:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: HIGHLANDER 5 - THE SOURCE
PERSBERICHT: HIGHLANDER 5 - THE SOURCE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-08-28 - Geplaatst door: Werner
HIGHLANDER 5 METAL EDITION
De zoektocht naar de bron van onsterfelijkheid begint

De sage van de onsterfelijke Highlander, die twintig jaar geleden begon met Christopher Lambert in de rol van Connor McLeod, wordt voortgezet in dit nieuwe deel van het populaire fantasie-epos. Chaos en angst regeren de wereld. Terwijl hij door de ru´nes van de beschaving zwerft, verlangt Highlander Duncan McLeod (Adrian Paul) terug naar gelukkiger tijden aan de zijde van zijn vrouw. Wanhopig en eenzaam zoekt hij het gezelschap op van andere onsterfelijken, waaronder ook zijn mysterieuze vriend Methos, volgens de overlevering de oudste nog levende 'Immortal'.

Wanneer een krijger 'The Source', de heilige Graal voor alle onsterfelijken, weet te lokaliseren, ziet McLeod daarin een ultieme kans om de eeuwigdurende vloek van onsterfelijkheid van zich af te werpen. Samen met andere Immortals, zijn vriend en 'Watcher' Joe (Jim Byrnes) en zijn ex-vrouw Anna (Thekla Reuten) gaat hij in een gevaarlijke zoektocht op zoek naar de oorsprong van de eerste 'immortal' en de bron van onsterfelijkheid. Maar iemand wil koste wat kost verhinderen dat McCleod en zijn reisgenoten hun doel bereiken...

Highlander 5 komt exact 20 jaar na de eerste Highlander-film. Het vijfde deel werd geregisseerd door Brett Leonard die we kennen van de Stephen King-verfilming The Lawnmower Man. Dutch FilmWorks stopt de film voor deze verjaardag in een speciale Metal Edition.

Synopsis
De sage van de onsterfelijke Highlander wordt voortgezet in dit spectaculaire nieuwe deel van het populaire fantasie-epos. Chaos en angst regeren de wereld. Terwijl hij door de ru´nes van een verlaten stad zwerft, verlangt Highlander Duncan McCleod (Adrian Paul) terug naar betere tijden. Vastbesloten om niet eenzaam en alleen te sterven, trekt hij er met andere Immortals op uit in een gevaarlijke en uitputtende zoektocht naar de oorsprong van de eerste Immortal en de bron van hun onsterfelijkheid. Maar iemand wil koste wat kost voorkomen dat McCleod zijn doel bereiktů

There can be only one...

Specificaties:
Regisseur: Brett Leonard
Cast: Adrian Paul (Nemesis Game, Highlander), Tekla Reuten (De Tweeling, Sleeper Cell), Peter Wingfield (The Last Sin Eater, Kingdom Hospital)
Beeld: 16:9 Anamorphic (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Actie/Fantasy
Speelduur: 87 minuten
DVD release: 28/08/2007
Leeftijd: 16 jaar, angst en geweld

Extra:
Ľ Also or Soon Available