:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: POMPEII
PERSBERICHT: POMPEII
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-06-10 - Geplaatst door: Werner
POMPEI
De laatste dagen van een Romeinse havenstad...

Synopis
Na Rome en I, Claudius is er nu Pompeii. Ooit was Pompei een bloeiende stad in het Romeinse Keizerrijk, tot een catastrofale uitbarsting van de Vesuvius de stad vernietigde en begroef onder een metersdikke laag van as en puimsteen. Bewaard voor de eeuwigheid. De ruïnes van de stad, die pas in de 18e eeuw werden ontdekt, hebben een uniek inzicht gegeven in het leven tijdens Romeinse tijden. Inzichten die aan de basis hebben gelegen van deze miniserie, die herinneringen oproept aan andere voortreffelijke series over het Romeinse rijk, zoals I, Claudius en Rome. Een meeslepend verhaal over liefde en verraad, in een stad waarvan de inwoners nog niet weten dat hun laatste uur geslagen heeft…

Slavenhandelaar Alpio (Tony Musante) brengt zijn nieuwste aankoop, Dario, (Victor Alfieri) onder in zijn gladiatorenkamp in Pompeii. De opstandige Thraciër kan maar één ding doen om te overleven: zijn tegenstanders zonder medelijden uitschakelen. Ondertussen bezoekt de corrupte en wrede consul Lucius (Nickolai Stoilov) de stad. De ondraaglijke hitte en een reeks aardbevingen verontrusten hem en de inwoners. Onverklaarbare natuurfenomenen blijven zich opstapelen en Lucius gaat op zoek naar zondebokken…

In 79 na Christus waren er nog geen vulkanologen die konden voorspellen wanneer een vulkaan zou uitbarsten. De inwoners van Pompeii kregen dan ook de verrassing van hun leven toen de Vesuvius boven hun hoofden uiteen barstte. Een dodelijke ver(r)assing. Een regen van vier  meter assen en brokstukken bedekte de stad. Die lag op een tiental kilometers van de vulkaan verwijderd. Waren er dan geen tekens die de ramp aankondigden? Toch wel. Vervuild water, naar zwavel geurende bronnen, heet water in de rivier,… Aan aardbevingen waren de inwoners al langer gewend. In 62 of 63 na Christus was de stad nog grotendeels verwoest door een zware beving. Oorzaken werden gezocht in de toorn van de goden. Én bij bij de eerste Christenen. Want die spanden toch samen in een complot tegen het Romeinse Rijk?

De catastrofe in Pompeii was paradoxaal genoeg een zegen voor archeologen. Geen enkele Romeinse stad werd zó goed bewaard. In 1594, bij de aanleg van het Sarnokanaal, ontdekte men de eerste resten van Pompeii. In 1860 vonden de eerste serieuze opgravingen plaats. Archeoloog Guiseppe Fiorelli introduceerde toen ook het procédé van de gipsafgietsels van de slachtoffers.

Benieuwd hoe het leven in de welvarende Romeinse havenstad Pompeii zo abrupt tot een einde kwam? Kijk dan naar Pompei en laat je meeslepen door de gewelddadige wereld van gladiatoren en Romeinse aristocratie.

De 3-disc DVD bevat ook de documentaire “The History of Pompei”.

Features
Product: DVD
Details: 3 disk DVD (Miniserie)
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasesatum: 10 June 2008
Regisseur: Paollo Poetti
Cast: Thomas Arana (Pearl Harbor, Gladiator), Linda Batista (The Lark Farm, The Borgia)
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Digital 2.0 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Avontuur
Speelduur: 191 Minuten
Kijkwijzer: 12 jaar, geweld en angst

Inclusief de documentaire The History of Pompei
Speelduur 45 Minuten

UIT HET ARCHIEF