:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: ROBIN HOOD
PERSBERICHT: ROBIN HOOD
Bron: Just Entertainment - Datum: 2007-10-31 - Geplaatst door: Werner
NIEUWE BBC-SERIE ROBIN HOOD OP DVD

Het verhaal van Robin Hood, de romantische held die stal van de rijken en gaf aan de armen, spreekt al eeuwen tot de verbeelding. Geen wonder tal het ook al talloze keren is verfilmd. De meest recente bewerking, eenvoudigweg Robin Hood getiteld, werd in 2006 door de Britse omroep BBC gemaakt voor tv. Het eerste seizoen van deze nu al historische serie wordt dit najaar door Just Entertainment uitgebracht op dvd.

De makers van de nieuwe Robin Hood hebben er nadrukkelijk op toegezien dat hun held aanspreekt bij de kijkers van nu. De serie onderscheidt zich van de vele eerdere verfilmingen door een moderne uitstraling en een eigentijds script met veel tempo en een scherp, intelligent gevoel voor humor. Met zijn interpretatie van het verhaal heeft scenarioschrijver Dominic Minghella de tijdloze legende een verfrissende update gegeven.

In de serie zien we hoe Robin het steeds weer opneemt tegen de schurkachtige schout van Nottingham. De vogelvrije held kan putten uit een indrukwekkend arsenaal van listen, trucs, vermommingen en andere slimmigheden. En als dat niet werkt, kan hij altijd nog terugvallen op zijn pijl en boog, zijn zwaard en het bonte gezelschap van personages die samen zijn bende vormen. Robin Hood zit vol avontuur, romantiek en humor voor jong en oud. Bovendien zijn er voor de oplettende kijker subtiele verwijzingen naar verschijnselen van onze tijd, zoals de oorlog in Irak, Live8 en antikapitalisme.

In de hoofdrol zien we Jonas Armstrong, die een coole, middeleeuwse maar ook moderne Robin neerzet. Zijn aartsvijand, de schout van Nottingham, wordt zeer overtuigend vertolkt door een angstaanjagende Keith Allen. De verdere cast bestaat uit een uitgebalanceerde mix van jong talent en gevestigde sterren, onder wie Lucy Griffiths als Robins geliefde Marian en Richard Armitage als Guy of Gisburne, het sadistische hulpje van de schout. De opnames werden gemaakt in de prachtige natuur van Hongarije.