:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: PRIMEVAL SEIZOEN 1
PERSBERICHT: PRIMEVAL SEIZOEN 1
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-09-24 - Geplaatst door: Werner
PRIMEVAL SEIZOEN 1
Wat gebeurt er als het verleden de weg naar het heden vindt

Nick Cutter (Douglas Henshall), evolutionair zoöloog, ontdekt dat prehistorische schepsels een weg hebben gevonden naar onze tijd. Blijkbaar ontstaan op bepaalde plaatsen in Forest of Dean mysterieuze tijdgaten waardoor vraatzuchtige oerbeesten probleemloos door de tijd kunnen reizen om in 2007 paniek te komen zaaien. In Forest of Dean duiken plots prehistorische dieren op. Misschien niet helemaal verwonderlijk ware het niet dat het 2007 is. De wetenschap staat voor een groot raadsel. Hoe slagen de dieren erin om ettelijke miljoenen jaren door de tijd te reizen, en wat drijft hen ertoe om de stap naar 2007 te zetten? Een team van wetenschappers, onder leiding van Nick Cutter, gaat op zoek naar antwoorden, maar als ze die ook willen vinden, moeten ze in de eerste plaats vermijden dat zij en de buitenwereld op het menu van de uitgehongerde dinosauriërs terecht komen. Om een massahysterie te vermijden, beslissen ze om het nieuws van hun ontdekking zo goed en kwaad als kan geheim te houden. Nick Cutter loopt zelf ook met een geheim rond. Hij hoopt namelijk met zijn onderzoek een antwoord te krijgen op een persoonlijke kwestie. Hij vermoedt dat zijn vrouw, die acht jaar geleden spoorloos verdween, via diezelfde 'tijdscheuren' naar het verleden is gereisd. Misschien heeft zij wel de sleutel tot de raadselachtige tijdsopeningen... Hij is vastberadener dan ooit om haar terug te vinden en de reuzehagedissen en ander prehistorisch fraais te snel af te zijn. Alleen zijn de losgeslagen oerbeesten even vastberaden om daar een stevige klauw voor te steken.

Het eerste seizoen (6 afleveringen) van de Britse sci-fi/avontuurserie Primeval verschijnt in een exclusief 3DVD digipack met een luxehologram dat je een monsterlijke blik in de prehistorie gunt. De reeks trok in Engeland wekelijks meer dan 6 miljoen kijkers. Na Nederland en de UK is het nu de beurt aan België om in de ban te raken van de vlijmscherpe special effects, flitsende actie en huiveringwekkende suspense. De reeks is vanaf september ook te zien op Één. Wie echter niet het genoeg heeft aan één aflevering per week, kan vanaf 25 september het volledige eerste seizoen op DVD kopen. De miljoenen fans van de reeks hoeven na seizoen 1 trouwens niet op hun honger te blijven zitten. ITV belooft van Primeval namelijk een tweede seizoen in 2008. Maar, eerst zien of u het er levend vanaf brengt na de DVD-reeks van het eerste seizoen...

Synopsis
Het eerste seizoen van de peperdure en baanbrekende tv-serie Primeval! In de Engelse regio Forest of Dean doet zich een wonderlijk natuurverschijnsel voor: door tijdgaten vinden prehistorische dieren hun weg naar onze wereld. Een team wetenschappers onder leiding van professor Nick Cutter doet onderzoek naar de tijdgaten, maar moet tegelijk proberen uit de klauwen van vraatzuchtige dinosauriërs te blijven. Nick Cutter wordt overigens niet alleen gedreven door wetenschappelijke motieven: acht jaar geleden is zijn vrouw bij het onderzoek naar tijdgaten van de aardbodem verdwenen. Nick is vastbesloten haar terug te vinden...

Specificaties
Regisseur: Cilla Ware
Cast: Douglas Henshall (It's All About Love, Free Jimmy, Ripley Under Ground), Hannah Spearritt (Seed of Chucky, S Club 7, Marple: At Bertram's Hotel), James Murray (Being John Malkovich, Marple: The Sittaford Mystery, Kevin & Perry Go Large), Andrew Lee Potts (1408, Popcorn, Caffeine), Lucy Brown (Minotaur, North & South, Sharpe's Challenge)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Dgigtal 2.0 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Avontuur / Science Fiction
Speelduur: 276 Minuten
Leeftijd: 6 jaar, geweld en angst
DVD release: 25/09/2007

Taglines
• When Past and Present Collide
• Van de BAFTA & Emmy Award-winnende producers van o.a. Walking With Dinosaurs and Prehistoric Park
Primeval combineert de indrukwekkende special effects van Walking With Dinosaurs met het spektakel van Jurassic Park.
• Is het einde van de mensheid in zicht...?

Extra info:
Dutch FilmWorks brengt op 25 september het eerste seizoen uit van de succevolle ITV TV-Serie Primeval, eerder dit jaar al te zien geweest op 10 (Talpa) en de BCC.
Het eerste seizoen bestaat uit een reeks van 6 afleveringen vol spectaculaire special effects, actie, humor, spanning en een swingende jonge cast. Deze bloedstollende TV-Serie trok in Engeland wekelijks 6 miljoen kijkers en is naast Nederland en België al in meerdere landen opgepikt en een groot succes.

Britse pers
Onlangs maakte de Britse zender ITV bekend dat er een tweede seizoen van volgt. In de pers is dan ook lovend gereageerd op de serie:

• 'Has monster hit written all over it' - Daily Mail
Primeval is terrifically good fun, nostalgic and modern at the same time... I love it to pieces' - The Observer
• 'Wildly entertaining' – Sunday Times

UIT HET ARCHIEF