:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2008
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2008
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2008-05-26 - Geplaatst door: Werner
THE WATER HORSE: THE LEGEND OF THE DEEP
Een eeuwenoud mysterie duikt boven water!

Synopsis
The Water Horse, gebaseerd op de bestseller van Dick King-Smith (schrijver van Babe), is een ontroerend verhaal vol spanning, avontuur en special effects. De film haakt in op het mysterie van het monster van Loch Ness en is gemaakt door de producenten van Lord Of The Rings en The Chronicles Of Narnia. De waanzinnige special effects, sterrencast en ontroerende muziek van James Newton Howard maken de film een lust voor oog en oor. The Water Horse is vanaf 26 juni verkrijgbaar op DVD en in High Definition op Blu-ray. Leuk weetje: elke DVD bevat een leaflet waarmee je kans maakt op een geweldige reis naar het meer van Loch Ness, ter beschikking gesteld door Visit Schotland. Ook de Blu-ray mag er wezen met een exclusieve game: voed je eigen Crusoe op!

Angus, een Schots jongetje, vindt tijdens de Tweede Wereldoorlog een mysterieus ei aan de rand van het meer van Loch Ness. Thuis bewaart hij het ei zorgvuldig, tot er 's nachts een klein waterpaardje (Water Horse) uitkomt. Angus noemt zijn nieuwe huisvriendje Crusoe en probeert hem in het geheim te verzorgen. Maar Crusoe groeit zo snel dat Angus genoodzaakt is om hem terug te brengen naar het meer van Loch Ness, waar Crusoe al snel wordt gesignaleerd door buitenstaanders. Wanhopig probeert Angus iedereen duidelijk te maken dat Crusoe goedaardig is, maar hij zet daarbij zowel hun levens als hun vriendschap op het spel...

Het monster van Loch Ness is één van 's werelds grootste mysteries. Jay Russell heeft dit fenomeen op spetterende wijze weten te verfilmen. Tijdens de film vormt de bekende foto van één van 's werelds eerste sightings aanleiding voor één van de sterkste grappen uit de film! Behalve de prachtige beelden heeft de film een kleine, hele grote ster: Crusoe. Het waterpaardje is even vertederend als E.T.: een fantasiekarakter met hartverwarmende menselijke trekjes!

Regisseur: Jay Russell (Ladder 49, My Dog Skip)
Acteurs: Bruce Alpress (Lord Of The Rings), Emily Watson (The Corpse Bride, Gosford Park, Punch-Drunk Love, Angela's Ashes), Ben Chaplin (Strange Beauty, The Thin Red Line, The Truth About Cats And Dogs), Brian Cox (Troy, The Bourne Supremacy, X-Men)
Genre: Avontuur, familie
Release DVD huur: 10 juni 2008
Release DVD koop: 26 juni 2008
Release Blu-ray: 26 juni 2008

Extra op DVD:
• Verwijderde scènes
• Documentaires: "Myths and Legends", "The Story", "The Characters", "Setting the Scene", "Water Work: Creating the Water Horse" en "Creating Crusoe"



ACROSS THE UNIVERSE
Fantasie en werkelijkheid smelten samen door prachtige Beatles songs!

Synopsis
Beatles fans opgelet: op 19 juni komt dé Beatles must have film Across The Universe van Sony Pictures Home Entertainment uit op DVD. Het is regisseuse Julie Taymor weer gelukt een waar visueel kunstwerk te creëren. Dat Across The Universe een bijzondere film is, is ook bij filmkenners niet onopgemerkt gebleven. Zo kreeg de film een Golden Globe nominatie voor "Best Picture Musical/Comedy" en een Oscar nominatie voor "Best Costume". Ook was de film in april te zien op het prestigieuze Amsterdam Fantastic Film Festival. De DVD bevat vele extra's, inclusief acht scènes die uit de originele productie verwijderd zijn of in een ingekorte versie te zien waren.

Across The Universe is een revolutionaire musical die zich afspeelt in het hippie tijdperk van de jaren '60 van de vorige eeuw. De jonge dokwerker Jude verlaat Liverpool om in Amerika zijn vader te zoeken. Daar ontmoet hij de opstandige student Max en zijn zusje Lucy (Evan Rachel Wood). Nieuwe vriendschappen ontstaan en Jude wordt meegesleept in de opkomende antioorlogsbeweging van de roerige sixties, inclusief seks, drugs en rock 'n roll. Door de vele bekende liedjes van de Fab Four uit Liverpool en cameo's van Bono en Joe Cocker is Across the Universe een fantastisch visueel en muzikaal sprookje!

Dit is echt een film die je keer op keer wil bekijken. De prachtige Beatles nummers worden met veel bezieling vertolkt, waarvan maar liefst 90% live gezongen is. Voor de echte fans een feest van herkenning. Taymor heeft namelijk niet alleen muziek ingezet, ook wordt op subtiele wijze in dialogen naar de Beatles verwezen. Een lust voor oog en oor!

Regisseuse: Julie Taymor
Acteurs: Evan Rachel Wood (Thirteen, Running With Scissors, King Of California), Jim Sturgess (The Other Boleyn Girl, 21), Joe Anderson (Becoming Jane, Copying Beethoven)
Genre: Musical, drama
Release DVD huur: 27 mei 2008
Release DVD koop: 19 juni 2008
Release Blu-ray: 19 juni 2008

Extra op DVD:
• Audiocommentaar met regisseuse Julie Taymor en muziekproducer en componist Elliot Goldenthal
• Documentaires: "Creating The Universe" en "All About the Music"
• Verwijderde scènes
• Director's cut van "Being for the Benefit of Mr. Kite" inclusief toegevoegde scènes
• Fotogalerij
• Trailers



GOOD LUCK CHUCK
De ontmoeting met de liefde van zijn leven, maakt zijn leven tot een hel...

Synopsis
Zij: een onhandige pinguïnverzorgster die ongeluk lijkt aan te trekken. Hij: een geluksbrenger voor eenzame zielen, behalve voor zichzelf. Zou dit toch 'a match made in heaven' kunnen worden?

Tandarts Charlie Logan (Dane Cook) - alias Chuck – heeft het voor elkaar: hij ziet er goed uit én valt erg in de smaak bij vrouwen. Hij wordt zelfs een echte vrouwenmagneet wanneer het gerucht zich verspreidt dat hij een wel heel bijzonder gave bezit: als je één keer met Charlie slaapt, is de volgende man die je pad kruist de ware. Charlie legt zich aanvankelijk neer bij zijn rol als lucky charm. Maar wanneer hij hopeloos verliefd wordt op de bloedmooie pinguïnverzorgster Cam (Jessica Alba), slaat Charlie in paniek. Kan hij "de vloek" ongedaan maken vooraleer de liefde van zijn leven hem verlaat voor een andere man?

Iedereen die houdt van pittige komedies overgoten met een romantische sausje én Jessica Alba als kers op de taart, kan zijn vingers alvast aflikken. Regisseur Mark Helfrich heeft met Good Luck Chuck een succesvol regiedebuut te pakken. Helfrich was echter geen vreemde in dit genre: als verantwoordelijke voor de montage van de drie Rush Hour films had hij zijn feeling voor komedie al eerder bewezen.

De hilarische Good Luck Chuck is vanaf 19 juni verkrijgbaar in een unrated version op DVD en Blu-ray. De knappe Jessica Alba (Sin City, Fantastic Four en Into The Blue) en de gelukzalige Dane Cook (Mr. Brooks en Stuck On You) in high definition: zeker de moeite waard! De DVD en Blu-ray bevat ook heel wat leuke extra's: audiocommentaar van de medewerkers, bloopers, verwijderde scènes en heel wat documentaires waaronder 'Frank the Penguin Actor', 'Polymastia' en 'Eleanor Skepple'. Soms schuilt geluk achter een klein hoekje...

Regisseur: Mark Helfrich
Acteurs: Jessica Alba (Sin City, Fantastic Four, Into The Blue), Dane Cook (Mr. Brooks, Employee Of The Month, London, Stuck On You), Dan Fogler (The Marconi Bros, Balls Of Fury)
Genre: Komedie
Release DVD huur: 20 mei 2008
Release DVD koop: 19 juni 2008
Release Blu-ray: 19 juni 2008

Extra op DVD:
• Audiocommentaar van regisseur Mark Helfrich, producent Mike Karz, schrijver Josh Stolberg en acteur Dane Cook.
• Documentaires: "Eleanor Skepple", "Kama Sutra", "Polymastia", "The Real Life "Good Luck Chuck", "All About Penguins", "Frank the Penguin Actor" en "Good Luck Chuckles"
• Bloopers
• Verwijderde scènes
• Multi-Angle Sex-Matrix
• Trailers



APRIL FOOL'S DAY
Wie laatst lacht, best lacht...

Synopsis
Bij Sony Pictures Home Entertainment wordt 1 april op 19 juni gevierd. Vanaf die dag is April Fool's Day namelijk verkrijgbaar op DVD. De beste omschrijving van deze film? Een perfecte mix van Cruel Intentions en I Know What You Did Last Summer. Het nieuwe geesteskind van The Butcher Brothers – Mitchell Altieri en Phil Flores – is een angstaanjagende horror-thriller geworden. Altieri en Flores gooiden eerder al hoge ogen met hun regiedebuut The Hamiltons en rijgen ook nu weer de bloedstollende momenten en onverwachte plotwendingen naadloos aaneen. Ook de sexy jonge cast zet in deze April Fool's Day een sterke prestatie neer.

Elk jaar geeft de rijke, jonge Desiree Cartier samen met haar broer op 1 april een spectaculair feest in het enorme herenhuis van haar ouders. Zonder een van haar unieke grappen is dit event nooit compleet. Maar het lachen vergaat hen snel wanneer blijkt dat een van deze geintjes fatale gevolgen heeft voor de knappe Milan Hastings.Een jaar na haar dood worden Desiree, haar broer en enkele van hun vrienden het doelwit van een gestoorde moordenaar. Hij wil koste wat het kost een bekentenis van de persoon die de dood van Milan op zijn geweten heeft. Dat het hem menens is, blijkt al gauw wanneer de vrienden van Desiree één voor één omkomen op een ongebruikelijke manier. April Fool's Day is een angstaanjagende film vol verleiding, bedrog en wraak.

Regisseur: Mitchell Altieri, Phil Flores
Acteurs: Josh Henderson (TV-Serie Desperate Housewives, Yours Mine & Ours), Taylor Cole (Loaded, WB's Summerland), Scout Taylor-Compton (Halloween 2007, TV-Serie Charmed, Sleepover)
Genre: Horror, thriller
Release DVD huur: 20 mei 2008
Release DVD koop: 19 juni 2008



CONSPIRACY
Kan Kilmer het complot ten val brengen?

Synopsis
Wat doe je als je een vriend wil opzoeken en blijkt dat hij van de aardbodem verdwenen is? Dat is het uitgangspunt van deze spannende en explosieve actieprent met Val Kilmer in de hoofdrol. Als ex-marinier die gewond werd tijdens de oorlog in Irak, speelt Kilmer in Conspiracy 'tough guy' MacPherson. Samen met de knappe Joanna (Jennifer Esposito) speelt hij hard spel voor gerechtigheid.

Terwijl MacPherson (Val Kilmer) nog steeds worstelt met een traumatische ervaring tijdens Operation Desert Storm, wordt hij herhaaldelijk opgebeld door een vriend die in moeilijkheden zit. MacPherson besluit hem op te zoeken, maar bij aankomst in het afgelegen stadje stuit hij meteen op de angstige en vijandige inwoners. Vreemder wordt het nog wanneer zijn vriend spoorloos verdwenen blijkt te zijn en niemand van hem gehoord schijnt te hebben. MacPherson gaat op onderzoek uit en komt er al snel achter dat John Rhodes (Gary Cole) de man is die alle touwtjes in handen heeft en meer van de verdwijning van zijn vriend afweet. MacPherson is vastbesloten om de waarheid te achterhalen en laat zich door niets of niemand tegen houden.

Regisseur: Adam Marcus
Acteurs: Val Kilmer (Deja Vu, Run For The Money, The Saint), Gary Cole (Talladega Nights: The Ballad Of Ricky Bobby, The West Wing), Jennifer Esposito (Crash, Law & Order)
Genre: Actie, drama
Release DVD huur: 20 mei 2008
Release DVD koop: 12 juni 2008



FRANKENSTEIN
It's alive!

Synopsis
Dr. Victor Frankenstein is herboren als vrouwelijke bioloog! Jed Mercurio heeft Mary Shelley's verhaal uit 1816 nieuw leven in geblazen en laat zien dat het verhaal tijdloos is. Helen McCrory, die eerder al schitterde in Becoming Jane en The Queen, weet de rol van gepassioneerde onderzoekster zeer overtuigend neer te zetten. Ook aan de graphics van de film is veel aandacht besteed; executive producer Tim Haines won eerder al een Emmy Award voor zijn werk in Walking With Dinosaurs. Deze monsterlijk goede DVD is vanaf 19 juni in de winkel verkrijgbaar.

Dr. Victoria Frankenstein is een gerenommeerd wetenschapster in de biotechnologie. Op een stormachtige avond zit ze aan het sterfbed van haar zoon. Haar gedachten dwalen af naar het stamcellenonderzoek dat zij momenteel uitvoert onder leiding van Professor Waldman. Zij raakt meer en meer overtuigd dat haar research haar zoon kan redden. Zonder het aan iemand te vertellen neemt ze een staal bloed en gebruikt dit in haar onderzoek. Na een tijdje stellen Professor Waldman en het team vast dat er een levend wezen in de broeikas zit. Frankenstein biecht op wat ze gedaan heeft en begint langzaam te beseffen dat ze een monster heeft gemaakt...

Wat maakt deze versie nou zo anders dan de andere verfilmingen? Als ode aan schrijfster Mary Shelley heeft Mercurio juist de vrouwelijke kant van het verhaal naar voren laten komen. De relatie tussen moeder en zoon heeft daarom een speciaal plekje in de film gekregen. Een element dat onveranderd is gebleven, is dat je gewoon weer ouderwets kunt griezelen!

Regisseur: Jed Mercurio
Acteurs: Helen Mccrory (The Queen, Becoming Jane, Interview With A Vampire), James Purefoy (A Knight's Tale, Vanity Fair, Rome), Neil Pearson (Bridget Jones' Diary 1 & 2, Between The Lines)
Genre: Thriller
Release DVD huur: 13 mei 2008
Release DVD koop: 19 juni 2008



WIENERS
Geen culinair, maar komisch hoogtepunt!

Synopsis
Een hotdog als auto, een roadtrip door Amerika en een geweldig avontuur van drie vrienden. Dat zijn de ingrediënten voor de fantastische komedie Wieners van regisseur Mark Steilen, die zich net als bij Stuck on You van zijn beste kant laat zien. Die drie ingrediënten gecombineerd met acteur Kenan Thompson, die we allemaal kennen van de hitserie Kenan and Kel, en de onweerstaanbare actrice Jenny McCarthy maken deze film tot een komisch hoogtepunt dat je gezien moet hebben. Vanaf 19 juni is hij verkrijgbaar op DVD, zodat je er keer op keer van kunt genieten.

Ga mee met de Wienermobiel en maak een onvergetelijke trip door Amerika in deze geweldige komedie met Kenan Thompson, Darrell Hammond en Jenny McCarthy. Nadat Joel publiekelijk is vernederd in de nationale TV-show van Dr. Dwayne, omdat zijn vriendin het daar ter plekke uitmaakte, wordt hij erg depressief. Zijn vrienden, Wyatt en Ben, willen hem helpen en dwingen hem om mee te gaan op een roadtrip dwars door Amerika om wraak te nemen op deze Dr. Dwayne. De drie vrienden vertrekken in de zelfgemaakte wienermobiel van Wyatt en beleven een gestoord avontuur vol vreemde figuren en natuurlijk gratis hotdogs voor iedereen!

Wieners is een doldwaze komedie waarbij je zult huilen van het lachen. Vanaf 19 juni in huis te halen, dus nog tijd genoeg om de broodjes en de mosterd in te slaan.

Regisseur: Mark Steilen (Stuck On You)
Acteurs: Frank Kranz (Donnie Darko, Training Day, Matchstick Men), Zachery Levi (Big Momma's House 2), Kenan Thompson (Snakes On A Plane, Fat Albert, Barbershop 2), Darell Hammond (Puff Puff Pass, Scary Movie 3)
Genre: Komedie
Release DVD huur: 3 juni 2008
Release DVD koop: 19 juni 2008