:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2008
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2008
Bron: Warner - Datum: 2008-07-18 - Geplaatst door: Werner
10000 B.C.

Roland Emmerich, de regisseur van Independence Day en The Day After Tomorrow, gaat het na deze futuristische doemscenario's in het verre verleden zoeken en komt met een geweldig nieuw avontuur over een tijd waarin mammoeten de aarde deden schudden en mystieke geesten de menselijke bestemming bepaalden. Dit maakt het schouwspel er niet minder spectaculair om. In een waterval aan speciale effecten wordt een overweldigend verhaal gebracht over de eerste held, D'Leh (Steven Strait), die een gedurfde reis begint om zijn ontvoerde geliefde, de mooie, blauwogige Evolet (Camilla Belle), te redden en in één moeite door aan zijn voorspelde lotsbestemming te voldoen.

Als zijn stam, die afhangt van de seizoenen en de daarmee verbonden jacht op de mammoeten, het steeds moeilijker krijgt omdat de mammoeten steeds minder talrijk de trek doorheen hun gebied ondernemen, verdwijnt D'Lehs vader, een aanzienlijk figuur binnen de stam, plots spoorloos. Omdat dit als een daad van lafheid geïnterpreteerd wordt, verliest D'Leh zijn aanzien onder zijn leeftijdsgenoten.Door stom toeval tijdens de jacht keert deze situatie, maar D'Leh weet dat de lofbetuigingen hem niet rechtmatig toekomen.Zijn kans om zich écht te bewijzen, komt er als een bende mysterieuze krijgers het dorp aanvalt en de gezonde jonge stamleden als gevangenen meevoert. D'Leh ontsnapt aan de invallers, maar Evolet,de vrouw die zijn hart stal, niet... Samen met een aantal stamgenoten zet D'Leh resoluut de achtervolging in. Gedreven door het lot vecht hij tegen een sabeltandtijger en andere prehistorische roofdieren, reist door onbekende gebieden, ontmoet vreemde volkeren, doorstaat weer en wind, vormt een leger en ontdekt een vooruitstrevende beschaving, die niets of niemand ontziet in haar imperialisme. Daar voert hij het gevecht aan om Evolet, en met haar de talloze andere gevangenen,te bevrijden – en wordt zo de held van de tijd waarin de legende begon.

Geheel in lijn met de film, werd de DVD voorzien van een indrukwekkende lenticulaire verpakking. Naast de film vind je exclusief op blu-ray disc de History Channel documentaire "Journey to 10 000 B.C.". Deze spectaculaire documentaire van David Padrusch trekt alle registers open om een beeld te geven van hoe het er écht aan toe ging in de strijd om overleving aan de vooravond van de laatste mini-ijstijd.
 
Technische fiche:
Regie: Roland Emmerich
Cast: Steven Strait, Camilla Belle, Cliff Curtis, Joel Virgel, Affif Ben Badra, Mo Zinal, Nathanael Baring, Mona Hammond, Marco Khan, Reece Ritchie, Joel Fry, Omar Sharif, Kristian Beazley, Junior Oliphant, Louise Tu'u
Talen:
DVD:
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds
Blu-ray:
Taalkeuze in Dolby TrueHD 5.1: Engels; in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Italiaans
Extra's in stereo
Ondertiteling (Film en exclusief bonusmateriaal): Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Chinees & Koreaans
Speelduur: DVD: ca. 104 min.; Blu-ray: ca. 109 min.
Releasedatum: 13 augustus 2008
 
Extra's:
Beide:
• "A Wild and Wooly Ride", de prehistorie levendig op het filmscherm gebracht, van piramides tot dieren uit die tijd
• "Inspiring an Epic", hoe de echte geschiedenis het verhaal en het ontwerp beïnvloedde
• Spannend alternatief einde
• Geweldige extra scènes
Exclusief voor Blu-ray:
• De History Channel documentaire "Journey to 10 000 B.C."
 

RAILS & TIES

Kevin Bacon en Marcia Gay Harden zetten een topprestatie neer in Rails & Ties, het ontroerende verhaal van regisseur Alison Eastwood (dochter van) over wanhoop en persoonlijke drama's.

Bacon speelt de rol van Tom Stark, een treinmachinist die het moeilijk heeft met de ziekte van zijn vrouw Megan (Harden) en vlucht in zijn werk, dat hij met fanatieke toewijding uitvoert. Dan raakt de trein die hij bestuurt betrokken bij een vreselijke botsing op het spoor. De onstabiele Laura Danner parkeerde haar wagen op de treinsporen, haar 11-jarige zoontje Davey op de passagierszetel naast haar. Davey slaagt erin om tijdig uit de wagen te raken, maar voor zijn moeder komt alle hulp te laat. Davey richt zijn woede op Tom en zoekt hem op, maar tegen alle verwachting in, is er een klik van verstandhouding tussen hen. Als Tom besluit de jongen in huis te nemen, vindt hij – langzaam maar zeker – de liefde met zijn vrouw terug, door zijn hart open te stellen voor een jongen die de veiligheid van een hecht gezin zo hard nodig heeft.

Alison Eastwood, Clint Eastwoods dochter uit zijn huwelijk met Maggie Johnson, waagde zich met dit intense drama aan haar regiedebuut nadat ze in de filmwereld haar talenten al beproefde in het acteren, haar stem leende aan soundtracks en haar eerste stappen zette in het productiewezen. Haar broer Kyle Eastwood, die eerder al tekende voor de muziek bij zijn vaders bejubelde oorlogsdrama Letters From Iwo Jima, nam opnieuw samen met Michael Stevens de soundtrack voor zijn rekening. Naast de doorvoelde prestaties van Kevin Bacon en Marcia Gay Harden, levert Miles Heizer een bijzonder overtuigende bijdrage in de rol van Davey.
 
Technische fiche:
Regie: Alison Eastwood
Cast: Kevin Bacon, Marcia Gay Harden, Miles Heizer, Marin Hinkle, Eugene Byrd, Bonnie Root, Steve Eastin, Laura Cerón, Margo Martindale, Kathryn Joosten, Steven M. Porter, Jim Cody Williams, Kerri Randles, Stephen Peace
Talen:
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 97 min.
Releasedatum: 13 augustus 2008

Extra's:
• Extra scènes
 

P.S. I LOVE YOU
Sometimes there's only one thing left to say.

Wanneer we Gerry en Holly voor het eerst ontmoeten, zijn zij verwikkeld in een flinke ruzie. Holly verwijt Gerry dat hij haar moeder Patricia heeft verteld dat zij degene is die wilde wachten met kinderen. Gerry lost de woordenwisseling luchtig op door een komische striptease uit te voeren. Al zijn zij het niet altijd met elkaar eens, Gerry en Holly zijn gelukkig samen en lijken voor elkaar gemaakt te zijn.

Eén jaar later. Een groep mensen heeft zich verzameld in een buurtkroeg. In eerste instantie lijkt het om een feest te gaan, maar de sfeer is daarvoor te somber: het is een herdenking voor de overleden Gerry. Holly is kapot van het overlijden van Gerry, en kan zelfs weken na de begrafenis de moed niet opbrengen om de deur uit te gaan.Telefoontjes worden niet beantwoord en afwas stapelt zich op. De enige die haar kan helpen is degene die er niet meer is, tot... Holly op haar dertigste verjaardag een boodschap ontvangt van niemand minder dan Gerry. Daarin zegt Gerry dat dit de eerste van in totaal twaalf boodschappen is, die zij een jaar lang elke maand zal krijgen, en waarin hij haar instructies geeft die zij moet opvolgen. Haar eerste taak: naar buiten gaan en een killer disco outfit kopen. Zo begint voor Holly een jaar vol avonturen, van karaokeavonden met vrienden tot een reis naar Ierland, allemaal zorgvuldig voorbereid door Gerry, en stuk voor stuk ondertekend met één hartverwarmend zinnetje: "P.S. I love you..."
 
Technische fiche:
Regie: Richard LaGravenese
Cast: Hilary Swank, Gerard Butler, Lisa Kudrow, Gina Gershon, Kathy Bates, James Marsters, Harry Connick Jr., Nellie McKay, Jeffrey Dean Morgan, Dean Winters, Anne Kent, Brian McGrath, Sherie Rene Scott, Susan Blackwell, Michael Countryman
Talen:
DVD
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Blu-ray: TBC
Speelduur: DVD: ca. 120 min.; Blu-ray: ca. 125 min.
Releasedatum: 27 augustus 2008
 
Extra's:
DVD:
• Gesprek met Cecilia Ahern
• Muziekclip: "Same Mistake", James Blunt
• The name of the game is Snaps: leer het spelen
• Verwijderde scènes
• Bioscooptrailer
• Special Delivery: Making of P.S. I Love You
Blu-ray: TBC
 
 

ZOMERHITTE

Fotograaf Bob (Waldemar Torenstra) verliest zijn collega en vriendin, Jara (Jelka van Houten), bij een terroristische aanslag in Afghanistan, mede door zijn eigen onachtzaamheid. Daarop keert hij de oorlogsverslaggeving de rug toe en werpt zich op natuurfotografie. Ruim een jaar later maakt hij op Texel een fotoreportage. Op het strand ontmoet hij Kathleen (Sophie Hilbrand), een beeldschone geschiedenisstudente, die in de plaatselijke disco werkt voor een louche, oude man, met de bijnaam 'De Mummie' (Johan Leysen). Een man die ook op het eiland vertoeft, een zekere Frederico Federici (Jeroen Willems), waarschuwt Bob voor de Mummie en voor Kathleen. Vanaf het eerste moment dat Bob haar ontmoet is hij in de ban van deze mysterieuze, vrijgevochten vrouw. Ze is ontwapenend en ongrijpbaar tegelijkertijd. Onopvallend probeert Bob haar te volgen. Is zij - net als hij - ook verliefd? Of gebruikt ze hem alleen maar voor haar duistere praktijken met de ongure maffia types die op het eiland rondhangen? Is dit de ware liefde of is het een nachtmerrie?

Voor het eerst sinds 12 jaar klimt Monique van de Ven in de regisseursstoel om de novelle Zomerhitte van Jan Wolkers naar het scherm te vertalen. In 1973 maakte ze zelf haar veelbesproken acteerdebuut in de verfilming van diens roman Turks Fruit door Paul Verhoeven. Zij regisseerde meteen ook de videoclip voor de titelsong ("When Summer ends", gebracht door VanVelzen, een nieuw talent dat bij onze noorderburen hoge toppen scoort). Hoofdacteurs Waldemar Torenstra en Sophie Hilbrand gaan ook in het echte als koppel door het leven.
 
Technische fiche:
Regie: Monique van de Ven
Cast: Sophie Hilbrand, Waldemar Torenstra, Jeroen Willems, Johan Leysen, Cees Geel, Jelka van houten, Jochum ten Haaf, Gijs naber, André Arend van de Noord, Giam Kwee, Bert Luppes, Rik van de Westelaken, Matteo van der Grijn, Peter van Bokhorst, Sarah Jonker
Talen:
DVD
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Nederlands
Blu-ray: TBC
Speelduur: DVD: ca. 100 min.; Blu-ray: TBC
Releasedatum: 27 augustus 2008
 
Extra's:
DVD:
• Bioscooptrailer
• Teaser
• Videoclip Van Velzen "When Summer Ends"
• Making Of
• Viplogs
• Interview Jan Wolkers
• Audiocommentaar (Waldemar Torenstra / Sophie Hilbrand / Monique van de Ven)
• Audiocommentaar (Edwin de Vries / Ate de Jong)
Blu-ray: TBC

 

DARFUR NOW
Six stories. One hope.

Red Darfur. Nu. Deze toegejuichte documentaire volgt het verhaal van zes mensen die vastbesloten zijn een eind te maken aan het lijden in het door oorlog geteisterde Darfur in Soedan en roept wereldwijd iedereen op tot actie om paal en perk te stellen aan de wantoestanden. Dat een genocide erkend wordt terwijl die nog aan de gang is, is alvast een primeur in de geschiedenis. Schrijverr/regisseur Ted Braun put zijn informatie over het Darfur conflict uit eerste hand en baseert zijn documentaire op de belevenissen van Don Cheadle, Hejewa Adam, Pablo Recalde,Ahmed Mohammed Abakar, Luis Moreno-Ocampo en Adam Sterling. De inspanningen van deze zes figuren – een Amerikaanse activist, een internationaal aanklager, een Soedanese rebel, een vluchtelingenleider, een leider van het Wereldvoedselprogramma en een internationaal bekend acteur – en de resultaten daarvan laten zien hoe een individu grote veranderingen teweeg kan brengen. Word ooggetuige van de tragedie en de triomf, de angst en de trots als dit zestal ons meeneemt naar een grimmige, wrede wereld en actie onderneemt in antwoord op de tragedie die zich voor onze ogen afspeelt. Laat je ontroeren door dit inspirerende verhaal en ontdek hoe jouw stem kan helpen om Darfur nu te redden.
 
Technische fiche:
Regie: Ted Braun
Cast: Ahmed Mahammed Abaka, Sheikh Ahmed Mohamad Abakar, Hawa Abaker, Hejewa Adam, Xabier Aguirre, Kalatumh Adam, Sam Brownback, Don Cheadle, Hillary Rodham Clinton, George Clooney, Essa Faal, Vanessa Haas, Nimeri Issa, Asha Abdal Khaleeq, Béatrice Le Fraper Du Hellen, John McCain, Jason Miller, Abdalmahmood Abdalhaleem Mohamad, Luis Moreno-Ocampo, Adebowale Omofade, John Prendergast, Pablo Recalde, Hawa Saleman, Arnold Schwarzenegger, Musa Sharif, Adam Sterling, Dana Sterling, Wayne Sterling, James Sweeney, Jennifer Trone
Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Surround 2.0: Spaans, Duits
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Duits, Deens, Noors, Zweeds, Fins, Grieks, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca. 98 min.
Releasedatum: 13 augustus 2008

Extra's:
• Inleiding en commentaar door schrijver/regisseur Theodore Braun
• Extra scènes

 

GIA
Te mooi om te sterven. Te wild om te leven.
 
Gebaseerd op het tragische leven van Amerika's eerste supermodel.

Met Angelina Jolie, die voor haar prestatie in Girl, Interrupted een oscar in de wacht sleepte en ook voor deze rol op een Emmy nominatie mocht rekenen en met een Golden Globe voor Beste Actrice bekroond werd. Ook Faye Dunaway viel een Golden Globe te beurt voor Beste Vrouwelijke Bijrol en de film werd genomineerd voor de Golden Globe in de categorie Beste Televisiefilm.

Eind jaren 70 in New York – Studio 54, hippe jeans, drugs en disco. Een meisje leidt een hectisch en wild leven. Ze kan elke man – of vrouw – krijgen die ze wil. Seks, geld, glamour, roem... ze heeft het allemaal voor het grijpen. Ze loopt naar je toe over de dansvloer, schrijdt over de catwalk, kijkt je aan vanaf de voorpagina van een tijdschrift. Ze is een godin. Ze is een ster. Haar naam is GIA.

Gia Carangi (Angelina Jolie) is een mooie schoolverlater uit Philadelphia die brutaal het kantoor van Wilhelmina Cooper (Faye Dunaway) binnenloopt, die een topmodellenbureau leidt in New York. Dankzij Gia's fascinerende karakter en krachtige seksualiteit staat ze al gauw op de covers van de best verkopende tijdschriften van Amerika en wordt haar naam synoniem met schoonheid, glamour en roem. Maar bemind worden door de wereld is niet hetzelfde als bemind worden door een persoon – Gia's onvervulde wens kan haar in gevaarlijke situaties brengen. En voor een mooie vrouw aan de top kan een tegenslag of misstap tot een vreselijke val leiden.

Dit ontluisterende verhaal over eigenliefde, zelfbeeld en zelfvernietiging vertelt het pregnante levensverhaal van topmodel Gia. Getekend tegen de achtergrond van de glitter en glamour die in de late jaren '70 de modewereld beheersten, zijn we getuige van haar rollercoaster loopbaan, haar liefdesleven, haar obsessies, haar verslavingen en, daaruit voortvloeiend, haar dood op zesentwintigjarige leeftijd aan de gevolgen van AIDS.
 
Technische fiche:
Regie: Michael Cristofer
Cast: Angelina Jolie, Elizabeth Mitchell, Eric Michael Cole, Kylie Travis, Louis Giambalvo, John Considine, Scott Cohen, Edmund Genest, Mercedes Ruehl, Faye Dunaway, Holly Baker, Joe Basile, Rick Batalla
Talen: Taalkeuze in Stereo 2.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Kroatisch, Deens, Tsjechisch, Fins, Grieks, Noors, Pools, Roemeens, Sloveens, Zweeds, Turks, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 120 min.
Releasedatum: 13 augustus 2008
 

VERONICA MARS serie 2 deel 1, 3-disc

Ook dit tweede seizoen van Veronica Mars speelt zich af in de welvarende kuststad Neptune, waar de rijken en machtigen het mooie weer maken. Maar jammer genoeg voor hen rust de zeventienjarige leerling-privédetective Veronica niet voor ze alle activiteiten en geheimen waar een kwalijk geurtje aan hangt aan het licht gebracht heeft.

Wie stond er aan het einde van seizoen 1 bij Veronica voor de deur: Duncan? Logan? Of heel iemand anders? "Ik hoopte al dat jij het was," hoorden we onze jonge speurder nog zeggen. Nu komen we erachter wie Veronica één van haar zeldzame glimlachjes wist te ontlokken, en ontrafelen we het nieuwste mysterie dat het stadje Neptune in zijn greep houdt. Het begint allemaal als Veronica de bus mist ... de schoolbus die enkele minuten later van een klif in de Stille Oceaan stort. Misschien is het een tragisch ongeluk. Of zelfmoord. Of moord...

Veronica zou Veronica niet zijn, mocht ze zich, tussen het zich weer helemaal in de 09-gemeenschap inwerken door, niet stevig vastbijten in het uitvissen van de ware toedracht achter deze rampzalige gebeurtenis. Haar liefdes-en privéleven wordt er intussen niet bepaald eenvoudiger op als ze zich verzoent met Duncan en ex-vriendje Logan beschuldigd wordt van de moord op een lid van de PCHbende. Veronica's vader heeft het dan weer moeilijk met de plotse omslag van verwerpeling naar het centrum van populariteit na de publicatie van zijn boek over Lilly's dood. Het geeft hem wel de moed om opnieuw het Sheriffambt te ambiëren en zich kandidaat te stellen in de verkiezing hiervoor, maar zijn tegenstander speelt het hard.

In de eerste 12 afleveringen van Veronica Mars Seizoen 2 begroeten oude en nieuwe gezichten ons aan het begin van het nieuwe schooljaar en zorgen verrassende nieuwe personage weer voor gevatte momenten en spannende ontwikkelingen.

Technische fiche:
Creatie: Rob Thomas
Regie: John T. Kretchmer, Nick Marck, Jason Bloom, Harry Winer, Kevin Bray, Steve Gomer, Rob Thomas
Cast: Kristen Bell, Percy Daggs, Jason Dohring, Francis Capra, Ryan Hansen, Enrico Colantoni, Teddy Dunn, Michael Muhney, Tina Majorino, Brandon Hillock
Talen: Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Hongaars
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 40 min. per aflevering
Releasedatum: 13 augustus 2008

Extra's:
• Weggelaten scènes

 

THE CLOSER serie 3, 4-disc
Humor. Durf. Moord. Alles wijst op een explosief derde seizoen.

De grootste zaken vragen de beste rechercheurs. Dus als een hele familie uitgemoord wordt, een klein meisje verdwijnt of een medewerkster van Binnenlandse Zaken met haar auto van een rots rijdt, als op een begrafenis één dode te veel verschijnt of een seriemoordenaar uit de jaren negentig zijn carrière in de eenentwintigste eeuw nieuw leven inblaast, weet de LAPD wie er gebeld moet worden: Brenda Johnson en haar superteam van de speciale afdeling voor moordzaken met prioriteit. En naast het oplossen van deze halszaken moet ze natuurlijk ook nog het hoofd bieden aan de spanningen binnen de dienst, budgettaire beperkingen, sluipende gezondheidsproblemen en -bovenal! -de vraag of haar relatie met F.B.I. agent Fritzy toe is aan het optillen naar een volgend niveau.

The Closer is terug voor een explosief nieuw seizoen,met in de hoofdrol opnieuw Kyra Sedgwick, die in deze serie één van de meest onvergetelijke televisiepersonages neerzet. Voor beide eerste seizoenen werd Sedgwick genomineerd voor zowel een Emmy als een Golden Globe, waarvan ze die laatste in het tweede seizoen ook won en ook voor dit derde seizoen bleef een Golden Globe nominatie niet uit voor haar rol van neurotische, chocoladeverslaafde, maar uiterst begaafde, karaktervolle en niet-aflatende politie-inspecteur Brenda Johnson. Loop mee met de inspecteurs in de detectiveserie die in de veertien afleveringen van dit derde seizoen alweer een fascinerend kijkje achter de schermen biedt bij hoe zaken worden opgelost.
 
Technische fiche:
Creatie: James Duff
Regie: Michael M. Robin, Arvin Brown, Michael M. Robin, Michael Pressman, Greer Shephard, Elodie Keene, Ken Martin, Rick Wallace, Kevin Bacon, Jesse Bochco, Roger Young, Scott Ellis, James Duff
Cast: Kyra Sedgwick, J.K. Simmons, Corey Reynolds, Robert Gossett, G.W. Bailey, Jon Tenney, Anthony John Denison, Phillip P. Keene, Michael Paul Chan, Raymond Cruz, Gina Ravera
Talen: Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans, Duits, Spaans, Hongaars
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Hongaars, Portugees, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca. 44 min. per aflevering
Releasedatum: 13 augustus 2008
 
Extra's:
• Politiedossiers: weggelaten scènes
• Korte film "The art of Interrogation"
• Bloopers

 

ROOTS THE NEXT GENERATIONS, 4-disc

In 1977 kluisterde de kroniek van Kunta Kinte, een jonge West-Afrikaan die tot slavernij gedwongen werd, meer dan 80 miljoen Amerikanen aan het scherm. Was het mogelijk een waardige opvolger te maken van de meest bekeken miniserie in de geschiedenis? "We vonden dat de eerste serie zo goed was dat we het daar maar bij moesten laten" zei Alex Haley. Maar Haley begon een cassetterecorder bij zich te dragen waar hij de verhalen over zijn familie op insprak. Deze herinneringen vormden samen een boekwerk van 1000 pagina's: het basismateriaal voor Roots: The Next Generations. 2 jaar later breide dit relaas van Kunta Kintes nakomelingen en hun wedervaren in hun niet-aflatende vrijheidsstrijd een vervolg aan het succesverhaal en klasseerde zich als de 7de meest succesvolle miniserie.

Dit belangrijke vervolg van een belangrijke gebeurtenis met 53 steracteurs (waaronder Henry Fonda, Georg Stanford Brown, Debbie Allen, Olivia de Havilland en Richard Thomas) en 235 gesproken rollen won de Emmy voor Best Limited Series. Marlon Brando kreeg een tweede Emmy voor Outstanding Supporting Actor in a Limited Series or a Special en de serie verzamelde nog vijf bijkomende Emmy nominaties en de Golden Globe nominatie voor Beste Serie.

De serie pikt de draad weer op en volgt Tom en zijn familie in hun slag om gebruik te maken van de bij de bevrijding verkregen rechten. Doorheen twee wereldoorlogen en de turbulente strijd om burgerrechten voert deze meeslepende serie ons doorheen de geschiedenis tot aan de jaren '60 en '70, toen Alex Haley (vertolkt door oscarwinnaar James Earl Jones) het plan opvatte om zijn familiegeschiedenis te achterhalen. Tegen de achtergrond van deze sociale onlusten, groeiden de resultaten van zijn queeste uittot éénvanAmerika's beklijvendste verhalen.

Roots: The Next Generations heeft niets van zijn dramatische en emotionele kracht verloren die ons oog in oog brengt met de geschiedenis en onszelf. De familie van een man is nog steeds de familie van iedereen!
 
Technische fiche:
Regie: Georg Stanford Brown, Charles S. Dubin, John Erman, Lloyd Richards
Cast: Georg Stanford Brown, Olivia de Havilland, Henry Fonda, Paul Koslo, Avon Long, Lynne Moody, Greg Morris, Marc Singer, Richard Thomas, Fay Hauser, Brian Stokes Mitchell, Debbi Morgan, Kathleen Doyle, Ja'net DuBois, Slim Gaillard, Harry Morgan, Roger E. Mosley, Stan Shaw, Irene Cara, James Daly, Ossie Davis, Ruby Dee, Dorian Harewood, Kene Holliday, George Voskovec, Bernie Casey, Hal Williams, Bever-Leigh Banfield, E. Lamont Johnson, Pam Grier, Roosevelt Grier, Gerald S. O'Loughlin, Bruce French, Maidie Norman, Percy Rodrigues, John Rubinstein, Diana Douglas, Jason Wingreen, Robert Culp, Dina Merrill, Brock Peters, Beah Richards, Paul Winfield, Lynn Hamilton, Kristoff St. John, Logan Ramsey, Dennis Fimple, Debbie Allen, Damon Evans, Diahann Carroll, Andy Griffith, Rafer Johnson, Carmen McRae, Barbara Barrie, John Hancock, Telma Hopkins, Milt Kogan, Marlon Brando, James Broderick, Lee Chamberlin, Michael Constantine, Norman Fell, Al Freeman Jr., James Earl Jones, Claudia McNeil, Linda Hopkins, Bobby Short, Jane Rose, Howard E. Rollins Jr., Johnny Sekka
Talen: Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 660 min.
Releasedatum: 13 augustus 2008
 
Extra's:
• Documentaire achter de schermen "Roots: The Next Generations, the legacy continues"

 

MCCLEOD'S DAUGHTERS serie 6 deel 2, 4-disc

Drovers Run krijgt het ongewenste bezoek van een moordzuchtige vreemdeling terwijl Killarney overgenomen dreigt te worden. Beide ranches blijven verwikkeld in een bitsige concurrentiestrijd. Naast de zakelijke besognes, zijn het vooral de wispelturige grillen van het hart die voor heel wat tumult zorgen.Terwijl het ene koppel scheidt, vinden andere koppels eindelijk de weg naar elkaars hart...

Stevie gaat een gloednieuw partnerschap aan met een mysterieuze vreemdeling die op Drovers Run opduikt, Patrick ziet zich genoodzaakt om op jobjacht te gaan en ook Moira heeft nieuwe zakenperspectieven. De Drovers Run meisjes halen een belangrijk vleescontract met Worthingtons binnen en daarmee meteen ook een uitstekende reputatieboost voor de Gungellan Fresh coöperatie, Drovers Run en zelfs Stevie's nieuwe onderneming, maar Sandra's achterbakse streken dreigen roet in het eten te gooien. Kate koestert bange vermoedens dat Stevie wel eens veel nauwer bij de moord op Harry betrokken zou kunnen zijn dan ze dacht en alle pogingen om dit te weerleggen,versterken alleen maar de verdenkingen. Intussen neemt Stevie's en Fiona's rivaliteit om Alex alleen maar toe en ook bij Alex zelf slaat de twijfel toe over naar wie van hen zijn hart nu eigenlijk uitgaat. Ook in Kate en Patrick hun relatie sluipt een groeiende onzekerheid, terwijl Dave en Regan pogingen ondernemen om die van hen naar een nieuw niveau te tillen en er misschien wel prille liefde in het verschiet ligt voor Jodi...

Ook in de 16 laatste afleveringen van seizoen 6 staat het leven op het Australische platteland niet stil.
 
Technische fiche:
Creatie: Posie Graeme-Evans, Caroline Stanton
Regie: Arnie Custo, Declan Eames, Steve Jodrell, Richard Jasek, Andrew Prowse, Alexa Wyatt
Cast: Aaron Jeffery, Rachael Carpani, Bridie Carter, Simmone Mackinnon, Myles Pollard, Michala Banas, Doris Younane, Sonia Todd, Luke Jacobz, Brett Tucker, Inge Hornstra, Dustin Clare, John Jarratt, Zoe Naylor, Marshall Napier, Jonny Pasvolsky, Gillian Alexy, Matt Passmore, Michelle Langstone, Reece Horner, Peter Hardy
Talen: Taalkeuze in Stereo: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 45 min. per aflevering
Releasedatum: 13 augustus 2008

 

CHARLIE EN LOLA serie 1 deel 3

De zevenjarige Charlie kan het uitstekend vinden met zijn vier (bijna vijf) jaar oude kleine zus Lola. Met veel verbeelding laat zij zich telkens weer meevoeren in de kleine avonturen die elke nieuwe dag biedt en sleept haar grote broer mee in haar enthousiasme. Zo maken broer en zus samen van alledaagse zaken een belevenis.

Lauren Child creëerde de personages van Charlie en Lola in haar gelijknamige prentenboekenreeks. Net als de boekenreeks duikt de serie helemaal onder in de wereld van de kinderen en laat er geen plaats voor volwassenen. Zelfs de stemmen van de personages zijn echte kinderstemmen.

Om de stijl van de boekjes getrouw te imiteren, werkt de televisieserie met een collagestijl. 2D animatie, papieruitsnijdingen, reliëfvormen, textieltexturen, fotomontages en archiefmateriaal worden op ingenieuze manier aangewend en geanimeerd om tot een levendig eindresultaat te komen. In combinatie met figuurtjes die blaken van herkenbaarheid voor iedereen die ooit van ver of dichtbij met kinderen te maken kreeg, maakt dit van Charlie en Lola een niet te missen reeks in de kinderdvd-theek.
 
Deel 3 van serie 1 bevat volgende 6 afleveringen:
• Ik kan alles, maar dan ook alles helemaal in m'n ééntje
• Er is maar één zon en dat ben ik
• Ik heb gewonnen nee, ik heb gewonnen nee, ik heb gewonnen
• Ik was het niet!
• Even lachen
• Mijn kleine stad
 
Technische fiche:
Creatie: Lauren Child
Stemmen: Jethro Lundie-Brown, Maisie Cowell, Morgan Gayle, Ryan Harris
Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Nederlands
Speelduur: ca. 11 min. per aflevering
Releasedatum: 13 augustus 2008

 

BATMAN GOTHAM KNIGHT
6 aaneengesloten verhalen. 6 beroemde regisseurs. Een vernieuwend meesterwerk.

Terwijl The Dark Knight de bioscopen on- of, in dit geval toepasselijker, veilig maakt, blijft de gemaskerde held ook op dvd getrouw aan zijn missie om Gotham City van misdaad en booswichten te vrijwaren.

Beroemde scenarioschrijvers zoals David Goyer (Batman Begins), Josh Olson (A History Of Violence) en Alan Burnett (Batman The Animated Series) creëren samen met gerespecteerde tekenfilmmakers zes fascinerende hoofdstukken over de transitie van Batman van beginnend misdaadbestrijder tot The Dark Knight. In deze avonturen, die zich overal ter wereld afspelen,moet Batman het opnemen tegen de angstaanjagende Scarecrow, de bizarre Killer Croc en de nooit missende scherpschutter Deadshot. 's Werelds meest fantasierijke tekenfilmmakers scheppen een fascinerend beeld van Batman als mens, mythe en legende.

In Have I Got A Story For You pocht een groepje straatjongeren over hun ontmoetingen en ervaringen met de Dark Knight en beschrijft elk om beurt een zo mogelijk nog hallucinantere versie van de gemaskerde strijder. Crossfire stelt de uiteenlopende meningen over Batman binnen het Gotham politiedepartement aan de kaak. Lucius Fox onmisbare bijdragen aan het totaalconcept en de strijdmiddelen van Batman staan centraal in Field Test. In Darkness Dwells plaatst Batman tegenover twee aartsvijanden: Scarecrow en Killer Croc. Working Through Pain keert terug naar Batmans opleiding als gevechtsexpert, waaraan een kritiek moment hem verplicht terug te denken. In Deadshot ontwikkelt zich een spannend kat-enmuisspel tussen Batman en Deadshot, die met een hoogtechnologisch, lasergestuurd wapen op sluipschuttersmissie is.
 
Technische fiche:
Regie: Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka, Hiroshi Morioka, Shoujirou Nishimi
Stemmen: Kevin Conroy, Gary Dourdan, David McCallum, Jason Marsden, Parminder Nagra, Will Friedle, Alanna Ubach, George Newbern, Ana Ortiz, Kevin Michael Richardson, Corey Burton, Rob Paulsen, Brian George, Jim Meskimen, Scott Menville, Pat Musick, Crystal Scales, Hynden Walch, Andrea Romano
Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Hongaars; in Dolby Surround 2.0: Duits, Spaans, Italiaans, Pools
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Italiaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Hongaars, Pools, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 73 min.
Releasedatum: 13 augustus 2008
 
Extra's:
• Commentaar door Gregory Noveck (DC Comics Senior Vice President/Creative Affairs), Dennis O'Neil (voormalig editor van Batman) en Kevin Conroy (de stem van Batman)


 

OCEAN'S COMPLETE COLLECTION 3-disc

Met Steven Soderberghs remake van de gelijknamige originele Rat Packfilm, waarin een indrukwekkende sterrencast in de voetsporen trad van onder meer Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. was de toon gezet voor een wervelende Ocean's trilogie. George Clooney neemt daarin de rol op zich van Danny Ocean, een gentleman-dief die alleen diegenen in hun beurs tast waarvan het kleinood toch al degoutant uitpuilende proporties aangenomen heeft en er zelf ook wel een beetje om gevraagd hebben. En dat doet hij met behulp van een uitgelezen team van handlangers, stuk voor stuk experts in een andere onontbeerlijke discipline uit het dievenvak en vertolkt door grootmeesters in het acteerwezen als Brad Pitt, Matt Damon, Casey Affleck...

In Ocean's Eleven neemt de elfkoppige bende drie casino's van gokmagnaat Terry Benedict in het vizier. Op spectaculaire wijze werken ze zich uit de naad om het zogezegd onfeilbare beveiligingssysteem in zijn casino's te doorgronden. Alleen krijgen ze drie jaar later de terugslag als Terry Benedict, nog steeds ziedend, hen op het spoor komt en zijn geld, mét intrest, terugeist. In Ocean's Twelve vult Danny zijn vertrouwde elf kompanen aan met een twaalfde man en selecteert doelwitten in Amsterdam, Parijs en Rome, die het benodigde bedrag moeten opbrengen en gelijktijdig onder handen genomen zullen worden. Wie dacht dat Danny Ocean en zijn gevolg nu op hun lauweren konden rusten, heeft het mis als Reuben Tiskoff, de mecenas van hun eerste project,een hak gezet wordt op de immobiliënmarkt door de gehaaide Willy Bank, hotel- en casino-eigenaar. En wie één van Danny's vrienden belazert, roept Danny's wraakzucht over zich uit. Ferventer dan ooit gaat hij met zijn team aan de slag, dat opnieuw verrijkt wordt met een dertiende man. Voor de gelegenheid slaat hij de handen in elkaar met ex-vijand Terry Benedict, die Bank ook al geen warm hart toedraagt. Geen mooie vooruitzichten voor Banks nieuwe pronkstuk: het casinohotel The Bank.

Samen zijn deze drie films goed voor bijna zes uur actiespektakel met hoge inzet. Bij deze gok is winst gegarandeerd!

 
Technische fiche:
Regie: Alle: Steven Soderbergh
Cast:
Alle: George Clooney, Brad Pitt, Casey Affleck, Scott Caan, Bernie Mac, Elliott Gould, Shaobo Qin, Eddie Jemison, Carl Reiner, Matt Damon, Andy Garcia, Jerry Weintraub, Don Cheadle,
11 & 12: Julia Roberts
12: Catherine Zeta-Jones, Robbie Coltrane, Jeroen Krabbé, Johan Widerberg, Jeroen Willems, Mattia Sbragia
12 & 13: Vincent Cassel, Eddie Izzard, Cherry Jones
13: Michael Mantell, Al Pacino, Ellen Barkin, Olga Sosnovska, Luis Chávez, Armen Weitzman, Don McManus, Julian Sands, Bob Einstein, Michael Miranda, Oprah Winfrey
Talen: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Arabisch
Speelduur: ca. 349 min.
Releasedatum: 13 augustus 2008
 
Extra's:
• Audiocommentaar door de regisseur en cast
• Making of documentaire
• Extra scènes
 

AJAX SEIZOENSOVERZICHT 2007-2008

Ajax! De naam alleen staat borg voor succes. Maar succes staat nooit alleen. Vreugde en verdriet, glorie en teleurstelling, nergens liggen die elementen zo dicht naast elkaar als in het voetbal. Het seizoen 2007-2008 was voor Ajax zo'n seizoen waarin de vreugde, het verdriet, de glorie en de teleurstelling elkaar in snel tempo opvolgden. Ook dat maakt voetbal mooi en fascinerend, al willen wij allemaal vooral winnen.

Er waren veel prachtige momenten in 2007-2008 hoewel het voetbaljaar ondanks de voortdurende spanning een somber slot kende want in de zinderende Play Offs beet Ajax in het zand. Voor de ware Ajacied is het toch een onvergetelijk seizoen waarin van alles gebeurde, zowel op het veld als erbuiten. Na de winst van de Johan Cruijff Schaal en een flitsende competitiestart volgde de pijn van de uitschakeling op het Europees toernooiveld. De trainer stapte op, Jaap Stam beëindigde abrupt zijn loopbaan, Adrie Koster nam Ajax onder zijn hoede en Klaas Jan Huntelaar ging maar door met scoren. Rivaal Feyenoord werd ondersteboven gevoetbald en tot op de laatste speeldag bleef het spannend, maar de zo begeerde dertigste landstitel ging aan Ajax voorbij. Emotioneel was het afscheid van John Heitinga, die na zeventien jaar Ajax zijn club vaarwel zwaaide en door de supporters op overweldigende wijze werd uitgeluid. Er vloeiden tranen over het gras van de ArenA. Al was er dit seizoen geen prijs, het voetbalseizoen van Ajax was zeer interessant en in vele gevallen onvergetelijk met als één van de hoogtepunten de aanstelling van Marco van Basten als Ajax-coach voor het nieuwe seizoen. Waarmee het seizoen 2007-2008 een voorschot neemt op een glorieuze toekomst!
 
Technische fiche:
Samenstelling: ITV en video producties
Stemmen: Hubert Bedford, Erol Elman
Talen: Taalkeuze in Stereo: Nederlands
Speelduur: ca. 135 min.
Releasedatum: 5 augustus 2008
 
Extra's:
• De 33 van Huntelaar
• Afscheid Heitenga
• Ajax in Dubai

 

Overige releases

27 augustus 2008:
• Step Up
• Step Up 2
• TBS release
 
3 september 2008:
• Gossip Girl, serie 1 (5-disc)
 
10 september 2008:
*• Morrison Krijgt Een Zusje
*• Dunya & Desie
*• Dunya & Desie (Blu-ray)
• Beowulf, Director's Cut (1-disc)
• Joey, serie 2
• E.R., serie 12 (3-disc)
• Chips, serie 2
• Supernatural, serie 3 Vol. 1 (2-disc)
• 'Allo, 'Allo, serie 5 Deel 1 (2-disc)
• Are You Being Served? / Wordt U Al Geholpen?, serie 6
• It Ain't Half Hot Mum / O Moeder Wat Is Het Heet, serie 3
• It Ain't Half Hot Mum / O Moeder Wat Is Het Heet, serie 4 (2-disc)
• Gavin & Stacey, serie 1
• A Bit Of Fry And Laurie, serie 1
• You Rang, M'Lord?, serie 1 (2-disc)
• Little Britain Abroad
• Charlie En Lola, serie 1 deel 4
• One Flew Over The Cuckoo's Nest (Blu-ray)
• The Perfect Storm (Blu-ray)
• Gigi (Blu-ray)

24 september 2008:
*• Speed Racer
*• Speed Racer (Blu-ray)
*• Malos Habitos (Bad Habits)
*• Fool's Gold
*• Fool's Gold (Blu-ray)
*• Resurrecting The Champ
• Drakenjagers, serie 1 deel 1 (Dragon Hunters)
• Drakenjagers, serie 1 deel 2 (Dragon Hunters)
• Drakenjagers, serie 1 deel 3 (Dragon Hunters)
• Drakenjagers, serie 1 deel 4 (Dragon Hunters)Recent nieuws van dezelfde bron