:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Strengholt MultiMedia >> PERSBERICHT: BEELD VAN NEDERLAND: STRIJD TEGEN HET WATER
PERSBERICHT: BEELD VAN NEDERLAND: STRIJD TEGEN HET WATER
Bron: Strengholt MultiMedia - Datum: 2007-11-05 - Geplaatst door: Werner
BEELD VAN NEDERLAND: STRIJD TEGEN HET WATER

Op 15 november 2007 brengt Strengholt MultiMedia i.s.m. het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid de derde 6 DVD-box uit in haar succesvolle serie Beeld Van Nederland. Na het Historisch Overzicht en Het Koningshuis is het nu de beurt aan: Strijd Tegen Het Water. De box bevat o.a. films van Bert Haanstra en materiaal uit het archief van de NOS, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en nieuwe beelden en animaties gemaakt door
Rijkswaterstaat. In geen land ter wereld is de strijd tegen het water zo eeuwenoud en tegelijkertijd nog steeds zo actueel, als in Nederland. Een groot deel ligt namelijk beneden zeeniveau. Door de klimaatverandering krijgen we steeds meer te maken met hoog water. De strijd tegen het water is nog niet gestreden.

Deze unieke DVD-box bevat 6 dvd's:
• De watersnoodramp van 1953. Naast authentieke, ook nooit vertoonde beelden over de reddingswerken en de hulpacties.
• Bert Haanstra: "De stem van het water". De film laat de veelzijdige en veelvoudige fascinatie van de Nederlander voor het water zien.
• De Deltawerken. 5 jaar na de ramp (ontwerp Deltawerken), Delta Phase 1 van Bert Haanstra (aanleg van de dijk bij Veere), Delta Ypsilon (aanleg van de dammen), Delta Finale (gereedkomen zeeweringen, Oosterscheldekering + feestelijke opening vanaf Neeltje Jans).
• Inpoldering en Zuiderzeewerken. Een DVD met daarop het werk van bekende cineasten: Bert Haanstra, Anton van Munster en Herman van der Horst. Voor liefhebbers van historische documentaires.
• 75 jaar Afsluitdijk. Een tweeluik van de NOS. Een reportage met een historische terugblik en een toekomstbeeld. De Afsluitdijk moet verhoogd worden. Dat geeft nieuwe kansen en mogelijkheden.
• Overstromingen van de rivieren. Het doem- en nieuwe doendenken. Compilatie van overstromingen vanaf 1920 t/m de evacuaties in 1995. Nooit meer 1953 (NOS). Helikoptervlucht van Prins Willem Alexander over de Deltawerken en de Maeslantkering. Mede door de klimaatverandering vragen de rivieren voldoende ruimte. Ook is er aandacht voor de zwakste schakels in onze kustlijn: van Ouddorp tot Noordwijk en schetst men een toekomstbeeld tot 2050 m.b.v. animaties.

DVD-Specificaties:
Genre: Documentaire Taal: Nederlands
Systeem Pal
Regio: Vrij
Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeldformaat: 4:3 / 16:9
Speelduur: ca. 506 min.

UIT HET ARCHIEF