:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: BLACK SHEEP
PERSBERICHT: BLACK SHEEP
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-01-03 - Geplaatst door: Werner
BLACK SHEEP
(amaray + slipcase)
The Violence of the Lambs

Henry Oldfield (Nathan Meister) keert na jaren terug naar de ouderlijke schapenboerderij in Auckland, Nieuw-Zeeland. De reusachtige farm wordt nu geleid door zijn broer, Angus (Peter Feeney). Die probeert door middel van genetische manipulatie een nieuw superras schapen te kweken. Maar het experiment loopt uit de hand: de onschuldige schaapjes worden getransformeerd tot bloeddorstige bijters die sappig mensenvlees verkiezen boven mals gras...

Black Sheep is het filmdebuut van Jonathan King. Niet moeilijk om te raden waar King zijn inspiratie vandaan haalde: Nieuw-Zeeland is zowat het Mekka van de schapen. Bovendien filmde landgenoot Peter Jackson er nog niet zolang geleden het fantastische The Lord Of The Rings. De effecten werden opgenomen in dezelfde - ondertussen internationaal befaamde - studio. Black Sheep is een horrorkomedie: een griezelige nagelbijter doorspekt met hilarische scenes en woordspelingen. Op Disc 2 vind je extra's als de 'Making Of', met commentaar van de regisseur en interviews met de cast.

Synopsis
De familie Oldfield zwaait al meer dan honderd jaar de scepter over Glenolden, een enorme boerderij met 50.000 schapen. Nu is de boerderij in handen van de gewiekste Angus Oldfield, die het tijd vindt om de familiezaak te moderniseren. Met een dubieuze wetenschapper start hij geheime experimenten met genetische manipulatie. Wat kan er mis gaan? Nou, een heleboel. 50.000 schapen met trek in mensenvlees bijvoorbeeld! Zet je schrap voor de 'Violence of the Lambs'!

Tagline:
In de traditie van Sam Raimi's Evil Dead en Peter Jackson's Bad Taste en Brain Dead komt een nieuwe uitzinnige horrorkomedie: Black Sheep!

Specificaties
Regisseur: Jonathan King
Cast: Peter Fenney (Xena: Warrior Princess, 30 Days Of Night), Tammy Davis (Whale Rider, Outrageous Fortune)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Horror/Komedie
Speelduur: 87 minuten
DVD release: 29 januari 2008
Releasedatum vanilla: maart 2008
Leeftijd: 16 jaar, geweld, angst en grof taalgebruik

Extra's:
• Film Clips
• Trailer
• Deleted Scenes
• Bloopers
• Commentary Track Jonathan King & Nathan Meister
• Making Of
• Interviews Cast & Crew
• Interview Jonathan King easter egg
• Behind the Scenes
• Photo Gallery
• Liner Notes
• Also or soon Available
Speelduur extra's: 50 minuten

Liner notes
Een Nieuw Zeelandse splatterkomedie over moordlustige schapen: het kon niet uitblijven. Er grazen daar naar schatting veertig miljoen van die dieren, dus de inspiratie lag voor de hand.

"Ik kon meteen de slogan en de poster al voor me zien," vertelt regisseur Jonathan King. "De combinatie van horror en schapen maakte me aan het lachen en gaf me inspiratie voor nieuwe grappen, enge vondsten, smerige dingen... Ook de boerderij als plaats van handeling sprak me aan. Zo’n kleine omgeving biedt ontzettend veel mogelijkheden."

Black Sheep is het debuut van Johathan King. De regisseur groeide op in Auckland en raakte op z'n zestiende diep onder de indruk van Star Wars. Zijn eerste Super 8 filmpje ging dan ook over een alien van papier-maché die amok maakte op Jonathans school. Later werkte King bij het Nieuw Zeelandse muziektijdschrift Rip it Up! maar hij bleef ondertussen dromen over films maken. Toen een muzikale kennis hem vroeg of hij diens videoclip wilde regisseren, zag King zijn kans schoon. Hij regisseerde sindsdien meer dan honderd videoclips en leerde zo het vak. Tweemaal won hij de regieprijs tijdens het New Zealand Music Video Awards.

Dat Jonathan King zich aangetrokken voelde tot horror en humor blijkt wel uit de twee korte films die hij in 2002 en 2003 regisseerde, getiteld Still en Chogar. Die laatste gaat over een groepje hongerige Neanderthalers die in de bossen rond Wellington jagen... op joggers en andere fitnessfanaten!

Grote inspiratiebronnen voor Black Sheep waren volgens King The Evil Dead (1981) van Sam Raimi en natuurlijk de vroege films van Peter Jackson, zoals Bad Taste (1987) en Braindead (1992). Black Sheep deelt zelfs een actrice met Jacksons Braindead. Glenis Leverstam, hier als Mrs. Mac, speelde destijds de rol van Nora Matheson, de voorzitster van de Wellington Lady's Welfare League die met haar man een bordje custard kwam eten.

Director of photography Richard Bluck was ook second-unit cameraman bij The Lord Of The Rings-trilogie en King Kong. Maar Nieuw Zeeland's belangrijkste troef is tegenwoordig wel WETA-workshop. De beroemde effectenstudio, eerder verantwoordelijk voor de schepsels in The Lord Of The Rings, deed ook de dolle schapen, monstermutaties en amputaties in Black Sheep. King koos zo min mogelijk voor digitale effecten. De animatronics (poppen) van Dave Elsy, die eerder meewerkte aan de Star Wars-film Revenge Of The Sith, kwamen dus goed van pas.

En hoe regisseer je een kudde schapen? Antwoord: heel moeizaam, maar met hulp van de dierentrainers van die vrolijke film over het schapenhoedende varkentje Babe.

Black Sheep werd in en rond Wellington opgenomen, in maart en april van 2006. De film kwam op 29 maart 2007 in Nieuw Zeeland uit. Het was een publieksfavoriet tijdens het Amsterdam Fantastic Filmfestival 2007 en won de publieks- en de juryprijs van het Gérardmer Film Festival in Frankrijk.

Jonathan King schreef ook het scenario, samen met Matthew Grainger, voor The Tattooist (Peter Berger, 2007): een bovennatuurlijke thriller over een Amerikaanse tatoeëerder die per ongeluk een kwade Samoan spirit laat vrijkomen.