:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: MISTRESSES
PERSBERICHT: MISTRESSES
Bron: Just Entertainment - Datum: 2008-05-07 - Geplaatst door: Werner
MISTRESSES
Britse variant op Desperate Housewives

De recente zesdelige dramaserie Mistresses van de Britse omroep BBC, in Nederland vanaf 3 maart jongstleden op de maandagavond uitgezonden door RTL4, is internationaal een groot succes. De eigentijdse hitserie over de lotgevallen van vier vriendinnen wordt in april op DVD uitgebracht door Just Entertainment.

Mistresses zal vooral in de smaak vallen bij liefhebbers van tv-hits als Desperate Housewives, Gooische Vrouwen en Sex And The City. De serie volgt lief en leed van vier vriendinnen van in de dertig die elkaar op de universiteit hebben leren kennen. Inmiddels leiden ze totaal verschillende levens. Dokter Katie, de 'volwassene' van het clubje, heeft al een tijdje een verhouding met een patiŽnt. Haar hartsvriendin Trudi rouwt om haar man, die bij de aanslagen van 11 september is omgekomen. Jessica bezorgt de anderen veel roddel- en ander plezier met haar vele uitspattingen. En Siobhan lijkt gelukkig getrouwd, maar de waarheid is anders.

Ondanks de titel ligt de nadruk in Mistresses niet alleen maar op vrouwen die naar bed gaan met getrouwde mannen en stoken in goede huwelijken. De serie gaat vooral over relaties in bredere zin. Wat Mistresses extra verfrissend maakt, is het feit dat elk van de vier hoofdpersonages zo haar eigen zorgen en verhaallijnen heeft. Daarbij zijn er ook steeds gebeurtenissen, zowel blij als droevig, die de vrouwen bij elkaar brengen. Ook voor de kijker zijn Katie, Trudi, Jessica en Siobhan vriendinnen door dik en dun.

Mistresses werd in Groot-BrittanniŽ uitgezonden in januari en februari van dit jaar. Het Britse tv-publiek was laaiend enthousiast. Zowel critici als kijkers roemden de geloofwaarde thema's en personages. Ook over de breedte van de geschetste emoties, van diep verdriet tot grote vreugde, waren de Britten zeer te spreken. Naar aanleiding van het grote succes bevestigde de BBC al op 13 maart jongstleden dat er volgend jaar een tweede seizoen van Mistresses komt.