:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> C&S Entertainment >> PERSBERICHT: ARTHAUS DVD'S
PERSBERICHT: ARTHAUS DVD'S
Bron: C&S Entertainment - Datum: 2008-05-20 - Geplaatst door: Werner
Op 10 juni a.s. worden door C&S Entertainment de volgende nieuwe DVD's uitgebracht.

HELMUT NEWTON: FRAMES FROM THE EDGE
Een portret van sterfotograaf

Sterke zelfverzekerde vrouwen in uitdagende houdingen, mysterieus, Helmut Newton speelde met de grenzen tussen kunst- en modefotografie en erotiek. Zijn mode fotografie, portretten, naakt foto’s zijn prachtig geënsceneerd, voyeuristisch en geven een beeld van de Westerse samenleving. De hoge hak werd zijn handelsmerk. Zijn foto's zijn "erotisch getint", "choquerend", "prikkelend en uitdagend".

In 1988 bezocht Adrian Maben de sterfotograaf in zijn woonplaats Monte Carlo en begeleidde hem bij foto sessies in Los Angeles, Berlijn en Parijs. Tijdens deze ontmoetingen kreeg hij uniek beeld van zijn privé leven en werk. Sterren als Karl Lagerfeld en Catherine Deneuve vertellen uitvoerig over hoe het was om te werken met deze sterfotograaf die in 2004 is overleden.

Speciaal voor Newton fans die inzicht willen krijgen in zijn manier van werken.

Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3
Menutalen: Duits, Engels, Frans
Ondertitels: Duits, Engels, Frans



JOAN MIRÓ: THEATRE OF DREAMS
Een film van Robin Lough

Met zijn ogenschijnlijke naïeve en symbolische schilderijen creërde Joan Miró (2-4-1893 – 25-12-1983) een nieuwe artistieke taal begin 20th eeuw. Geboren in Montroig bij Barcelona trok de schilder, tekenaar en beeldhouwer rond 1918 naar Parijs. Onder invloed van surrealisten als Pablo Picasso en Matisse ontwikkelde hij zijn unieke stijl van zwevende fantasie-beeldtekens die de Catalaanse volkskunst en fantasie elementen verenigt.

Robin Lough volgt de 85 jaar oude Miró bij theater repetities en bezocht hem in zijn studio op Majorca. Daar ontmoette hij een verbazingwekkend creatieve en gedisciplineerde kunstenaar, wiens visionaire schilderijen de weg baande voor het abstract expressionisme.

Op 25 december 2008 is het 25 geleden dat deze kunstenaar overleed.

Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3
Menutalen: Duits, Engels, Frans, Spaans
Ondertitels: Engels, Frans, Spaans
Speelduur: 56 min.



DIEGO VELÁZQUEZ: THE PAINTER OF PAINTERS
Een film van Didier Baussy-Oulianoff

Als geen ander inspireerde Diego Velázquez (6-6-1599 - 6-8-1660) generaties Europese kunstenaars. Zijn werk en zijn leven zijn nauw verbonden aan het Hof van Koning Philip IV. Hij was hofschilder en op bevel van de Koning reisde hij door Italië. De ambitieuze hoveling was een meester in observeren en visuele manipulatie Didier Baussy-Oulianoff brengt zijn baan brekende portretten en genre schilderijen onder de aandacht en onthult Velázquez’s virtuositeit in licht en kleur behandeling en aangename karakterisering. Hij onthult ook het geheim van Velázquez’s werkwijze dat hem tot de schilder aller schilders maakte.

Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3
Menutalen: Duits, Engels, Frans, Spaans
Ondertitels: geen
Speelduur: 56 min.



RAFFAEL: THE DIVINE
Een film van Ann Turner

Binnen de 20 jaar vanaf 1508 werd Rafael de Renaissance Prins en de belangrijkste ontwerper van de ST Pieters Basiliek in Rome. Op 25 jarige leeftijd en reeds zeer getalenteerd, startte hij zijn werkzaamheden voor Paus Julius II, waarvoor hij zijn meesterwerken zoals de Atheense School in de Stanza della Segnatur en de Sixtijnse Madonna schilderde. Deze vormen een bewijs van Raffael's unieke zeer kwalitatieve vaardigheden om ideeën uit zijn tijd op een poëtische manier vorm te geven.

Binnen de historische context van die tijd neemt Ann Turner ons mee langs respectievelijk Urbino, Perugia, Florence en Rome en bezichtigen we het oeuvre van deze goddelijke kunstenaar, die al eeuwen de personificatie is van de ideale kunstenaar.

3 documentaires op 2 DVDs - 3 uur speelduur!

Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3
Menutalen: Duits, Engels, Frans, Spaans
Ondertitels: Duits, Frans, Spaans
Speelduur: 177 min.