:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: NOISE
PERSBERICHT: NOISE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-08-14 - Geplaatst door: Werner
NOISE
Een donkere komedie in de stijl van Falling Down
A Story of a Guy Who Had it Up to Hear

Product: DVD
Details: Amaray met wikkel
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 12 augustus 2008

David Owen (Tim Robbins) stoort zich verschrikkelijk aan het lawaai in New York City. En in het bijzonder aan autoalarmen die om de haverklap afgaan. Als een soort actieheld, genaamd ‘The Rectifier’, gaat Owen op pad om de lawaaimakers het zwijgen op te leggen. Een bezigheid die hem zijn huwelijk kost en de haat van de burgemeester (William Hurt) oplevert. Maar net als alles verloren lijkt, krijgt Owen steun uit onverwachte hoek…

Noise, van regisseur Henry Bean, is een donkere komedie in de stijl van Falling Down (1993, Joel Schumacher). Die andere film waarin een man (Michael Douglas) de stoppen verliest. Maar, Noise is luchthartiger. Tim Robbins is meesterlijk als de obsessieve David Owen die zijn woede koelt op Mercedessen, BMW’s en andere ‘lawaaiverstoorders’. Hij gaat met zo’n zichtbaar genoegen tekeer met de baseball bat dat het niet anders kan dan dat hij zich volledig achter het thema van de film Noise schaart. Ook William Hurt heeft duidelijk schik in zijn rol van de corrupte, zelfingenomen Burgemeester Schneer, met een hilarische William Baldwin als persoonlijke raadgever. Een opmerkelijke verschijning in Noise is de 23-jarige Russische Margartia Levieva, in de rol van de mooie en verleidelijke Ekaterina Filippovna, die haar mannetje staat tussen die sterrencast van formaat. Daar horen we ongetwijfeld nog van. Misschien ooit wel als Bond girl?

Noise beschikt dus over een heel goed gecaste (sterren)cast. Absoluut in een aanrader die vanaf 12 augustus in de rekken ligt!

Synopsis
Ook zo’n last van kabaal? David Owen (Tim Robbins) heeft er genoeg van. Om de haverklap gaat er een autoalarm af in de straat en meestal ’s nachts, wanneer hij en zijn vrouw proberen te slapen. David besluit het recht in eigen hand te nemen: hij laat banden leeglopen, knipt alarmkabels door en als dat niet helpt, gaat hij de auto’s met honkbalknuppels en golfclubs te lijf! Ook al komt hij in aanraking met de politie, raakt hij zijn baan kwijt en gooit zijn vrouw hem op straat, David geeft zijn strijd tegen het lawaai niet op. Meer en meer New Yorkers steunen hem, tot grote woede van burgemeester Schneer (William Hurt), die een manier zoekt om David te stoppen. Met hulp van een jonge journaliste bedenkt David echter een ingenieuze manier om zijn strijd te winnen…

Specificaties:
Regie: Henry Bean
Cast: Tim Robbins (The Shawshank Redemption, Catch A Fire), Bridget Moynahan (I, Robot, Lord Of War), William Hurt (Vantage Point, The Incredible Hulk)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen [2.35:1]
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: komedie
Speelduur: 88 minuten
Leeftijd: 6 jaar, grof taalgebruik en geweld


UIT HET ARCHIEF