:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: UNDERDOG
PERSBERICHT: UNDERDOG
Bron: Disney - Datum: 2008-07-28 - Geplaatst door: Werner
UNDERDOG
There's no need to fear, Underdog is here!-
Te koop vanaf 13 augustus 2008

Underdog is het verhaal van hond Shoeshine. Shoeshine is een normale Beagle, tot hij in het laboratorium van Dokter Simon Barsinister een vreemde lazerstraal over zich heen krijgt. Plots is de hond zoveel sterker dan zijn soortgenoten. Shoeshine heeft zoveel kracht dat hij uit het laboratorium van Dokter Barsinister weet te ontsnappen.

Hij wordt opgevangen door politie-agent Dan. De hond is dolgelukkig dat hij nu een thuis heeft en met Dan en zijn zoon Jack heeft hij er ook een familie bij. De Beagle probeert zijn krachten te onderdrukken, zodat hij geen problemen veroorzaakt en mag blijven. Wanneer dit een eerste keer mislukt komt Jack erachter dat Shoeshine niet zomaar een hond is. Hij kan praten, vliegen, heeft een uitstekend gehoor, - niets is hem teveel!

Jack leert de klungelige Shoeshine om zijn krachten positief te gebruiken en er de mensen van zijn stad Capital City mee te helpen en in het bijzonder de beeldschone spaniël Polly Purebred. Shoeshine vreest nog steeds voor de gemene Dokter Barsinister. Daarom bedenkt Jack een alterego voor Shoeshine : Underdog. En ook aan een
bijhorende vermomming wordt gedacht : de superhond draagt een rode trui en een blauwe cape. "There's no need to fear: Underdog is here" wordt zijn slagzin.

Underdog voorkomt enkele drama's in Capital City. Maar door alle mediabelangstelling achterhaalt Dokter Barsinister al snel de ware identiteit van Underdog. De professor zint nog steeds op wraak en wil de krachten van Underdog gebruiken om de hele stad te vernielen. Kan Underdog de stad uit de klauwen van Dokter Barsinister redden? En zullen Jack en Shoeshine dit avontuur overleven?

Na die andere Disneyhonden, Pluto, Goofy en Lady en de Vagebond, is Disney met superhond Underdog weer een held rijker. Underdog is gebaseerd op de gelijknamige tekenfilmserie uit de jaren zestig, die vooral in de Verenigde Staten erg populair was. Voor de filmversie van Underdog werd de hulp van de Belgische regisseur Frederik Du Chau ingeroepen.

De DVD bevat ook het nodige bonusmateriaal waaronder de niet te missen bloopers. Wie zich afvraagt hoe het leven van een filmhond eruit ziet, kan op de DVD het dagboek van een filmhond vinden. Haal deze superheld nu in huis, want nu loopt er een Kras & Win actie waarmee u een reis naar Walt Disney World Resort in Florida en andere magische Disney prijzen kan winnen.

Technische specificaties:
Speelduur: 78 minuten
Beeldformaat: 2.35:1, 16x9
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Genre: serie
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1 : Nederlands / Engels / Spaans
Ondertitels: Nederlands / Engels voor slechthorenden / Spaans

Bonusmateriaal:
• Scene-selectie
• Bonusmateriaal
• Vooruitblik
• Bloopers
• Zit. Blijf. Dagboek van een filmhond
• Muziekvideo "Underdog Raps" uitgevoerd door Kyle Massey
• Eerste aflevering Underdog-cartoon "Vrees niet"Recent nieuws van dezelfde bron