:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: WHITE NOISE 2: THE LIGHT
PERSBERICHT: WHITE NOISE 2: THE LIGHT
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-11-01 - Geplaatst door: Werner
WHITE NOISE 2: THE LIGHT (Steelbook)
Soms is het beter om dood te zijn

Wat voor Abe Dale (Nathan Fillion) en zijn familie een gezellig etentje in een restaurant moet worden, mondt uit in een nachtmerrie: zijn vrouw en kind worden neergeschoten door een dolle schutter die het restaurant binnenloopt. Een depressieve Abe probeert zichzelf enkele dagen later van het leven te beroven. De zelfmoordpoging mislukt, maar voordat Abe wordt gereanimeerd, komt hij terecht in een lange tunnel met aan het einde een helder licht. Terug wakker merkt Abe dat hij aan zijn 'bijna-dood-ervaring' een gave heeft overgehouden: hij ziet aura's waaraan hij kan aflezen hoe lang mensen precies nog te leven hebben. Abe wendt zijn gave ten goede aan om mensen van een vroegtijdige dood te redden. Maar al gauw zal hij ervaren dat oordelen over leven en dood geen lichtzinnige bezigheid is als duistere krachten zich ermee komen bemoeien.

Patrick Lussier nam de regie van White Noise 2: The Light voor zijn rekening. Lussier is niet aan zijn proefstuk toe met deze paranormale thriller. Eerdere producties zoals de Scream-films en Dracula 2000 bewijzen dat Lussier weet hoe hij spanning in een film moet brengen. Sinds jaren is Lussier dan ook de vaste editor van horrorgoeroe Wes Craven.

De hoofdrol in White Noise 2 wordt vertolkt door de Canadese acteur Nathan Fillion. Deze is geen onbekende in de wereld van de horrorfilms. Lussier werkte met hem samen in Dracula 2000, waarin Fillion een kleine rol als pastoor had. Hij speelde de hoofdrol in de horrorkomedie Slither en was Captain Malcolm Reynolds in de Joss Whedon science fiction serie Firefly, waarvoor hij de "Cinescape Genre Face of the Future - Male" prijs van de Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA won.

Fillion krijgt in White Noise 2 het gezelschap van hoofdrolspeelster Katee Sackhoff. De 27-jarige blonde Sackhoff verdiende haar sporen o.a. als Captain Kara 'Starbuck' Thrace in de populaire SF-serie Battlestar Gallactica en in bijrollen in ER (2002) en The Last Sentinel (2007).

Het verhaal in White Noise 2 staat volledig los van de eerste film. Je kan hem dus zonder problemen apart bekijken. Er werd een volledig andere cast, schrijver en regisseur aangetrokken. Horrorliefhebbers van het eerste uur zijn laaiend enthousiast over White Noise 2. Ze zijn het erover eens dat de sequel de eerste film op alle vlakken overtreft. En journalist Phelim O'Neill van The Guardian vond de casting van de hoofdrolspelers en het einde van de film 'stunning'.

Voor de echte fans heeft men voor enkele leuke extra's gezorgd op disc 2 van de DVD. Zo toont men de 'making of', werpt men een blik achter de schermen en geven cast & crew interviews.

White Noise 2: The Light laat de kijker 99 minuten lang huiveren en griezelen en bezorgt je tot de laatste minuut de daver op je lijf. Dit alles overgoten met muziek van Normand Corbeil (Double Jeopardy en Screamers) maakt van White Noise 2: The Light een topper in het horrorgenre. Wie weet wordt deze film wel 'een bijna-doodervaring' voor zij die hem durven te zien…

Synopsis
Abe Dale neemt zijn vrouw en kind mee uiteten. Een verwarde man loopt het restaurant binnen en opent het vuur... Enkele dagen later probeert een terneergeslagen Abe zelfmoord te plegen. Hij wordt gereanimeerd, maar niet voordat hij een blik heeft kunnen werpen in de tunnel van het licht. Terug in de wereld der levenden merkt Abe dat hij een gave heeft: hij ziet aura's, waaraan hij kan aflezen wie binnenkort zal sterven. Hij besluit deze gave ten goede te benutten en mensen te redden een vroegtijdige dood. Maar daarmee speelt hij onbedoeld duistere krachten in de kaart...

Tagline:
Sometimes they don't come back alone.

Specificaties
Regisseur: Patrick Lussier
Cast: Nathan Fillion (Serenity, Saving Private Ryan, Slither), Katee Sackhoff (Halloween: Resurrection, Cold Case), Craig Fairbrass (The Long Weekend, Cliffhanger, Killing Time)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Thriller/ Horror
Speelduur: 99 Minuten
DVD release: 06/11/2007
Leeftijd: 16 jaar, angst, geweld en grof taalgebruik

Extra's:
• Behind the scenes
• Interviews with Cast & Crew
• Making Of
• Liner Notes
• Photo Gallery
Speelduur extra's: 55 minuten

Liner notes
Na het wereldwijde succes van White Noise leek een sequel onvermijdelijk. Maar in plaats van hetzelfde idee nog eens te gebruiken, bedachten de makers iets nieuws. White Noise 2: The Light is een verhaal op zichzelf, dat los gezien kan worden van de eerste film. Draaide White Noise om Electronic Voice Phenomenon (EVP) – het fenomeen waarbij stemmen van overledenen opduiken op geluidsopnamen – voor White Noise 2 gaf schrijver Matt Venne, die eerder de Masters of Horror-episode Pelts schreef, een griezelige draai aan het verschijnsel van de bijna-dood-ervaring.

Miljoenen mensen beweren een bijna-dood-ervaring (near death experience) te hebben gehad. Bij een bijna-dood-ervaring ervaren mensen bij een hartstilstand dat ze buiten hun lichaam treden en door een lange tunnel gaan, aan welk einde zich een helder licht bevindt. Soms gaat de ervaring verder. Men krijgt bijvoorbeeld een overzicht van het leven of men ontmoet dierbare overledenen aan de andere kant van de tunnel, die de patiënt vertellen dat het "hun tijd nog niet is" of dat ze "een taak te vervullen hebben."