:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERCHT: THE BODYGUARD
PERSBERCHT: THE BODYGUARD
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-05-08 - Geplaatst door: Werner
THE BODYGUARD
To protect his enemy he has to be ready to kill!

Van de makers van Kiss Kiss Bang Bang en V For Vendetta

Lijfwacht John Ridley (Til Schweiger) heeft een onbesproken reputatie tot huurmoordenaar Lee Maxwell (Chazz Palminteri) zijn carriŤre in ťťn klap vernietigt door zijn cliŽnte te vermoorden. Na jaren uit het vak te zijn geweest, benadert Ridley's vroegere opdrachtgever hem opnieuw voor een grote, laatste klus. Hij moet het leven van een spijtoptant beschermen die zal getuigen in de rechtbank. Ridley stemt toe maar tot zijn grote woede is zijn nieuwe cliŽnt niemand minder dan... huurdoder Maxwell! Toch moet hij zijn frustraties voorlopig inslikken want de maffia heeft er alles voor over om de verklikker uit de weg te ruimenÖ

Als kind zag Chazz Palminteri vlak voor zijn neus, zittend op de stoep, een man worden neergeschoten. Met dit traumatisch incident in het achterhoofd schreef hij later A Bronx Tale, een toneelstuk over het harde leven van Italiaanse jongeren in het New York van de jaren 60. Stadsgenoot Robert De Niro zat in de zaal toen het toneelstuk werd opgevoerd en was zo onder de indruk dat hij besloot het te verfilmen. Zo werd in 1993 A Bronx Tale, the movie, geboren; het regiedebuut van De Niro waarin hij samen met Palminteri de hoofdrollen op zich neemt.

Woody Allen gaf Palminteri vervolgens een mooie rol in zijn Bullets Over Broadway (1994). Een goede keuze, zo bleek, want Palminteri werd meteen genomineerd voor een Oscar in de categorie Best Supporting Actor. In 1995 mocht hij meedoen in het memorabele The Usual Suspects van Bryan Singer, naast acteurs als Benicio Del Toro en Kevin Spacey. En in 2006 kreeg Palminteri de prijs van de jury voor A Guide To Recognizing Your Saints (Dito Montiel) op het Sundance Film Festival.

Palminteri lijkt geboren om de sympathieke slechterik te spelen. In The Bodyguard - in de VS bekend onder de naam Body Armour Ė kan hij zich volledig laten gaan in de rol van Lee Maxwell, de huurdoder die er plezier in schept om lijfwacht Ridley te treiteren.

Die lijfwacht, John Ridley, wordt vertolkt door Til Schweiger, een in Duitsland geboren en getogen rasacteur die regelmatig pendelt tussen en Berlijn en Hollywood. Opvallendste producties in zijn uitgebreid CV zijn Lara Croft Tomb Raider: The Cradle Of Life (2003) en King Arthur (2004).

Regisseur-cinematograaf-acteur-schrijver Gerry Lively zet met The Bodyguard een entertainende actiethriller met een goed verhaal neer, die je gegarandeerd een leuk filmavondje bezorgt.

Synopsis
John Ridley is een van de beste lijfwachten ter wereld. Maar zelfs hij kan niet voorkomen dat zijn cliŽnt bij een aanslag om het leven komt. De moordaanslag is het werk van Lee Maxwell, een huurmoordenaar van de hoogste orde. Ridleyís reputatie en zelfvertrouwen zijn kapot. Jaren later krijgt Ridley een bijzonder aanbod: een baan als lijfwachtÖ van Lee Maxwell! Om zijn eigen hachje te redden heeft Maxwell besloten te getuigen tegen zijn opdrachtgevers. Hoewel Ridley een intense haat koestert jegens Maxwell, neemt hij de job in een poging zijn reputatie en zelfvertrouwen terug te winnen. Wanneer een leger huurmoordenaars op Maxwell wordt afgestuurd, slaan de twee samen op de vlucht en moeten de gezworen vijanden samenwerken om in leven te blijven...

Specificaties:
Details: Amaray met slipcase
Distributor: Dutch FilmWorks
Release Date: 5 May 2008
Regie: Gerry Lively
Cast: Chazz Palminteri (Running Scared, The Usual Suspects), Til Schweiger (King Arthur, Tomb Raider: The Cradle Of Life), Nick Brimble (A Knight's Tale, Robin Hood: Prince Of Thieves)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Actie
Speelduur: 90 minuten
Leeftijd: 12 jaar, geweld