:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: EARTH
PERSBERICHT: EARTH
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-03-14 - Geplaatst door: Werner
EARTH
De reis van je leven!

Distributor: House of Knowledge
Releasedatum: 15 April 2008

De zon is onze gids in Earth, een prachtige documentaire met erg indrukwekkende beelden van 's werelds mooiste wilde dieren en landschappen. Meer dan 40 cameraploegen filmden 5 jaar lang op locaties die nooit eerder gefilmd werden. Het resultaat is een van de spectaculairste documentaires ooit! De makers volgden o.a. een kudde olifanten, een familie ijsberen en twee bultrugwalvissen. Op een verbluffende manier zijn ze erin geslaagd de dagelijkse overlevingsstrijd maar evenzeer ook de liefdevolle en tedere momenten van deze dieren vast te leggen. Een leuk weetje: de poster van Earth heeft de TV Krant Filmposter Award 2007 gewonnen, de publieksprijs voor de mooiste filmposter van het jaar!

De anderhalf uur durende documentaire Earth vloeit voort uit de 11-delige BBC-televisieserie Planet Earth. Regisseurs Alastair Fothergill en Mark Linfield zijn ervan overtuigd dat het internationale succes en de goede kritieken op ‘Deep Blue’ - eveneens een prachtige natuurfilm van hun hand, gemaakt in 2003 – bewijzen dat er een groot publiek is voor dit soort natuurfilms. In een tijd waarin CO2-uitstoot, energiebesparing en afvalverwerking eenieder bezighoudt (of zou moeten bezighouden), is het bovendien goed om nog eens te zien wat er zoal op het spel staat.

Patrick Stewart (Captain Jean-Luc Picard uit Star Trek) loodst ons als narrator met zijn warme stem door deze hernieuwde kennismaking met onze planeet. De muziek werd gecomponeerd door George Fenton, die eerder in de prijzen viel met zijn muziek voor o.a. Cry Freedom, Gandhi en Anna And The King. De schitterende High Definition-beelden en de meeslepende soundtrack van Earth vormen een must have voor iedereen met een HD-installatie. Heb je een Blu-ray-recorder in huis? Dan is dit hét moment om hem te gebruiken!

Neem alvast een kijkje op www.loveearth.com/uk/film!

Synopis
Earth is een uniek en adembenemend portret van onze planeet, van de hand van veelgeprezen documentairemakers Alastair Fothergill en Mark Linfield. De makers van Deep Blue (2003) zijn erin geslaagd een documentaire af te leveren die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien. In ruim anderhalf uur maakt Earth een tocht van Noordpool naar Zuidpool en benadrukt daarbij de strijd om te overleven. Door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, worden we geconfronteerd met de harde realiteit van het leven op onze planeet. Dit adembenemende verhaal is meeslepend mooi ingesproken door Patrick Stewart en gefilmd met High-Definition camera’s om tesamen een onvergetelijke reis te maken langs de veranderende seizoenen en het dagelijks gevecht om te overleven op wat over is van onze prachtige planeet. Van nog nooit in beeld gebrachte overdonderende landschappen tot het kleinste detail in het leven van de meest geliefde, wildste en meest bijzondere wezens in onze wereld.

Features:
Distributor: House of Knowledge
Releasedatum: 15 April 2008
Regisseurs: Alastair Fothergill en Mark Linfield
Cast: Patrick Stewart (narrator)
Beeld: Widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Documentaire Flora/Fauna
Speelduur: 96 minuten
Kijkwijzer: 6 jaar, angst