:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: THE MYTH
PERSBERICHT: THE MYTH
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-03-11 - Geplaatst door: Werner
THE MYTH
Crouching Tiger Hidden Dragon meets Indiana Jones

Details: Amaray met slipcase
Distributor: Dutch FilmWorks
Release Date: 18 March 2008

Jack (Jacky Chan) is archeoloog en wordt geplaagd door levensechte dromen die hem terugvoeren naar het China van 221 vc. Daar is hij Generaal Meng-yi, aanvoerder van het Chinese leger, die instaat voor de bescherming van de Koreaanse prinses Ok-soo (Hee-seon Kim). Zij zal als concubine worden overgedragen aan Meng-yi’s keizer. Tijdens de ceremonie wordt het konvooi aangevallen. De generaal kan de prinses ternauwernood redden en in de daaropvolgende periode, waarin ze samen moeten zien te overleven in een grot, worden de twee geliefden.

Heden en verleden komen samen als Jack zijn boezemvriend en wetenschapper William (Tony Leung Ka Fai) helpt bij het lokaliseren van het graf van de eerste keizer van de Qin Dynastie. Het is de start van een avontuur waarin Jack zich begint te realiseren dat zijn flashbacks naar het verleden te maken hebben met een eeuwenoud geheim waarin hij een sleutelrol speelt, een geheim waarvoor legers bereid waren te strijden en waarvoor hedendaagse grafschenners alles zouden doen om het in handen te krijgen.

Het "drama-comedy-thriller-fantasy-action genre"”, daarin hoort The Myth thuis. De film neemt je mee naar het grootse Chinese keizerrijk van 221 vc, bedient de fans van martial arts en laat gevoelige zielen een traantje wegpinken met een intense love story. Tegelijkertijd werkt de film onbedaarlijk op je lachspieren. The Myth is kortom een echte Jacky Chan: een actieprent overgoten met slapstick humor.

De film werd opgenomen in India en Shanghai. Chan werd duidelijk geïnspireerd door de tegenwoordig ook bij ons populaire Bollywoodfilms. (Bollywood is de bijnaam van de Hindi filmindustrie in Bombay, een samentrekking van Bombay en Hollywood). Zo verstopt Jack zich tijdens een achtervolging door Indiase politiemannen op een Bollywoodset met buikdansende schonen. Hij verraadt zijn verstopplaats overigens door de aanvallende cobra van de slangenbezweerder naast hem een welgemikte Kung Fu tik te verkopen.

Jacky Chan (°1954) attendeerde vanaf zijn 6e levensjaar een operaschool waarin hij alles leerde over muziek, dans en martial arts. Hij kreeg zijn eerste rolletje in 1976 aangeboden als stuntman in Hand Of Death, een karatefilm die werd geregisseerd door de toen nog onbekende actiefilmspecialist John Woo. Vanaf dat moment verschoof zijn aandacht zich van de opera naar de filmkunst. De dood van martial arts legende Bruce Lee creëerde een hiaat in het martial arts filmgenre, een leemte die heel wat gegadigden probeerden in te vullen. Chan besloot om Lee niet klakkeloos te kopiëren maar een eigen stijl te creëren. Dat resulteerde in een nooit eerder gezien genre: de combinatie van actie en humor in martial arts films.

Chan is, mede dankzij zijn rol als Chief Inspector Lee in Rush Hour 1, 2 en 3 - blockbuster films met Chris Tucker - een van de belangrijkste exportproducten van Hong Kong. Zijn populariteit in China bereikt inmiddels ongekende hoogten (bekijk even zijn waslijst aan awards bij de Hong Kong Film Awards), en de acteur / regisseur / stuntman / producer / zanger is goed op weg om hetzelfde te presteren in het Westen. De man hoeft al lang niet meer vergeleken te worden met Bruce Lee; hij heeft zijn eigen legende gecreëerd!

Op de Hongkong Film Awards van 2006 kreeg The Myth een nominatie voor beste actiechoreografie. Daarnaast sleepte de film nog drie nominaties in de wacht, voor Beste Film, Beste Song en Beste Visuele Effecten.

De extra’s op disc 2 bevatten 'The Making Of', 'Behind the Scenes' en 'Deleted Scenes'.

Liner notes
Hoewel Jackie Chan de afgelopen jaren veel succes heeft gehad in het Westen, werkt de superster toch liever in Azië. In een interview vertelde hij: "In Amerika is het alleen maar Rush Hour 1, Rush Hour 2 en Rush Hour 3, en dan weer Rush Hour 4. En als Rush Hour 4 flopt, dan houdt het op. Maar als het een succes wordt, dan zal er weer een Rush Hour 5 komen." In zijn thuisbasis Hongkong krijgt Chan meer kansen om diverse filmrollen te spelen. Was hij in New Police Story enkele jaren geleden al te zien als getroebleerd politieman die de dood van zijn team probeert te verwerken, in The Myth laat Chan zowel zijn komische als zijn gevoelige kant zien.

Chan speelt een archeoloog die verwikkeld raakt bij een poging om de schatten van de eerste keizer van de Qin Dynastie te roven. Het avontuur heeft voor Jackie’s personage een dieper, persoonlijk doel: hij wordt geplaagd door herinneringen aan een vorig leven, waarin hij een generaal is in het leger van de keizer, die verliefd wordt op de prinses die hij moet beschermen.

The Myth is een van de meest ambitieuze films die Jackie Chan de afgelopen jaren gemaakt heeft: een genremix van actie, avontuur, romantiek en fantasy. Een historisch epos en een hedendaagse actiekomedie ineen. Regisseur Stanley Tong, met wie Chan eerder succesvolle flms als Rumble In The Bronx en First Strike maakte, zoekt daarmee deels aansluiting bij filmmakers als Ang Lee en Zhang Yimou en die de Chinese zwaardvechtersfilms van weleer deden herleven met films als Crouching Tiger Hidden Dragon en Hero. Als acteur neemt Chan deze gelegenheid te baat om zich van een iets serieuzere kant te laten zien, met name in de scènes waarin hij de door verboden liefde geplaagde generaal speelt.

Ook in de actiescènes wisselt The Myth van toon. De historische spektakelscènes zijn rauwer in uitvoering en serieuzer dan de actiescènes in het heden, die dichter in de buurt komen van de slapstickactie waar Jackie Chan bekend om staat. Met name de lang uitgesponnen en hilarische achtervolging op een lopende band van een lijmfabriek zal de fans kunnen bekoren.

Ondanks dat Chan de vijftig al gepasseerd is, laat hij zich in The Myth wederom van zijn acrobatische kant zien, al moet Chan wel lijden voor zijn kunst. In een interview zei hij nuchter: "Ik heb nog vaak last van mijn buik, knieën en schouders als ik wakker word. Ik ben niet bang. Als het me teveel wordt, dan ga ik films regisseren of produceren."

En waarom niet? Als actiechoreograaf hoeft Chan immers maar weinigen boven zich te dulden. Niet voor niets werd zijn actiechoreografie voor The Myth bij de Hongkong Film Awards van 2006 als beste genomineerd. Daarnaast sleepte de film nog drie nominaties in de wacht, voor Beste Film, Beste Song en Beste Visuele Effecten.

Director: Stanley Tong
Cast: Jackie Chan (Rush Hour 3, Shanghai Noon, Drunken Master), Tony Leung Ka Fei (Three... Extremes, Ashes Of Time, The Lover), Mallika Sherawat (Unveiled, Guru, Murder), KimHee-seon (Bichunmoo, A Letter From Mars, Wanee & Junah)

Synopsis
Actie, humor en wervelende vechtscènes in deze spectaculaire avonturenfilm. Jackie Chan speelt archeoloog Jack die samen met wetenschapper William (Tony Leung) aan een avontuur begint dat tot de grootste ontdekking uit de Chinese geschiedenis kan leiden. Hun gevaarlijke tocht leidt niet alleen naar het verborgen mausoleum van de eerste Chinese keizer, maar ook naar Jack's verborgen verleden. In levensechte dromen ziet Jack zichzelf als generaal Meng Yi, die 2000 jaar geleden de prinses van keizer Qin uit handen van rebellen moet houden. Meng Yi levert niet alleen strijd met vijandige troepen, maar ook met zijn gevoelens voor de prinses. Kiest hij liefde of loyaliteit? In het heden weten de Jack en William het Hemels Paleis van de eerste Chinese keizer te betreden. Een fort vol dodelijke boobytraps! Hier komt Jack eindelijk oog in oog met zijn vorige leven. Of is er iets anders aan de hand?

Tagline: Crouching Tiger Hidden Dragon meets Indiana Jones

Features disc 1:;
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Genre: Actie/Martial Arts
Speelduur: 116 Minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Cantonees Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Leeftijd: 12 jaar, geweld
Releasedatum: 18 maart 2008

Features disc 2:
• Making Of
• Behind the Scenes
• Deleted Scene
• Music Videos
• Hong Kong Premiere
• Promotions
• Photo Gallery
• Liner Notes
• Also or Soon Available
• Speelduur: 123 minuten