:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2008
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2008
Bron: Lumière - Datum: 2008-02-17 - Geplaatst door: Werner
HEIMATKLÄNGE

Samenvatting
Wat heeft het gehuil van een baby gemeen met de echo van een jodelaar in de bergen? Wat is het verband tussen de falsetstem van een Tuvaanse nomade en het optreden van een vocale kustenaar? Het antwoord is: de stem! Heimatklänge speelt zich af in de wonderlijke akoestische wereld van drie Zwitserse stemmenkunstenaars: Christian Zehnder, Erika Stucky en Noldi Alder. Elk experimenteren ze op hun manier met het oudste instrument ter wereld: de stem. Eén ding hebben ze gemeen: ze blijven hun heimat koesteren en vullen met hun uitzonderlijke stemmen de prachtige Alpen en het Mittelland. Beeld en muziek gaan harmonieus samen in deze markante documentaire. Het is de perfecte symbiose tussen jodelen en de magische berglandschappen!

"Als muzikant vind ik het antwoord op de vraag 'Waar kom ik vandaan?' zeer belangrijk. Waar haal ik mijn inspiratie uit? Hoe verder ik terug kan gaan, hoe beter deze basis ingeworteld is, hoe groter haar kracht en hoe krachtiger mijn artistieke expressie." - Christian Zehnder
"Ik veronderstel dat op een bepaald ogenblik de mens de behoefte had om het plezier
van het spreken te vergroten. Als je je hart openstelt, wordt de toon langer. Door het beleven van emoties, wordt die niet ingekort." - Erika Stucky
"Het allermooiste van dit alles is te kunnen zingen zonder je te moeten schikken naar iets. Wij hebben een enorme vrijheid. Als we wisten hoe vrij we kunnen zijn, dan zouden we barsten." - Noldi Alder

Technische info:
Genre: Muziek
Ondertiteling: Nederlands
Jaar: 2007
Land: Zwitserland
Speelduur: 81 min.
Format: 16/9
Rating: AL
DVD formaat: DVD9
Kleur: kleur
Regisseur: Stefan Schwietert
Acteurs: Erika Stucky, Noldi Alder, Christian Zehnder, Sina, Stimmhorn, Huun Huur TuLES TÉMOINS

Samenvatting
Het jaar 1984. De jonge levensgenieter Manu verhuist naar Parijs en trekt voorlopig in bij zijn zus Julie op een klein hotelkamertje. Julie, operazangeres en bezeten door muziek, is niet erg opgezet met de komst van haar broer. Manu gaat 's avonds vaak op stap. Zo leert hij Adrien - een vijftigjarige homoseksuele arts - kennen. Er bloeit een vriendschap tussen de twee waarbij Adrien Manu introduceert in zijn vriendenkring. Dit brengt Manu tot Adrien's beste vrienden, Sarah - een schrijfster - en haar man Mehdi - een Maghrebijns politieagent. Het geluk van dit jonge koppel wordt compleet door de geboorte van hun zoontje, schijnt het. Voor Mehdi leidt de onrust van het vaderschap tot uitspattingen op zijn werk en in zijn seksleven.. Sara stort zich op haar werk maar schrijft zich vast in een writersblock. Manu haalt het gevoelsleven van Julie, Adrien, Sarah en Mehdi helemaal overhoop en zonder het te beseffen maakt hij bij elk van hen hun diepste verlangens los... Of over hoe één persoon een onvoorstelbare impact teweegbrengt. Een Franse parel!

Technische info
Genre: Drama
Speelduur: 112 min
Regisseur: André Téchiné
Acteurs: Emanuelle Béart, Julie Depardieu en Michel BlancWHEN DARKNESS FALLS

Samenvatting
When Darkness Falls is een aangrijpende en intense thriller over eer, loyaliteit en de moed om te vechten waarvoor je staat en waarin je gelooft. Twee zusjes breken met de erecodes van de familie waardoor hun leven in een ware nachtmerrie verandert. Een portier van een trendy nachtclub raakt betrokken in een schimmig incident en wordt met de dood bedreigd. Een beroemde journaliste wordt mishandeld door haar echtgenoot. Wanneer ze klacht neerlegt blijkt haar directe omgeving zich tegen haar te keren. Wat de agressors in deze drie verhalen vergeten, is de enorme wil van de slachtoffers om terug te vechten.

Technische info
Genre: Drama
Ondertiteling: Nederlands
Jaar: 2006
Land: Zweden
Speelduur: 131 min
Geluid: 5.1 / DTS
Format: 16/9
Rating: 16
DVD formaat: DVD9
Kleur: kleur
Regisseur: Anders Nilsson
Acteurs: Oldoz Javidi, Lia Boyson, Reuben Sallmander, Per Graffman, Bahar Pars, Mina Azarian, Cesar Sarachu, Peter Engman, Annika Hallin, Nisti Stêrk, eljko Santrac, Christopher Wallter, Bibi AnderssonMON COLONEL

Samenvatting
Een kolonel op rust wordt bij hem thuis gevonden met een kogel in zijn hoofd. Het onderzoek vlot niet totdat er een anonieme brief komt: "De kolonel is gestorven in Saint-Arnaud". Dit spoor leidt de rechercheurs naar het koloniale Algerije van 1957. De jonge Guy Rossi gaat vervroegd in dienst. Hij werkt als adjudant van kolonel Duplan die het bevel voert over het garnizoen van Saint-Arnaud in Oost-Algerije. Duplan gebruikt harde technieken om terreurverdachten te ondervragen. Er komt veel kritiek op zijn methoden en het zal aan Guy Rossi zijn om de bevelskracht van de kolonel te onderzoeken.
Regisseur Laurent Herbiet schuwde de confrontatie niet om het koloniale verleden van Frankrijk in Algerije te tonen en dit deed veel stof opwaaien bij de wereldpremière. Toch kon hij rekenen op topacteurs om zijn personages gestalte te geven: we zien Cécile de France, Olivier Gourmet, Charles Aznavour, Eric Caravaca en Bruno Solo die outstanding is in de rol van kolonel Duplan.

Technische info
Genre: Drama
Ondertiteling: Nederlands
Jaar: 2006
Land: Frankrijk/België
Speelduur: 110 min
Geluid: 2.0 / 5.1
Format: 16/9
Rating: 12
DVD formaat: DVD9
Kleur: kleur
Regisseur: Laurent Herbiet
Acteurs: Cécile de France, Olivier Gourmet, Eric Caravaca, Robinson Stevenin, Charles AznavourJEAN DE LA FONTAINE

Samenvatting
Parijs 5 september 1661. Terwijl het spetterende vuurwerk boven het kasteel van Vaux-le-Vicomte uitsterft, komt er een nieuwe rijzende ster op: de jonge koning Louis XIV. De nieuwe koning wil alleenheerschappij. Nicolas Fouquet, één van de machtigste ministers van de koning, wordt gearresteerd door d’Artagnan. Dit op aansturen van Colbert, een trouwe minister van de koning. Louis XIV is de grote mecenas van vele kunstenaars en kan dan ook rekenen op hun loyaliteit. Behalve van... Jean de la Fontaine. Hij weigert een knieval te doen voor Louis XIV. Hij blijft trouw aan Fouquet. Colbert zweert om de rebel in de val te lokken. Maar zelfs in zijn miserabele positie, blijft Jean zijn fabels schrijven als kritiek op het despotisch regime. Hoewel Louis XIV en Colbert de fabels van de la Fontaine in de ban sloegen, werden ze wel door iedereen gelezen in het Parijs van de 17e eeuw. Jean De La Fontaine reconstrueert het waargebeurde verhaal over een man die ondanks alles bleef vechten tegen het regime en trouw bleef aan zijn overtuigingen.

Technische info
Genre: Boekverfilming
Ondertiteling: Nederlands
Jaar: 2007
Land: Frankrijk
Speelduur: 100 min
DVD formaat: DVD9
Kleur: kleur
Regisseur: Daniel Vigne
Acteurs: Lorànt Deutsch, Philippe Torreton, Sara Forestier


Recent nieuws van dezelfde bron