:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2007
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2007
Bron: Warner - Datum: 2007-09-27 - Geplaatst door: Werner
ZODIAC
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal over Amerika's meest beruchte seriemoordenaar

Zodiac, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een beruchte seriemoordenaar en de intensieve klopjacht op hem die ontstond, is een subliem vormgegeven psychologische thriller van David Fincher, de regisseur van Se7en en Fight Club.

De film ontstond vanuit de bestaande dossiers over één van de meest ontzettende en afschuwelijke reeks gruweldaden in de Amerikaanse geschiedenis. Eind jaren 60 raakte San Francisco in de greep van angst en paranoia toen de Zodiacmoordenaar, een moderne versie van Jack the Ripper, zich aan een serie moorden te buiten ging die hij extra onder de publieke aandacht probeerde te brengen door mysterieuze, naar de moorden verwijzende brieven en codeboodschappen naar lokale kranten te zenden. Voor vier mannen betekende dit het einde van hun leven zoals ze het kenden. Krantencartoonist Robert Graysmith, onderzoeksjournalist Paul Avery en politie-inspecteurs Dave Toschi en Bill Reynolds werden een schaduw van zichzelf en lieten hun leven beheersen en vernielen door het eindeloze spoor van aanwijzingen die de moordenaar gaf. Een voortreffelijk samengestelde cast, aangevoerd door Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo en Chloë Sevigny, vertolkt de mensen die in Zodiacs wereld van waanzin en angst verwikkeld raakten. Het meeslepende verhaal van de onderzoekers en journalisten die betrokken raakten bij de zoektocht naar de onvatbare moordenaar is al even intrigerend als de mysterieuze zaak op zich en de wendingen en keerpunten in zowel het onderzoek als de levens van diegenen die het van dichtbij volgden leveren een spannende en beklijvende film op.

Fincher creëert in zijn herkenbare visuele stijl een kleurenpalet dat het tijdsbeeld op doeltreffende wijze tot leven wekt en geeft de kijker een dusdanig uitgebreid overzicht van de aanwijzingen dat deze zich een nauwkeurig beeld kan vormen van deze tot op heden onopgeloste serie moordpartijen. Zodiac is het intense en buitengewoon bloedstollende verhaal van een dubbele obsessie: aan de ene kant een man met een drang om te moorden, aan de andere kant een man die geobsedeerd blijft zoeken naar de waarheid.

Technische fiche:
Regie: David Fincher
Cast: Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Anthony Edwards, Robert Downey Jr., Brian Cox, John Carroll Lynch, Richmond Arquette, John Lacy, Bob Stephenson, Chloë Sevigny, Ed Setrakian, John Getz, John Terry, Candy Clark, Elias Koteas
Taalkeuze In Dolby Digital 5.1: Engels, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Herbreeuws, IJslands, Portugees, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 151 min.
Releasedatum: 10 oktober 2007

Extra's:
• "This is Zodiac": Interviews met (o.a.) David Fincher en de cast
• BioscooptrailersTHE REAPING

Zwermen sprinkhanen. Rivieren van bloed. Een regen van vuur uit de lucht. Ben je klaar voor The Reaping? Onderzoeker Katherine Winter (Hilary Swank, winnares van twee Academy Awards) ontmaskert moderne "wonderen" en werpt haar wetenschappelijk licht op bijgeloof en bedrog. Maar de gebeurtenissen in het piepkleine plaatsje Haven, Louisiana, gaan zelfs haar expertise te boven. De 10 plagen uit de bijbel vinden daar weer plaats. En hoe meer ze naar antwoorden zoekt, hoe meer vraagtekens ze bij haar eigen overtuigingen zet. Katherine moet de waarheid ontdekken, want de plagen volgen elkaar op en een klein meisje wordt als de incarnatie van het kwade en de aantrekker van het onheil bestempeld. Er is dus bijna geen tijd meer.

Technische fiche:
Regie: Stephen Hopkins
Cast: Hilary Swank, David Morrissey, Idris Elba, Annasophia Robb, Stephen Rea, William Ragsdale, John Mcconnell, David Jensen, Yvonne Landry, Samuel Garland, Myles Cleveland, Andrea Frankle, Mark Lynch, Stuart Greer, Lara Grice
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Deens, Fins, Noors, Portugees, Spaans, Zweeds
Speelduur: ca. 95 min.
Releasedatum: 24 oktober 2007

Extra's:
• Wetenschap van de 10 plagen: de zoektocht naar wetenschappelijke verklaringen
• De acteurs: leden van de cast blikken terug
• Een plaats die Haven heet: ontdek dit exotische landschap
• "The Reaping, de zevende plaag": griezelige insectenNIP/TUCK Serie 4, 5-disc

Seks. Verleiding. Liposuctie. Je vindt het allemaal in het onverschrokken Nip/Tuck, de onderscheiden serie op het scherpst van de snede van entertainment... die de voor- en nadelen van plastische chirurgie ter discussie stelt. Dylan Walsh en Julian McMahon spelen voor de vierde maal op rij de twee getalenteerde plastisch chirurgen en (doorgaans) beste vrienden Sean McNamara en Christian Troy. Ze delen nog steeds een praktijk in het glamoureuze South Beach in Miami en hun slagzin: "Zeg ons wat je niet bevalt aan jezelf" geeft de aanzet tot een serie vol geheimen en bedrog. De dokterspraktijk vormt het decor voor de controversiële gebeurtenissen en vreemde menselijke grillen waarmee we in de vijftien afleveringen van seizoen vier geconfronteerd worden. Zo is er een 50jarige telefoonsexdame die vraagt om een verjonging van haar stem, een hele familie loterijwinnaars die zich wil laten bijwerken, een buikspreker die het evenbeeld wil worden van zijn buikspreekpop en een vrouw die de as van haar echtgenoot zaliger in haar borstimplantaten wil laten verwerken. En dan is er nog de beangstigende verhaallijn over een illegale handel in organen.

Bij dat alles moeten onze beide dokters het hoofd koel trachten te houden, wat in combinatie met hun bewogen privéleven ook niet altijd even makkelijk is. Christian ondergaat een seksuele identiteitscrisis en Sean wordt opnieuw vader van een zoontje, Connor, terwijl het tienerexemplaar dat in zijn huis rondwaart, Matt, zich tot de Scientologyleer bekeert. En ondanks het feit dat Sean en Christian de kaap van de 5000 gezamenlijke operaties bereiken, verkoopt Sean zijn deel van de praktijk en verhuist naar Los Angeles om er een nieuw leven te beginnen.

Spanning, verrassingen, schokkende gebeurtenissen en opmerkelijke gastrollen op voorschrift in deze 5-delige dvdset. Onder meer Jacqueline Bisset, Larry Hagman, Alanis Morissette, Mo'Nique, Rosie O'Donnell en Brooke Shields maken hun verschijning.

Een beetje plastische chirurgie kan wonderen verrichten.

Technische fiche:
Creatie: Ryan Murphy
Regie: Ryan Murphy, Michael M. Robin, Elodie Keene, Nelson Mccormick, Sean Jablonski, Charles Haid, Patrick McKee, Richard Levine, Craig Zisk, Lynnie Greene
Cast: Dylan Walsh, Julian Mcmahon, Joely Richardson, John Hensley, Roma Maffia, Linda Klein, Kelly Carlson
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Surround 2.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Deens, Fins, Italiaans, Noors, Zweeds, Italiaans Voor Slechthorenden
Speelduur: ca. 45 min. per aflevering
Releasedatum: 10 oktober 2007

Extra's:
• Cutting Room floor: weggelaten scènes
• Clever casting: over de gaststerren van dit seizoen
• Sizzle: de seksualiteit van Nip/Tuck
• The cutting edge: hoe gebeurtenissen uit het echte leven in de serie zijn verwerkt
• Severed parts: BloopersSUPERNATURAL serie 2 vol. 2, 3-disc
Volgen Sam en Dean een doodlopende weg?

Nu ze hun vader kwijt zijn, kunnen Sam en Dean alleen nog terugvallen op hun training, hun moed en elkaar... Ze vervolgen hun lange, angstaanjagende reis van plaats naar plaats, in het teken van het bovennatuurlijke. Buiten loert overal het gevaar: weerwolven, geesten, lijkeneters, nachtelijke monsters. Maar het ergste kwaad zou wel eens dichter bij huis kunnen liggen: een gruwelijk gevecht met de demon die het gezin Winchester al meer dan 20 jaar achtervolgt.

Laat je in de laatste 11 afleveringen van seizoen 2 meevoeren van een universiteitscampus, via een opnamestudio in Hollywood, naar een macabere spookstad, waar de demon Sam en de andere "speciale kinderen" gegijzeld houdt. Beleef het mee, als je durft. Het wordt een hels avontuur!

Technische fiche:
Creatie: Eric Kripke
Regie: Philip Sgriccia, Kim Manners, J. Miller Tobin, Bradford May, Charles Beeson, Mike Rohl, Eric Kripke, Robert Singer
Cast: Jared Padalecki, Jensen Ackles
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 40 min. per aflevering
Releasedatum: 10 oktober 2007

Extra's:
• Niet eerder vertoonde scenes
• Audiocommentaar bij 2 afleveringen
• Bloopers • Making-of van "The episode from Hell: All Hell Breaks Loose" part 2
• Jareds screentest voor de rol van Sam
• "The Devil's Road Map": interactieve kaart van Amerika met verwijzingen naar urban legends en bekende verzinsels die per aflevering centraal staan
• Webisode galerij
• Achter de schermen met Christopher Cooper en Ivan HaydenEVERYBODY LOVES RAYMOND serie 9, 4-disc

Voor de negende en laatste maal op rij speelt stand-up comedian Ray Romano de rol van Ray Barone, succesvol sportjournalist en toegewijd echtgenoot van Debra. Ray wordt voortdurend belaagd door zijn broer en zijn ouders, die toevallig aan de overkant van de straat wonen. Frank en Marie doen niets liever dan zich met zijn leven te bemoeien. Zijn oudere broer Robert benijdt hem dan weer om zijn succes. Desalniettemin blijven Raymonds goede humeur en zin voor humor intact en vindt hij steeds weer de perfecte balans tussen zijn familie en zijn werk... Ook in de zestien afleveringen van deze allerlaatste serie van Everybody Loves Raymond.

Het ziet ernaar uit dat Ray en Debra eindelijk van hun opdringerige (schoon)ouders verlost zullen raken wanneer deze beslissen om naar een bejaardentehuis te verhuizen en hun huis aan Robert en Amy over te laten, maar dat blijkt al snel te vroeg gejuicht. En misschien wil Ray Marie bij nader inzien toch wat dichter in de buurt houden, want hoe heviger het er tussen haar en Debra aan toegaat, hoe positiever de weerslag op zijn sexleven blijkt te zijn. Daarnaast aast Marie op nieuwe kleinkinderenen, zorgen Debra's gescheiden ouders voor de nodige verrassingen, valt Debra ten prooi aan een overenthousiaste kuiswoede, doet Frank Marie twijfelen aan haar kookkunsten en trapt Ray op de hem zo eigen onbeholpen manier opnieuw op de nodige tenen. En op wie moet iedereen zijn liefde richten als Raymond moet worden geopereerd, maar niet meer uit de verdoving raakt...?

Barones will be Barones, tot het bittere einde!

Technische fiche:
Creatie: Philip Rosenthal
Regie: Kenneth Shapiro, Gary Halvorson, Brian K. Roberts, Andy Ackerman
Cast: Ray Romano, Patricia Heaton, Doris Roberts, Brad Garrett, Peter Boyle, Madylin Sweeten, Sawyer Sweeten, Sullivan Sweeten
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Fins, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 24 min. per aflevering
Releasedatum: 10 oktober 2007

Extra's:
• Audiocommentaar bij 7 afleveringen
• Weggelaten scènes
• Bloopers
• The Last Laugh: achter de schermen interview met de cast en producersE.R. serie 9, 3-disc
Wie de druk niet aankan...

Werk en privé gescheiden houden is niet altijd makkelijk. En als je op de eerste hulp van het Chicago County General Hospital werkt misschien zelfs onmogelijk. Werk en persoonlijke problemen lopen door elkaar heen in de 22 afleveringen van de serie die ook in haar negende seizoen nog altijd het perfecte recept is voor prima entertainment. Carters speelse romance op het werk mondt uit in eindeloze problemen. Kovacs prestaties lijden onder zijn drukke uitgaansagenda. En de staf van de eerste hulp ziet een grote wens uitkomen, maar of ze er iets mee opschieten? Weaver verdwijnt door een promotie dan wel van de eerste hulp... maar ze wordt vervangen door Romano. Geen wonder dat Kovac en Carter besluiten dat het tijd is voor verandering. Ze vertrekken naar Afrika. Maar vergeleken bij wat hen daar te wachten staat, lijkt het County General een ontspannen vakantie.

Technische fiche:
Creatie: Michael Crichton
Regie: Jonathan Robert Kaplan, Richard Thorpe, Charles Haid, Felix Enriquez Alcala, Laura Innes, Jack Orman, Paul Mccrane, David Nutter, Alan J. Levi, Peggy Rajski, Nelson Mccormick, Julie Hébert, T.R. Babu Subramaniam, Christopher Chulack
Cast: Noah Wyle, Laura Innes, Laura Cerón, Deezer D, Yvette Freeman, Goran Visnjic, Alex Kingston, Maura Tierney, Paul McCrane, Sherry Stringfield, Lynn A. Henderson, Abraham Benrubi
Taalkeuze in Stereo: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 43 min. per aflevering
Releasedatum: 10 oktober 2007

Extra's:
• Niet eerder vertoonde scènesFAWLTY TOWERS serie 1, serie 2

Fawlty Towers, dat zich afspeelt in een hotelletje in Torquay tijdens de jaren '70, is ongetwijfeld één van de meest hilarische Britse sitcoms aller tijden. Het idee voor de serie kwam er toen John Cleese en zijn Monty Python collega's in het kader van opnames in het Zuidwesten van Engeland in mei 1971 terechtkwamen in een hotelletje waarvan de manager, wijlen Donald Sinclair, blijk gaf van een opmerkelijke onbeschoftheid. Sinclair had een hekel aan eenieder die op het onzalige idee kwam om te overnachten in zijn hotel. Om het plaatje compleet te maken was Sinclair klein van gestalte en getrouwd met een volumineuze, dominante vrouw. Toen Cleese van de BBC de kans kreeg om na afloop van Monty Python's Flying Circus een nieuwe serie op poten te zetten, duurde het niet lang of hij had samen met zijn toenmalige vrouw Connie Booth het concept voor Fawlty Towers klaar. Cleese zelf nam de rol van Basil Fawlty op zich, een hotelmanager die de gasten als het hinderlijkste element aan hotelhouden beschouwt. Prunella Scales vormde zijn tegengewicht als Basils competente wederhelft, die wel degelijk kaas gegeten had van de hotelbusiness. Manuel Sachs en Connie Booth vervolmaakten het geheel als de Spaanse ober die de Engelse taal maar niet machtig raakte en het kamermeisje wiens geduld zwaar op de proef gesteld werd door haar onuitstaanbare baas. Om het niveau van de serie te vrijwaren, staken Cleese en Booth bijzonder veel energie in elke aflevering, maar beperkten ze hun totaal aantal tot een twaalftal.

Serie 1 bevat de volgende 6 hilarische afleveringen:
• A Touch Of Class
• The Builders
• The Wedding Party
• The Hotel Inspectors
• Gourmet Night
• The Germans

In serie 2 werken volgende 6 afleveringen op de lachspieren:
• Communication Problems
• The Psychiatrist
• Waldorf Salad
• The Kipper And The Corpse
• The Anniversary
• Basil The Rat

Technische fiche:
Creatie: John Cleese, Connie Booth
Regie: S1: John Howard Davies S2: Bob Spiers
Cast: John Cleese, Prunella Scales, Andrew Sachs, Connie Booth, Ballard Berkeley, Gilly Flower, Renee Roberts
Taalkeuze in Dolby Digital 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels, Engels voor slechthorenden$
Speelduur: ca. 30 min. per aflevering
Releasedatum: 10 oktober 2007

Extra:
S1: Audiocommentaar van regisseur John Howard Davies
S2: Audiocommentaar van regisseur Bob spiersTROY EXTENDED EDITION
Nooit eerder vertoond in de bioscopen...
Ongeëvenaard spektakel...

Grootser. Heldhaftiger. Meeslepender. Regisseur Wolfgang Petersen heeft zijn spannende epische vertelling uitgebreid met meer dan 30 minuten nooit eerder vertoond materiaal, dat je nog dieper meevoert in het heetst van de strijd en het roerige leven van zijn complexe personages. In deze gloednieuwe,ongekuiste versie komt de ruwe kracht van Homeros - de sex, de brutaliteit en de onmeedogenloze gevechten -pas echt tot leven, aldus regisseur Wolfgang Petersen. Hij greep terug naar de manier waarop hij de film aanvankelijk voor ogen had, waarbij voor elke scène de tijd werd uitgetrokken om haar in haar volle kracht en impact uit te werken. Dankzij de nieuwe beelden en een herwerkt geluid krijgt de kijker de gelegenheid om deze literaire klassieker op een emotionelere manier te beleven.

Oscarnominee Brad Pitt zet een dynamische, bedachtzame Griekse held Achilles neer in deze spectaculaire interpretatie van de Ilias. We zien Orlando Bloom en Diane Kruger als Paris en Helena, het legendarische liefdespaar dat de wereld in een oorlog sleurde en het zaad voor een ware tragedie plantte. De onovertroffen Achilles wordt tegen zijn wil meegesleurd in deze oorlog en zaait terreur in het machtige Troje. Eric Bana is prins Hector, die het aandurft Achilles te trotseren en Peter O'Toole moet als koning Priam machteloos toezien hoe zijn zoon het tegen deze woeste strijder opneemt in een indrukwekkend duel aan de voet van de stadsmuren.Regisseur Wolfgang Petersen plaatst hen in een majestueus historisch decor van oorlogsvloten, op elkaar inbeukende legers, een indrukwekkende versterkte stad en het imposante paard van Troje.

Passie, wraak, machtshonger en listigheid vieren hoogtij in dit schitterende epos. Troy Director's Cut is de voltooiing van het intense verhaal van één van de heftigste confrontaties uit de geschiedenis,opnieuw tot leven gewekt door de passie van één van de beste filmmakers van dit moment.

Technische fiche:
Creatie: Wolfgang Petersen
Cast: Julian Glover, Brian Cox, Nathan Jones, Adoni Maropis, Jacob Smith, Brad Pitt, John Shrapnel, Brendan Gleeson, Diane Kruger, Eric Bana, Orlando Bloom, Siri Svegler, Lucie Barat, Ken Bones, Manuel Cauchi
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Speelduur: ca. 195 min.
Releasedatum: 10 oktober 2007

Extra's:
• "Troy Revisited": een introductie door Wolfgang Petersen
• "Troy in focus": het talent en de middelen van de epische verfilming
• "In the thick of Battle": de spannende actiescènes uit de film
• "From Ruins to Reality": de geschiedenis achter het productieontwerp
• "Troy, an effects odyssey": de geheimen achter de wonderbaarlijke special effects
• "Attacking Troy": voorbereiding op een gevecht op het scherm
• Griekse schepen op sleeptouw
• BioscooptrailerDELIVERANCE ('72) DELUXE EDITION

Laat je meevoeren met de kolkende stroom van dit ultieme avontuur van mens tegen natuur. Deze overrompelende prent uit de jaren zeventig is er nu in een geremasterde versie met bijzondere extra's!

Jon Voight, Burt Reynolds, Ned Beatty en Ronny Cox spelen "weekendstrijders". Ze vertrekken in twee kano's over een mysterieuze rivier in Georgia – en ontdekken een angstaanjangende wildernis. Regisseur John Boorman (Excalibur, Hope And Glory) laat hen, en de kijkers, balanceren op het randje van de overleving. De strakke regie bouwt de spanning en angst op tot een bulderende climax, wanneer het kanotochtje de grenzen van hun incasseringsvermogen ver overschrijdt en hen confronteert met beproevingen die hun verbeelding overtreffen.

De cinematografie van Vilmos Zsigmond brengt daarbij op sublieme wijze de wildernis van het woud en de rivier in beeld, terwijl het klassieke muziekthema "Dueling Banjos" van Eric Weissberg een ideaal tegengewicht geeft aan de actie.

Deliverance, een adaptatie van James Dickey, gebaseerd op zijn gelijknamige roman uit 1970, werd genomineerd voor drie Oscars, waaronder beste film en beste regisseur. Dit "absoluut eersteklas staaltje van film maken" (Charles Champlin, Los Angeles Times) voert je mee met de onweerstaanbare kracht van een razende stroomversnelling.

Technische fiche:
Regie: John Boorman
Cast: Jon Voight, Burt Reynolds, Ned Beatty, Ronny Cox
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Italiaans, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 109 min.
Releasedatum: 10 oktober 2007

Extra's:
• Korte film: The Dangerous World of Deliverance 2
• Bioscooptrailer
• Audiocommentaar van regisseur John Boorman
• 4-delige terugblik ter ere van het 35-jarig bestaan: een tocht langs het bochtige traject van het originele boek tot productie en vertoning, inclusief een kijkje in de controversiële ontvoeringsscène uit de filmTHE DEPARTED 1-disc

De grote overwinnaar van de Academy Awards, in zijn rauwste vorm. The Departed speelt zich af inZuid-Boston, waar de politiemachten al hun krachten bundelen om de georganiseerde misdaad ten val te brengen. De sleutel hiertoe is paal en perk stellen aan het imperium van Ierse maffiabaas Frank Costello. De beginnende agent Billy Costigan groeide op in een crimineel milieu. En dat maakt hem de ideale mol om te infiltreren in de maffiakringen rond Costello. Hij moet diens vertrouwen zien te winnen en zijn contactpersonen bij de politie helpen hem ten val te brengen. Ondertussen krijgt agent Colin Sullivan van de speciale inlichtingeneenheid van iedereen het volste vertrouwen. Niemand vermoedt dat hij Costello's mol is en alles in het werk stelt om de maffiabaas altijd één stap voor te houden op de politie. Beide mannen raken diep verwikkeld in de dubbelrol die ze toebedeeld kregen en in het kluwen van doorspelen van informatie over plannen en tegenzetten van de organisatie waar ze in doordrongen. Van zodra voor beide partijen duidelijk wordt dat ze een tegenhanger hebben in eigen rangen, beseffen ze hoe reëel het gevaar van ontmaskering hen bedreigt en richten ze al hun aandacht op het zo snel mogelijk identificeren van de ander om hun eigen hachje te redden. Hoe hun dubbellevens elkaar kruisen, de onderlinge tweestrijd en de confrontaties, vormen de rauwe kern van het alom geprezen The Departed.

Topregisseur Martin Scorsese leidt een uitmuntende cast in een explosief en meeslepend epos over misdaad en de consequenties ervan. Het resultaat is een rauwe, meedogenloze film waar je je blik onmogelijk van kunt afwenden: alsof je oog in oog staat met een gangster... of een agent... mét een pistool!

Dit kunststukje van de hand van meesterregisseur Martin Scorsese werd genomineerd voor niet minder dan 5 Oscars:
• Beste Film
• Beste Regisseur
• Beste Scenario-adaptatie (naar een origineel van Siu Fai Mak)
• Beste Filmmontage
• Beste Mannelijke Bijrol (Mark Wahlberg)
De eerste vier werden ook verzilverd.
De film mocht ook op 6 Golden Globe nominaties rekenen:
• Beste Film
• Beste Acteur (Leonardo DiCaprio)
• Beste Mannelijke Bijrol (Jack Nicholson & Mark Wahlberg)
• Beste Regisseur
• Beste Scenario
Martin Scorsese troonde de trofee ook mee naar huis.

Technische fiche:
Regie: Martin Scorsese
Cast: Leonardo Dicaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen, Ray Winstone, Vera Farmiga, Anthony Anderson, Alec Baldwin, Kevin Corrigan, James Badge Dale, David o'Hara, Mark Rolston, Robert Wahlberg, Kristen Dalton
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Spaans, Deens, Engels, IJslands, Hebreeuws, Fins, Noors, Pools, Zweeds
Speelduur: ca. 145 min.
Releasedatum: 10 oktober 2007

Extra's:
• BioscooptrailerFRIENDS - COMPLETE COLLECTION, 30-DISC
Friends, The One With All Ten Series On DVD!

Tien jaar lang hielden onze zes friends ons aan de beeldbuis gekluisterd met hun vrolijke, lachwekkende, aandoenlijke, verrassende, ontroerende, meeslepende en soms beschamende, maar vooral o zo herkenbare levensperikelen. En die lotgevallen zijn er niet minder meeslepend op geworden. De af-aan relatie en het gekibbel tussen romantische Rachel en onzekere Ross, de manische kuiswoedes van neurotische Monica, de kuren en grillen van geflipte Phoebe, de talrijke veroveringen van onwetende Joey en de rake grappen van onhandige Chandler, we vinden het allemaal opnieuw terug. In deze hippe box vol friendsplezier. De box staat garant voor meer dan drie en een halve dag lang lief en leed, ups en downs, twijfels en verlangens van de zes hippe new yorkers, overgoten met een hilarisch humorsausje.

Technische fiche:
Creatie: David Crane, Marta Kauffman
Cast: Jennifer Aniston, Courteney Cox-Arquette, Lisa Kudrow, Matt Leblanc, Matthew Perry, David Schwimmer
Taalkeuze in Dolby Suround 2.0: Engels
Ondertiteling: Engels, Nederlands, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 22 min. per aflevering, ca. 48 min. voor de laatste aflevering
Releasedatum: 31 oktober 2007

Extra's:
• Seizoen 10, dvd 3: Laatste bloopers
• Documentaire "The one that Goes Behind the scenes"
• Korte film "Friends Around the world"
• "Friends of Friends": 3 filmpjes van vrienden van Friends over FriendsTEENAGE MUTANT NINJA TURTLES
Ze zijn terug van weggeweest... en hoe!

Het is het jaar van de Schildpad als onze favoriete groene schildpadhelden eindelijk hun gelijken treffen, en oog in oog komen te staan met een leger van oude vijanden en prehistorische monsters dat, onder bevel van een mysterieuze zakenmagnaat, New York bedreigt. Patrick Stewart, Sarah Michelle Gellar en Laurence Fishburne leenden hun stemmen aan dit indrukwekkende, snelle avontuur vol actie.

Technische gegevens:
Regie: Kevin Munroe
Stemmen: Chris Evans, Sarah Michelle Gellar, Mako, Kevin Smith, Patrick Stewart, Ziyi Zhang, Laurence Fishburne, Mitchell Whitfield, James Arnold Taylor, Mikey Kelley, Nolan North, John Di Maggio, Paula Mattioli, Kevin Michael Richardson, Fred Tatasciore
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands, Spaans
Ondertiteling: Engels, Nederlands, Spaans
Speelduur: ca. 83 min.
Releasedatum: 15 oktober 2007

Extra's:
• Audiocommentaar van schrijver/regisseur Kevin Monroe
• Alternatieve openingsscène (Splinter vertelt waar de broers vandaan komen) en alternatief einde met Casey en April
• Verwijderde scène (Mike smokkelt eten naar Splinter)
• Naast elkaar vergelijking van storyboards en computeranimaties
• Interviews met stemtalent Patrick Stewart, Sarah Michelle Gellar, Laurence Fishburne en de filmmakersTHE MATRIX COMPLETE TRILOGY BOX SET HD-DVD

Als één filmreeks bij uitstek geschikt is om in HD DVD kwaliteit bekeken te worden, is het wel The Matrix trilogie. De legendarische, revolutionaire science fiction prent en haar beide visueel verbluffende opvolgers lijken wel gemaakt met het oog op innoverende technologieën en technieken.

In deze complete Matrix Trilogy wervelen de avonturen van Neo, Trinity en Morpheus in hun niet aflatende zoektocht naar de waarheid als nooit tevoren over het scherm met de ongeëvenaarde beeldkwaliteit van 1080p HD. Ironisch genoeg sneuvelt daarbij geavanceerde machine na machine in de postmoderne epische kunststukjes van de broers Wachowski.

De drie films werden voorzien van een gloednieuwe in-movie experience (IME) die je meezuigt tot diep in The Matrix. Zonder risico op déja vues! Deze bieden de kijkers de mogelijkheid om de geheimen achter de Matrix te achterhalen en geven toegang tot achtergrondinformatie zonder eruit te hoeven stappen. Via beeld in beeld wordt het vernieuwende karakter van de Matrix en de manier waarop men tot dit revolutionaire eindresultaat kwam belicht aan de hand van herinneringen van de cast en het creatieve team.

The Matrix
Deze kaskraker volgt de lotgevallen van een jonge computerprogrammeur die uit zijn comfortabele leventje gerukt wordt en meegesleept wordt in een zoektocht naar de ultieme waarheid achter deze post-apocalyptische wereld. En die waarheid is geen pretje: deze wereld is bedrog, een gedetailleerde leugen voortgebracht door oppermachtige machines met kunstmatige intelligentie die ons leven beheersen. Verbijsterende stunts. Verbluffende technobeelden. Mega-actie. Keanu Reeves en Laurence Fishburne leiden de strijd voor de bevrijding van het menselijk ras in The Matrix, de cyberthriller geschreven en geregisseerd door de gebroeders Wachowski, die je, één keer gezien, niet meer loslaat. Het verhaal is van het hoogste niveau, de speciale effecten zijn baanbrekend voor de filmindustrie... kortom,de film schokt. Zoals Morpheus tegen Neo zegt:"Men kan je niet vertellen wat The Matrix is. Je moet het met eigen ogen aanschouwen." En dat geldt ook voor deze film!

The Matrix Reloaded
Neo. Morpheus. Trinity. Ze staan scherp voor het verpletterende tweede hoofdstuk van The Matrix trilogie en krijgen de hulp van machtige nieuwe
vrienden. De strijd tegen systematische onderdrukking en uitbuiting, in de vorm van een vijand die zichzelf kan klonen en upgraden en die op het punt staat de laatste enclave van de mensheid te overrompelen, kan losbarsten. Ook regisseurs duo de Wachowski Brothers en producer Joel Silver verbluffen de mensheid andermaal methun spectaculairetoekomstvisieengrensverleggende filmtaal. Wat is The Matrix? De vraag krijgt nog geen afdoend antwoord, en leidt naar een andere vraag: wie schiep The Matrix? De antwoorden voeren ons naar nog andere werelden, met verbijsterende beelden en acties en naar een lotsbestemming die leidt van revelaties naar revoluties!

The Matrix Revolutions
Onze helden staan op de rand van de zege of de vernietiging in hun epische oorlog tegen de Machines in het verbluffende sluitstuk van The Matrix trilogie. Morpheus wordt geconfronteerd met de angstwekkende optie dat the One gewoon deel uitmaakt van het masterplan van de architecten van The Matrix en Neo's missie is te gaan waar geen mens hem ooit voorging, naar het hart van Machine City. Daar moet hij een meedogenloze strijd aanbinden met het op hol geslagen en enorm in kracht toegenomen programma Smith. En het is nog maar de vraag of de bewoners van Zion de eindeloze zwermen Sentinels lang genoeg zullen kunnen afweren om Neo de kans te geven zijn volle potentieel aan te boren in de hoop de oorlog een halt toe te roepen. De missie van auteurs-regisseurs de Wachowski Brothers en producer Joel Silver luidt: het overtreffen van de nooitgeziene visuele inventiviteit van de eerste twee films. De revolutie is nu!

Technische fiche:
Regie: Andy Wachowski, Larry Wachowski
Cast: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving
Taalkeuze in Dolby True HD 5.1: Engels; Dolby Digital 5.1: Engels, Frans; extra's: Taalkeuze in stereo
Ondertiteling (film & extra's): Nederlands, Engels, Frans (kan bij bepaalde extra's ontbreken)
Speelduur: Matrix: ca. 131 min.; Reloaded: ca. 132 min.; Revolutions: ca. 124 min.
Releasedatum: 10 oktober 2007

Extra's:
In totaal 25 uur fascinerend bonusmateriaal vervolmaakt deze complete Matrix Trilogy:
• Geschreven inleiding van de gebroedersWachowski
• Commentaar van:
- Filosofen Dr.Cornel West en Ken Wilber
- Critici Todd McCarthy, John Powers en David Thomson
- Cast en crew Carrie-Anne Moss, Zach Staenberg en John Gaeta over The Matrix
- Componist Don Davis met music-only track voor The Matrix
• "Behind the Matrix" documentairereeks
In totaal 18 korte films, inclusief "The MTV Movie Awards Reloaded".
• "The Music Revisited"
Audioselectie van 41 tracks met in totaal bijna 3 uur muziek
• Videoclips
"Rock is Dead" van Marilyn Manson en "Sleeping Awake" van P.O.D.
• "Enter the Matrix: The Game"
Documentaire
• "Enter the Matrix"
Bekijk 23 live-action scènes gefilmd voor de game en waan je middenin de
actie van The Matrix Reloaded
• Bioscooptrailers en tv-commercialsHAPPY FEET (Blu-Ray / HD-DVD)

Keizerspinguïns zijn geboren zangers. Allemaal,behalve de jonge Mumble, die een geboren danser is... een tapdanser wel te verstaan. Zijn jeugdvriendinnetje
Gloria, die wel gezegend is met een stem van goud, ziet er aanvankelijk nog wel de charme van in, maar jammer genoeg valt dergelijk afwijkend talent niet echt in goede aarde bij de rest van de pinguïnkolonie. Mumble voelt zich er steeds minder welkom en beslist dan maar de grote, koude wereld in te trekken. Daar ontmoet hij de Amigos, een troep adéliepinguïns die Mumbles capriolen wel naar waarde kunnen schatten. Zij brengen hem naar het orakel Lovelace, een macaronipinguïn die naar eigen zeggen door de goden gezegend werd en in ruil voor een kei één levensvraag beantwoordt. Samen met de Amigos en de wijze Lovelace begint Mumble aan een spannende reis en bewijst hij dat je, zolang je in jezelf gelooft, de wereld kunt veranderen!

Door het combineren van een aandoenlijk verhaal met indrukwekkende visuele animatietechnieken en een overdonderende beeldvoering, wist George Miller van Happy Feet een familiefilm in de ware zin van het woord te maken. De swingende soundtrack maakt het geheel af. Het Engelse stemmenwerk werd verzorgd door klinkende namen als Elijah Wood, Hugh Jackman, Brittany Murphy, Nicole Kidman, Hugo Weaving en, last but not least at all, Robin Williams, die zowel opperamigo Ramon als orakel Lovelace van een pinguïnstem voorziet. Maar ook de Vlaamse stemmencast is niet van de poes (of, voor de gelegenheid, van de pinguïn). Wendy Van Wanten, Gene Bervoets, Timo Descamps, Kate Ryan, Tom Van Bauwel, Bert André en de Neveneffecten zetten hun beste pinguïnbeentje voor in hun vertolking van de zuidelijkste bewoners van onze planeet.

Technische fiche:
Regie: George Miller
Stemmen
Engels: Robin Williams, Elijah Wood, Brittany Murphy, Hugh Jackman, Nicole Kidman, Jeffrey Garcia, Hugo Weaving, Elizabeth Daily, Carlos Alazraqui, Lombardo Boyar, Johnny A. Sanchez
Nederlands: Wendy Van Wanten, Gene Bervoets, Timo Descamps, Marc Peeters, Kate Ryan, Tom Van Bauwel, Bert André, De Neveneffecten
HD taalkeuze in Dolby TrueHD 5.1: Engels
BLU taalkeuze in PCM 5.1: Engels
Beide in Dolby Digital Plus 5.1 EX: Vlaams, Nederlands, Engels voor blinden en slechtzienden 2.0: Engels
Extra's: Beide taalkeuze in stereo en mono
Ondertiteling: Nederlands, Engels (kan bij bepaalde extra's ontbreken)
Speelduur: ca. 104 min.
Releasedatum: 10 oktober 2007

Extra's:
• Twee animatieclips: "Mumble ontmoet een blauwe vinvis" en "een Happy feet moment"
• Achter de schermen bij Happy Feet: filmmagie onthuld
• Het creëren van de tap: hoe al die pinguïns aan hun vrolijke voeten komen
• Volg een dansles met Savion Glover die je leert "Dansen als een pinguïn: Voetjes van de vloer"
• Spaanse les: de stemmen achter de Amigos geven Spaanse les
• Drie fantastische videoclips: Gia's "Hit Me Up", Prince's "The song of the Heart" en Brittany Murphy's "Somebody to Love"
• Klassieke cartoon "I Love to singa"Releasekalender Blu-Ray/HD-DVD:

10 oktober:
• Happy Feet (Blu-Ray)
• Happy Feet (HD-DVD)
• The Matrix Revolutions (HD-DVD)
• The Matrix Trilogy Box Set (HD-DVD)

24 oktober:
• The Reaping (Blu-Ray)
• The Reaping (HD-DVD)Verwacht in november


7 november 2007:
*• Haai Baai (Sharkbait)
*• Arthur En De Minimoys (Arthur And The Minimoys)

14 november 2007:
*• Harry Potter En De Orde Van De Feniks (Harry Potter And The Order Of The Phoenix)
*• Return To The House On Haunted Hill (Unrated)
• Allô, Allô, serie 1 (2-disc)
• Allô, Allô, serie 2
• Babylon 5: The Lost Tales
• Gilmore Girls, serie 7 (6-disc)
• E.R., Box (S1-5, 18-disc)
• AJAX, Collection Box (4-disc)
• Poltergeist D.E. (25th Anniversary)
• Eyes Wide Shut S.E. (Kubrick Collection, 2-disc)
• A Clockwork Orange S.E. (Kubrick Collection, 2-disc)
• 2001: A Space Odyssey S.E. (Kubrick Collection, 2-disc)
• The Shining S.E. (Kubrick Collection, 2-disc)
• Full Metal Jacket S.E. (Kubrick Collection, 2-disc)
• Tim Burton / Johnny Depp Collection
- Charlie And The Chocolate Factory
- Corpse Bride
• Harry Potter En De Steen Der Wijzen (Harry Potter And The Philosopher's Stone) (Blu-Ray)
• Harry Potter En De Geheime Kamer (Harry Potter And The Chamber Of Secrets) (Blu-Ray)
• Harry Potter En De Gevangene Van Azkaban (Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban) (Blu-Ray)
• Harry Potter En De Vuurbeker (Harry Potter And The Goblet Of Fire) (Blu-Ray)
• Harry Potter En De Orde Van De Feniks (Harry Potter And The Order Of The Phoenix) (Blu-Ray)
• Harry Potter 1-5 Box Set (Blu-Ray)
• De Mierenmepper (The Ant Bully) (Blu-Ray)
• Scooby Doo The Movie (Blu-Ray)
• The Polar Express (Blu-Ray)
• Full Metal Jacket D.E. (Kubrick Collection) (Blu-Ray)
• 2001: A Space Odyssey S.E. (Kubrick Collection) (Blu-Ray)
• A Clockwork Orange (Kubrick Collection) (Blu-Ray)
• Eyes Wide Shut S.E. (Kubrick Collection) (Blu-Ray)
• The Shining S.E. (Kubrick Collection) (Blu-Ray)
• Harry Potter En De Steen Der Wijzen (Harry Potter And The Philosopher's Stone) (HD-DVD)
• Harry Potter En De Geheime Kamer (Harry Potter And The Chamber Of Secrets) (HD-DVD)
• Harry Potter En De Gevangene Van Azkaban (Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban) (HD-DVD)
• Harry Potter En De Vuurbeker (Harry Potter And The Goblet Of Fire) (HD-DVD)
• Harry Potter En De Orde Van De Feniks (Harry Potter And The Order Of The Phoenix) (HD-DVD)
• Harry Potter 1-5 Box Set (HD-DVD)
• De Mierenmepper (The Ant Bully) (HD-DVD)
• Scooby Doo The Movie (HD-DVD)
• The Polar Express (HD-DVD)
• Full Metal Jacket D.E. (Kubrick Collection) (HD-DVD)
• 2001: A Space Odyssey S.E. (Kubrick Collection) (HD-DVD)
• A Clockwork Orange (Kubrick Collection) (HD-DVD)
• Eyes Wide Shut S.E. (Kubrick Collection) (HD-DVD)
• The Shining S.E. (Kubrick Collection) (HD-DVD)

28 november 2007:
• Tsunami: The Aftermath, miniserie (2-disc)
• The Sopranos, serie 6 B (4-disc)
• Gilmore Girls, The Complete Collection (S1-7, 6-disc)
• Rome, Complete Collection (S1-2, 11-disc)
• McLeod's Daughters Giftset (S1-5)


Recent nieuws van dezelfde bron