelduur: 51 minuten
Leeftijd: Alle Leeftijden

Boek: Diana, Een Bewogen Leven
Herdenkingsuitgave 1997-2007
Auteur: Ralph Dekkers

Achterflaptekst:
Tien jaar na haar tragische dood is de herinnering aan prinses Diana nog altijd springlevend. Ze veroverde de wereld met haar charme en gevoel voor stijl. Met haar betrokkenheid en compassie beroerde ze de harten van de mensen. Diana's eigen leven was echter in veel opzichten een hel. De paparazzi volgden elke stap die ze zette. Het sprookjeshuwelijk met prins Charles eindigde in een verschrikkelijke nachtmerrie. Wat volgde was een bittere strijd met de machtige Windsors. Maar Diana kon altijd rekenen op de steun van het Britse volk. Tot aan de dag dat ze in een tunnel in Parijs aan haar einde kwam. Met dit boek vol prachtige foto’s en verhalen leeft de herinnering aan de Prinses van het Volk voort.