:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: FREE RECORD SHOP GAAT VOOR BLU-RAY
PERSBERICHT: FREE RECORD SHOP GAAT VOOR BLU-RAY
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2007-10-25 - Geplaatst door: Werner
FREE RECORD SHOP VERKIEST BLU-RAY DISC ALS HET HIGH DEFINITION FORMAAT VAN DE TOEKOMST

Gisteren heeft Free Record Shop bekendgemaakt Blu-ray Disc als het High Definition formaat van de toekomst te zien. In een toelichting werd onderstreept dat Blu-ray Disc de ultieme high definition beeld- en geluidservaring biedt.

Blu-ray geniet de overweldigende steun van de meeste fabrikanten van consumentenelektronica en de Hollywood-studio’s. Ook Free Record Shop België onderschrijft nu dit nieuwe formaat door zijn uitgesproken ondersteuning te geven aan Blu-ray Disc als opvolger van DVD en deze een prominentere plaats in de winkelschappen te geven.

Hans Breukhoven, CEO van Free Record Shop Holding, geeft aan dat deze keuze past in hun strategie met betrekking tot nieuwe ontwikkelingen: "Steeds meer consumenten beschikken over een HD televisie. Blu-ray Disc biedt de mogelijkheid films te bekijken in de hoogst mogelijke high definition kwaliteit. De verkoopresultaten geven aan dat verreweg het grootste deel van de verkochte high definition schijfjes Blu-ray Discs zijn. Op basis van de kwaliteit, de ondersteuning vanuit de industrie en de huidige verkoopresultaten zijn we van mening dat Blu-ray het HD formaat van de toekomst is."

Sony Pictures Home Entertainment was in 2006 de eerste filmstudio die Blu-ray schijfjes op de markt bracht en managing director Benelux Pieter Swaelens is dan ook zeer te spreken over de stellingname van Free Record Shop: "We zijn erg blij dat Free Record Shop, net als wij, overtuigd is van de mooie toekomst van dit nieuwe formaat. We hebben in Europa al ruim 250.000 Blu-ray schijfjes verkocht* en de lancering van de PlayStation 3 met ingebouwde Blu-ray speler heeft ook een positieve invloed gehad op de verkoopcijfers. Sinds de introductie afgelopen maart is de verkoop van films op Blu-ray gemiddeld 4 keer hoger dan de verkoop van HD DVD schijfjes. Het is dus duidelijk dat er een grote behoefte bestaat aan high definition content en dat Blu-ray hiervoor de aangewezen drager is."

UIT HET ARCHIEF