:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: BLADE IV: HOUSE OF CHTHON
PERSBERICHT: BLADE IV: HOUSE OF CHTHON
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-12-03 - Geplaatst door: Werner
BLADE IV: HOUSE OF CHTHON steelbook
Blade is Back!

In Blade IV trekt vampierenjager Blade (Sticky Fingaz) van leer tegen de vampiers die Blade Trinity overleefden. Die hebben zich intussen verenigd in "The House of Chthon" en zijn sterker en kwaadaardiger dan ooit. In 't geniep zijn de bloedzuigers op zoek naar een vaccin dat een nieuw, supersterk vampierenras moet creëren en hen immuun maakt voor hun zwakheden. Krista (Jill Wagner), een Irak-veterane, heeft ontdekt dat haar tweelingbroer is vermoord bij een afrekening door de vampierengilde. De beestjes ruiken vers bloed en openen de jacht op de al te nieuwsgierige Krista. Gelukkig stoot Krista op Blade, die haar op het nippertje helpt ontsnappen aan haar bovennatuurlijke tegenstanders. Blade en Krista spannen samen de strijd aan tegen de vampiers. Door het geheim van de monsters te ontsluieren, hopen ze deze oorlog tegen het kwaad te winnen. Maar hun actie om het House of Chthon te infiltreren, loopt gruwelijk mis.

Blade IV: The House Of Chthon is in feite de pilootaflevering van Blade: The Series. De hoofdrollen worden vertolkt door relatief onervaren acteurs. Maar als je daarvoor openstaat, kan je ongegeneerd genieten van een goeie horrorfilm. Blade IV is ondergedompeld in dezelfde duistere, apocalyptische sfeer als de vorige films en heeft naast liters bloed ook een stevige portie griezelen in petto.

Het moet voor Sticky Fingaz - oftewel gewoon Kirk Jones - geen makkelijke opgave zijn geweest om de rol van Blade op zich te nemen. Het grote publiek vereenzelvigt Blade met Wesley Snipes, de man die de drie vorige Blade-films op zijn palmares heeft staan. Ondanks de redelijk ondankbare job om in method actor Snipes' voetsporen te moeten treden, slaagt Sticky erin om een meer dan geloofwaardige Blade neer te zetten.

De vervaarlijk uitziende Sticky Fingaz begon als rapper in de groep 'Onyx'. Nadien bracht hij nog 2 solo-albums uit waarvan "But wait it gets worse" de laatste is, een schijf vol vette East Coast 'gansta rap' die trouwens gratis te downloaden is op www.stickyfingaz.com.

Als hij niet in de studio zit, is Sticky terug te vinden op het grote en kleine scherm. Zijn acteercarrière startte in 1993, met een korte verschijning in de film Strapped van Forrest Whitaker. Nadien maakte hij o.a. zijn opwachting als drugdealer in Clockers (1995) van Spike Lee en als ontsnapte gevangene in Friday (1995) van Ice Cube. Later kreeg hij ook nog een mooie rol in The Flight Of The Phoenix (2004) van John Moore. Sticky's laatste film is Order of Redemption (2007) waarin hij het gezelschap krijgt van collegarapper Busta Rhymes en Hollywoodsterren Tom Berenger en Armand Assante.

De (toen) 12-jarige Emily Hirst speelt de zakelijke, emotieloze Charlotte, een gewetenloze volbloedvampier die als toetje graag … babies lust. Horrible, dat kwaadaardig monster in een kinderlijf!

Krista wordt vertolkt door Jill Wagner. Wagner werd aanvankelijk bekend als “the Lincoln Mercury chick” door haar reclamespotjes voor die autoconstructeur. Haar acteercarrière startte ze in de televisieshow Punk'd (2003) van en met Ashton Kutcher. Later was ze te zien als "Larrin" in het futuristische Stargate Atlantis (2004).

De extra DVD in deze Steelbook Edition bevat naast een kijkje achter de (bebloede) schermen ook het commentaar van regisseur Peter O’Fallon en schrijvers David Goyer en Geoff Johns.

Als het aan ons lag, werden vampieren nooit uitgeroeid. Al was het maar om Blade aan het werk te blijven zien!

Synopsis
Blade is terug! De onsterfelijke vampierdoder, die zelf half mens en half vampier is, heeft dezelfde krachten als de bloedzuigers waar hij op jaagt, alleen niet de zwaktes. In dit nieuwe avontuur staat Blade tegenover Marcus, een gevaarlijke vampier erop uit is de mensheid te vernietigen. In zijn zoektocht kruist hij het pad van Krista, een oorlogsveterane uit Irak die op zoek is naar haar tweelingbroer. Blade vermoedt dat haar broer het slachtoffer is geworden van Marcus. Geholpen door wapenexpert Shen binden Blade en Krista de strijd aan met Marcus en zijn demonische creaturen. Het gevolg is een bloederige kruistocht teneinde de oprukkende vampiers te stoppen…

Tagline:
Het vervolg op de Blade-Trilogie
The Legacy Continues

Specificaties
Regisseur: Peter O'Fallon
Cast: Sticky Fingaz (Flight Of The Phoenix, The Shield, Lock Down), Jill Wagner (Junebug, Stargate: Atlantis, Monk), Emily Hirst (X2, The Twilight Zone, Smallville)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1:78.1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels Gesproken
Nederlands Gesproken
Genre: Actie
Speelduur: 88 Minuten
Leeftijd: 16 jaar, angst en geweld
DVD release: 4 december 2007

Extra's:
• Also or Soon Available
• Turning Blade Documentaire
• Audio Commentaar van regisseur Peter O'Fallon en schrijvers David Goyer en Geoff Johns.
Trailer