:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: CHEZ MAUPASSANT
PERSBERICHT: CHEZ MAUPASSANT
Bron: Just Entertainment - Datum: 2008-07-30 - Geplaatst door: Werner
CHEZ MAUPASSANT
Unieke tv-serie op DVD

Het eerste seizoen van de zeer succesvolle achtdelige Franse tv-serie Chez Maupassant (2007) wordt in twee delen op DVD uitgebracht door Just Entertainment. Het eerste deel verschijnt in augustus 2008. De vier titels in deze DVD-box zijn Vader Amable, Het Sieraad, De Erfenis en Vader En Zoon Hautot. Deel twee volgt in november.

De serie Chez Maupassant bestaat uit verfilmingen van werken van Guy de Maupassant. Deze 19e-eeuwse auteur wordt algemeen gezien als de beste schrijver van korte verhalen die Frankrijk ooit heeft voortgebracht. Bij zijn werk werd hij geholpen door een fabelachtig geheugen voor gebeurtenissen en personages. Maupassant was ook uiterst productief: alleen al in de jaren ’80 van de 19e eeuw schreef hij zo’n 300 korte verhalen, 6 romans, 3 reisboeken en een dichtbundel. De thematiek van zijn werk varieert van ontroerend drama tot bizarre humor en macabere horror.

Voor het maken van Chez Maupassant zijn kosten noch moeite gespaard. De beste Franse scenaristen werden aangetrokken om het werk van Maupassant te bewerken tot scripts die in alle opzichten trouw blijven aan het originele werk. De opnamen werden op locatie gemaakt. Gevierde acteurs en gerenommeerde filmmakers als Claude Chabrol zorgden voor een perfecte uitvoering.

Chez Maupassant berust op een bijzonder concept. Door op één avond steeds verfilmingen van een novelle (60 minuten) en een kort verhaal (30 minuten) uit te zenden, creëerde de Franse omroep FRANCE 2 heuse ‘tv-soirées’ die door de kijkers hoog werden gewaardeerd.

UIT HET ARCHIEF